Evenals vorig jaar ga ik op vakantie naar Nederland en gaat de rubriek Nieuws uit Thailand ook op vakantie – op 1 mei stap ik in het vliegtuig. Het nieuws zelf gaat natuurlijk niet op vakantie, dus belangrijke nieuwsitems blijven gemeld worden op Thailandblog, zij het in een andere vorm.

Sinds ik met de rubriek ben begonnen, heeft zich een vaste schare lezers gevormd voor wie de dag begint met het doornemen van het belangrijkste Thaise nieuws of die ’s avonds (lezers in Nederland en België) de posting openen. Zelfs expats die de Bangkok Post ontvangen, zeggen het plezierig te vinden het nieuws ook in het Nederlands te kunnen lezen.

Voor mezelf heeft het werk aan de rubriek een tweeledig nut: het houdt me van de straat (wel zo aangenaam bij de huidige hitte) en uit de kroeg (meestal) en het vergroot mijn kennis van Thailand en soms mijn begrip. Ik maak de rubriek nog steeds met heel veel plezier en vind het een uitdaging om gebeurtenissen in begrijpelijk en indien mogelijk aantrekkelijk Nederlands te verwoorden.

Foutloos is de rubriek zeker niet. Soms waren lezers zo vriendelijk mij te corrigeren, waarvoor dank. Vergeleken met andere postings wordt er weinig gereageerd, maar dat is niet zo verwonderlijk, want valt er te reageren op een bericht waarin wordt gemeld – ik noem maar een zijstraat – dat de lieftallige premier Yingluck op bezoek in België is geweest.

Sinds enkele weken heeft de rubriek ook een ‘kindje’ gekregen in de vorm van de rubriek Nieuws uitgelicht. De nieuwsonderwerpen die wat meer ruimte vergen, krijgen daarin een plaatsje, zoals onlangs de Preah Vihear-zaak in Den Haag.

Ik dank de lezers en lezeressen van Nieuws uit Thailand voor hun pageviews en hoop jullie na terugkeer in Thailand weer tegen te komen op de blog. Over een week of zes denk ik.

Dick van der Lugt


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Nieuws uit Thailand gaat op vakantie, maar het nieuws niet”

 1. Leo zegt op

  Dick, een fijne vakantie in het land met de nieuwe koning gewenst. Ik ben één van de mensen die jouw rubriek zeer regelmatig leest om te weten – en mogelijk te begrijpen – wat er in het land met de oude koning gebeurt. Dank voor jouw dagelijks vertaalwerk.

 2. RonnyLadPhrao zegt op

  “Ik dank de lezers en lezeressen van Nieuws uit Thailand …..”

  Ik denk dat het wij zijn die jou moeten bedanken Dick, voor je dagelijkse inzet om een overzicht van het nieuws te geven in het Nederlands..
  Veilige vlucht en geniet van je vakantie.

 3. Cornelis zegt op

  Dick, bedankt voor wat je elke dag aan nieuws brengt – en een fijne vakantie in NL toegewenst. Het weer gaat hier nu ook de goede kant uit, dus dat zou de overgang moeten vergemakkelijken.

 4. Cor van Kampen zegt op

  Dick, geweldige vakantie in Nederland gewenst. De temperatuur is wat aan de lage kant,
  maar na maanden zweten in Thailand moet dat toch ook een geweldige ervaring zijn.
  Kijk uit , het griepvirus kan je vakantie bederven.
  Cor van kampen.

 5. TH.NL zegt op

  Beste Dick,

  Met heel veel plezier lees ik altijd het nieuws door jouw in het Nederlands hier opgeschreven.
  Ik wens je een hele fijne vakantie toe in Nederland.

 6. Harry zegt op

  Dick,

  Een fijne vakantie en geniet er van ,ik zal jou nieuws berichten missen

  Johan

 7. GerrieQ8 zegt op

  Beste Dick, ook vanuit Q8 een prettige vakantie toegewenst. Zal je nieuwsberichten missen, ook als ik 12 mei weer terug naar Thailand ga.

 8. Rudy Van Goethem zegt op

  Hallo…

  @ Dick van der Lugt…

  Beste Dick,

  Ik wens je van harte een heel fijne vakantie toe… maar wacht niet te lang met reageren, want we gaan je reacties en column vlug missen op dit blog…

  Geniet van je verblijf in Nederland, en het zou misschien leuk zijn moest je in een volgende column vertellen wat je nu ervaart in Nederland, en niet in Bangkok, en vice versa..

  Mvg…

  Rudy…

  • Jacques zegt op

   Nou, Rudy, volgens mij gaan die columns van Dick er wel komen. Nederland gezien door een Thaise bril. Ik kijk er naar uit.

 9. Ferry zegt op

  Dick wens je een fijne vakantie en kom gezond terug.
  P. S je hebt eens een artikel geschreven over 600 bath voor oudere mensen. Wel het goede nieuws is dat nu het hele dorp het krijgt. Maar ze kijken niet erg blij. Die daar voor verantwoordelijkheid voor heeft minder geld in zijn eigen portemonnee. Nu nog bezig het terug te krijgen met terugwerkende kracht. Nogmaals bedank van alle oude mensen. Ferry

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Ferry Goed om te lezen dat een bericht in dit geval niet alleen tot een concrete actie heeft geleid maar dat die actie ook nog succes heeft gehad. Succes met je pogingen het geld met terugwerkende kracht terug te krijgen. Ik kan me inderdaad voorstellen dat iemand op zijn neus kijkt.

 10. Khun Peter zegt op

  Dick, waardering en respect voor jouw discipline om iedere dag trouw (ook met een kater) het nieuws op te stellen. Ook ik ben je uiteraard dankbaar.

  • Rudy Van Goethem zegt op

   Hallo…

   @ Khun Peter…

   Zelfs met een kater, hond of in het ergste geval een Thaise schoonmoeder kan je reageren…

   We gaan Dick niet teveel bemoederen, want anders gaat hij elke kater aangrijpen als excuus… als dat dan maar goed komt in Bkk, en in Nederland… pils met ijsblokjes???

   Ik zit al vol spanning te wachten op je volgende column Dick!!!

   Geniet van je verlof, en tot gauw!!!

   Mvg…

   Rudy

 11. Khun Martin zegt op

  Dick, jij bedankt voor de dagelijkse nieuws overzichten, en prettige vakantie!!

 12. fransTurkije zegt op

  Hallo Dick,

  We zullen je missen. Het was voor mij altijd het eerste wat ik las. Hopelijk over 6 weken weer.
  Een hele prettige vakantie in het o zo mooie Koninkrijk der Nederlanden.

  Frans

 13. Timo zegt op

  Hallo Dick
  Fijne vakantie gewenst. Zie als trouwe lezer uit naar je terugkomst.
  Gr. Timo

 14. B.Mossel zegt op

  Ik moet hierbij aansluiten dat het nieuws van TL op dit blogg heel belangrijk is te lezen.
  Iedere dag al het benodigde nieuws is ook voor een Nederlander belangrijk,(mits men intresse voor TL heeft) Tevens is het qua cultuur ook leerzaam.
  Ik dank dan ook de medewerkers die hier elke dag voor klaar staan.
  En ze doen het niet voor niets,de aandacht ervoor zal altijd worden beloond door beide
  landen.Nogmaals dank voor jullie werk nu en in de toekomst.
  B.M.

 15. Wessel B zegt op

  Ik kan me inmiddels geen leven meer voorstellen zonder de dagelijkse nieuwsupdate van Thailandblog. Elke keer ben ik weer onder de indruk van de enorme berg werk die voor ons wordt verzet. Een welverdiende vakantie, lijkt me!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website