De Nederlandse ambassade in Bangkok geeft op basis van de meest gestelde vragen in dit bericht de volgende informatie over de situatie in Thailand:

 1. Het nut van registratie: Om u goed op de hoogte te kunnen houden van verdere ontwikkelingen en eventuele risico’s raden wij Nederlanders die dat nog niet hebben gedaan dringend aan zich via de website van de ambassade te registreren (klik hier). Er zijn problemen gemeld bij het invullen van de registratie en die lijken verband te houden met de browser die wordt gebruikt. Wij kunnen dat niet veranderen, maar raden u aan het opnieuw te proberen op later tijdstip. De afgelopen dagen hebben honderden Nederlanders zich geregistreerd.
 2. Staatsgreep: Er is op 22 mei door het leger een staatsgreep gepleegd in Thailand. Die is tot nog toe geweldloos verlopen maar uiterste waakzaamheid blijft geboden.
 3. Avondklok: Er is een avondklok (curfew) ingesteld van 24.00 ‘s avonds tot 04.00 ‘s ochtends in HEEL Thailand. De avondklok geldt voor iedereen, OOK VOOR TOERISTEN. De volgende uitzonderingen- zoals bepaald door militaire autoriteiten- zijn van toepassing: 1) In- en uitreizende passagiers: houd uw paspoort en reisdocumenten bij de hand op weg naar vliegveld om u te kunnen identificeren; 2) Personeel in de nachtdienst; 3) Transport van bevroren en kort houdbare goederen; 4) Ernstig zieke patiënten en hulpverleners; 5) Overigen moeten reizen afstemmen met militaire gezagsdragers.
 4. Identiteitsbewijs: Het is aan te raden dat u te allen tijde een identiteitsbewijs bij u draagt.
 5. Tv en kranten: De meeste lokale zenders zijn weer in de lucht. Internationale nieuwszenders zoals CNN en BBC nog niet.
 6. Mobiele telefoons: Wij horen klachten over haperende mobiele telefoons door overbelasting van de netwerken. Landlijnen werken tot nog toe goed en internet is beschikbaar.
 7. Luchthavens: De luchthavens functioneren normaal. Treinen rijden volgens normale dienstregelingen. In Bangkok opereren zowel de BTS (skytrain), de MRT (metro) en de ARL (trein naar vliegveld) tussen 06.00 en 23.00.
 8. Reisverzekering: Wij krijgen veel vragen of verzekeringen geldig zijn bij een staatsgreep. Daar is geen eenduidig antwoord op. Check daarom uw polis of bel de verzekeringsmaatschappij.
 9. De komende dagen: We kunnen geen voorspellingen maken over de nabije toekomst. Wij kunnen daarom ook NIETS mededelen over de duur van de avondklok. Blijf alert en waakzaam.
 10. Twitter: Onze Twitter (www.twitter.com/NLinThailand ) is een goede bron voor updates. Wij zullen proberen uw vragen te beantwoorden maar wij zijn geen nieuwsagentschap en kunnen helaas niet in alle informatie voorzien.
 11. Informeer u: Volg media, internationaal en lokaal (zoals Bangkok Post of The Nation) maar realiseert u zich dat er ook geruchten, en niet altijd vaststaande feiten, worden gerapporteerd.
 12. Openingstijden ambassade: De ambassade is normaal geopend.

We werken deze Q&A regelmatig bij en passen de informatie aan de actuele stand van zaken aan. Mist u belangrijke informatie? Laat het ons weten via ban@minbuza.nl.

Thaise immigratiedienst (verlenging Thais visum)

Van maandag – vrijdag 10.30-12.30 en 13.30-18.30 (behalve publieke feestdagen) kunt u terecht bij 2 alternatieve locaties, te weten:

 • Major Hollywood Suksawat, begane grond, Suksawat Road Ratburana Bangkok. Tel: 02-4632040 en 02-4632044-6. Adres: 360/14 Moo 7 Soi Suksawat, Rat Burana road, Bangkok 10140
 • Imperial World Lad Phrao, verdieping 5, Ladprao Road Wang Tong Lang Bangkok (tussen Soi Lad Phrao 81 en 83). Tel: 02-5304535-6 en 02-5304660-1

Zie ook : www.immigration.go.th, of bel het immigratie call center.

Bron: Website Nederlandse ambassade in Bangkok


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website