Nog 5 jongens te redden uit de grot

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
10 juli 2018
nitinut380 / Shutterstock.com

Reddingswerkers zijn begonnen om de laatste vier jongens en hun coach te redden uit de Tham luang grot. Het is de bedoeling om de laatst groep tegelijkertijd naar buiten brengen. Er is haast geboden want de weersvoorspellingen zijn ongunstig.

Er orden vandaag negentien duikers ingezet die de jongens zullen begeleiden. Ook een arts en drie leden van de Thaise Navy Seals  die bij de jongens verbleven meoten vandaag mee naar buiten.

Het belangrijkste nieuws:

 • Er zijn tot nu tot 8 jongens gered. Zij zijn naar het Chiangrai Prachanukroh-ziekenhuis in de provincie Chiang Rai gebracht. De jongens moeten zeker een week ter observatie in het ziekenhuis blijven.
 • De jongens zijn geblinddoekt uit de grot gehaald om hun ogen te beschermen omdat ze zo lang in het donker te hebben gezeten. De blinddoeken werden verwijderd bij aankomst in het ziekenhuis. Het zicht van de eerste vier jongens is al weer normaal. De andere vier dragen nog steeds een zonnebril.
 • De families mogen de jongens in eerste instantie alleen begroeten achter glas in verband met infectiegevaar.
 • Twee van de geredde voetballers hebben mogelijk een longontsteking. Een schimmelsoort in de grot kan de longen hebben aangetast. Ze hebben antibiotica gekregen en zijn volgens het ziekenhuis verder gezond. Een andere jongen is gewond aan zijn rechterenkel.
 • Alle jongens zijn in goede psychische gesteldheid, konden praten en niemand had koorts. Wel was het aantal witte bloedcellen te hoog en artsen wachtten op resultaten van laboratoriumtests om te zien of ze een ziekte hebben opgelopen.
 • In het ziekenhuis moeten de jongens aansterken ze krijgen een speciaal dieet met veel voedingsstoffen en vitaminen.
 • Voetbalbond FIFA heeft de Thaise voetballers uitgenodigd te komen kijken bij de finale van het WK voetbal, maar dat is niet mogelijk omdat ze dan nog in het ziekenhuis verblijven. Wel mogen ze de finale op tv volgen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Nog 5 jongens te redden uit de grot”

 1. David H. zegt op

  https://news.sky.com/world
  tiende is er ook uit ….te
  Thai Tijd17.17

  • David H. zegt op

   nummer 11 ook al volgens Asia channel

 2. Hansest zegt op

  Precies wat ik dacht dat er zou gebeuren gezien de weersomstandigheden.
  En als iedereen veilig uit de grot is dan hoop ik dat er direct opdracht gegeven wordt om deze grot af te dichten met dikke stalen staven.
  Desnoods persoonlijk door de allermachtigste man in Thailand.
  Er zijn uiteraard vele grotten in Thailand, maar bij deze zeer gevaarlijke grot – in samenhang met water – mag dit nooit weer gebeuren.

  • Fred zegt op

   Afsluiten? Die grot gaat duizenden bezoekers trekken en een goudmijn worden voor een handjevol rijke elite

 3. Jack zegt op

  Allemaal gered!!…. wat een vreugde

 4. janbeute zegt op

  Ze kunnen dan wel niet de finale WK in Rusland bijwonen .
  Maar inmiddels wel uitgenodigt door Manchester United om een wedstrijd op Old traffort te mogen bijwonen .
  Mag dan ook hopen dat we nog iets te horen krijgen van de redders vooral de duikers , die met gevaar voor eigen leven deze geweldige prestatie hebben geleverd .
  Want zij zijn uiteindelijk de echte helden .

  Jan Beute .

  • Rien Bissels zegt op

   Ja, hulde aan deze helden, de groep duikers die de jongens en hun coach in groepjes naar buiten hebben geloodst. Geweldig. Ben ook wel benieuwd of dat buitenlandse specialisten op dit gebied waren of dat er ook Thaise duikers, c.q Marinemensen zich voor deze barre tochten hebben opgeofferd.
   Deze mensen verdienen op zijn minst een lintje van de koning.
   Blij voor de jongens, hun coach en de families en vrienden. Veel suc6 met jullie herstel.
   Fam. Bissels uit Chiangmai xox

 5. Nicky zegt op

  Intussen is de hele operatie afgelopen en gelukkig gaat het redelijk met de jongens.
  Nogmaals heel veel respect voor alle helpers die ook hun leven in gevaar hebben gebracht.
  Ook ons medeleven aan de familie van de overleden duiker.

 6. Sjaak S zegt op

  Ik ben blij dat het voor de kinderen goed is afgelopen. Wat de grot betreft, vind ik afsluiten nou niet een ideale oplossing, maar wel vanaf het punt, waar het gevaarlijk kan worden. Dat zou bij iedere grot moeten gebeuren, waarvan bekend is dat deze zich ver uitstrekken. Dat ze door heel enge passages moesten gaan, is tóch al een teken van het gevaar dat bij zo’n grot heerst.
  Ik heb hier in Thailand al diverse grotten bezocht en was ook altijd nieuwsgierig, maar het waren ook alles grotten die regelmatig door mensen bezocht werden.
  Echter een keer voelde ik me heel onveilig. Dat was de Kaew grot in Saam Roi Yot. We kregen voor de ingang een hoofdlamp en moesten alleen de grot in. Al na de eerste ijzeren trap naar beneden, voelden we ons niet prettig en hebben de grot snel weer verlaten. Dan maar liever niet.

 7. chris zegt op

  De vier jongens die op de laatste dag werden gered waren er slecht aan toe, aldus de website van de NOS. Het is ook bekend dat de Australische grotduik-expert, ook anaesthesist, Richard Harris, de jongens kalmerende middelen heeft gegeven (wellicht zelfs een roesje van een paar uur??) om de situatie te voorkomen dat ze onder water, al duikend, in paniek raken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website