HIV is nog steeds een probleem onder Thaise jongeren. Ongeveer de helft van de 5.400 nieuwe HIV infecties die vorig jaar in Thailand zijn geregistreerd, waren jongeren van 15 tot 24 jaar, aldus UNAID’s regionale directeur Eamonn Murphy voor Azië en de Pacific.

 

Hij zei dat tijdens de de publicatie van het wereldrapport van UNAIDS, waaraan hij toevoegde dat de targets voor 2020 om het aantal HIV besmettingen terug te brengen, niet gehaald zullen worden als gevolg van verschillende resultaten in landen en door de Covid-19 pandemie.

Sinds 2010 is het aantal HIV-besmettingen wel aan het verminderen. Thailand telt 470.000 personen met een HIV-infectie.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Nog steeds veel HIV infecties onder Thaise jongeren”

 1. Jacques zegt op

  Ik heb gisteren nog een gesprek gehad met enkele jongeren die geld inzamelden voor hiv besmette jongeren. Zij stonden met een stand in de Tesco Lotus, Pattaya nua rd. Ik heb gedoneerd, want hulp is hard nodig is mij wel duidelijk geworden.

  • Geert zegt op

   Sensibilisering is nodig.
   De jongeren meer bewust maken van de gevaren is een overheidsopdracht.
   Maar voor de huidige militaire regering is dit absoluut geen prioriteit.

 2. TH.NL zegt op

  Mijn partner – een Thaise man – en veel van zijn vrienden die ook persoonlijk ken zijn zeer actief in de voorlichting rond HIV besmettingen en de voorkoming daarvan. Ze proberen al jarenlang risicogroepen te bereiken op diverse locatie’s met meer en minder succes. Een Hivtest is voor veel Thai al een enorme stap. Blijkt men positief getest dan wijst men hun de weg naar ziekenhuizen waar ze gratis behandelt kunnen worden met Aidsremmers en geloof me dat is ook alweer een enorme stap voor de Thai met name door schaamte en gezichtsverlies al weten sommigen dit ook weer geheim te houden.
  De behandeling is bijna gratis. Ingesteld door vorige regeringen echter hoor ik van hun – de groep dus – dat Prayuth en zijn regering al vaker heeft laten merken dat dit – de behandeling met Aidsremmers – niet meer bijna gratis is in de toekomst. Hoe erg!

  • Rob V. zegt op

   Goed bezig, jouw partner enzo dan natuurlijk. Plannen op de HIV bestrijding minder toegankelijk te maken lijken mij bepaald geen goede zet.

 3. roja zegt op

  Dit is een besmetting die iedereen in Thailand kan overkomen indien men niet veilig aan seks doet . Denk vooral niet dat het hoofdzakelijk bij mannen voorkomt !!!! In de praktijk zie ik ook heel veel hetero mensen die besmet zijn . U bent gewaarschuwd .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website