Bangkok Post, evenals veel andere kranten niet vies van enige overdrijving, spreekt al van epidemie, maar zeker is wel dat het aantal gevallen van dengue fever (knokkelkoorts) de recordjaren 1986 en 2010 dreigt te overtreffen. Het ministerie van Volksgezondheid houdt al rekening met 120.000 infecties dit jaar.

Boosdoeners zijn de hoge temperaturen afgelopen winter en de sporadische regenval. Tussen oktober en december werden al 28.000 gevallen gediagnostiseerd  en dat is extreem omdat de winter niet het hoogseizoen is voor dengue fever. Sinds januari zijn er 82.000 infecties bijgekomen, waarvan 78 met dodelijke afloop. De meeste dodelijke slachtoffers waren tussen de 15 en 24 jaar.

De dengue fever verspreidt zich momenteel snel in de grensprovincies in het Noorden, inclusief Chiang Mai, Chiang Rai en Mae Hong Son. Een aantal gevallen wordt ook gerapporteerd uit noordoostelijke provincies als Petchabun en Loei. De meeste komen voor in afgelegen woongemeenschappen, die moeilijk te bereiken zijn. De bewoners weten niet hoe ze de ziekte moeten voorkomen en er wordt ook niet gecontroleerd op dragers van het virus.

Intussen zitten de autoriteiten niet stil. Alle ziekenhuizen in het land zijn gewaarschuwd en in sommige ziekenhuizen zijn dengue-hoekjes ingericht om patiënten te screenen die symptomen van de ziekte hebben.

Dengue fever wordt veroorzaakt door de Aedes mug. Wetenschappers hebben ontdekt dat de levensduur van de mug is toegenomen van één maand naar twee maanden. Normaal voeden de muggen zich overdag, maar doordat het warmer is geworden in Thailand, zijn ze nu ook ’s nachts actief. Rungrueng Kitphati, president van de Society of Strengthening Epidemiology, denkt dat klimaatverandering een rol speelt bij de veranderde levenscyclus van de mug en zijn gedrag. Urbanisatie en slordig omgaan met afval doen daar nog een schepje bovenop.

Foto: Een gemeentewerker sproeit in Huai Khwang insectide om muggen te doden.

– Nog meer ziektes. Ter gelegenheid van World Hepatitis Day, die vandaag wordt ‘gevierd’, gaan overheidsziekenhuizen elke dag volgende week gratis testen op hepatitis B (HBV). Sommige ziekenhuizen gaan wellicht door tot september.

Het ministerie van Volksgezondheid schat dat 5 procent van de Thaise bevolking besmet is met hepatitis. De helft daarvan, zo’n 1 tot 2 miljoen mensen, zijn drager van HBV, die kan leiden tot leverkanker en lever cirrose. In tegenstelling tot hepatitis C kan de B-variant worden voorkomen met vaccinatie. Vaak zijn de dragers zich er niet van bewust, totdat ze symptomen van de ziekte krijgen.

Tawesak Tanwandee, vice-president van de Thai Association for the Study of the Liver, adviseert mensen in wiens familie hepatitis voorkomt en mensen met riskant seksueel gedrag zich te laten controleren. De verspreiding van HBV is met name zorgelijk in het Noordoosten, waar 1,72 miljoen mensen dragers zouden zijn.

– We hebben weer een drugsschandaal dat geen drugsschandaal is. Minister Chalerm Yubamrung krijgt op zijn kop van de Women and Men Progressive Movement Foundation omdat hij vrijdag een persconferentie hield met naast zich een (minderjarig) 16-jarig meisje dat in Hormones The Series speelt. Zij zou ya ice hebben gebruikt, hetgeen zou blijken uit een foto op internet.

Chalerm verdedigde het meisje en zei dat ze woensdag is getest op drugs en negatief bleek te zijn. De foto, zei hij, was gemanipuleerd. Overigens zei haar vader op donderdag dat zijn dochter eenmaal drugs had gebruikt ‘uit nieuwsgierigheid’.

De stichting, die kritiek heeft op Chalerm, wijst erop dat kinderen worden beschermd door de Child Protection Act van 2003, hetgeen betekent dat ze niet, zoals volwassenen, en plein publique getoond mogen worden. Het feit dat ze vrijgesproken is van drugsgebruik, maakt volgens de stichting geen verschil.

Chalerm is directeur van het regeringscentrum dat de drugsproblemen moet bestrijden. Hij en ambtenaren van het kantoor van de Narcotics Control Board hadden de persconferentie belegd.

Over Hormones The Series schreef Thailandblog op: https://www.thailandblog.nl/achtergrond/geen-condoom-geen-seks/

– De vrouwtjes tijger waarvan het karkas zaterdagochtend werd gevonden in een boomkwekerij, is vermoedelijk door vergiftiging om het leven gekomen. Het dier is waarschijnlijk afkomstig uit het Huai Kha Khaeng wildreservaat, 6 km vanaf de plek waar het werd gevonden.

Autopsie moet de precieze doodsoorzaak vaststellen. Het dier had geen schotwonden, maar de linkerachterenkel vertoonde wel een snijwond. Bij de dode tijger lagen vier karkassen van geiten. De autoriteiten vermoeden dat ze als aas zijn gebruikt en vergiftigd waren met pesticide. Ze denken dat omdat er geen wormen zijn gevonden in het rottend vlees.

Het is drie jaar geleden dat stropers tijgers vergiftigden in het wildpark. In 2010 werden een dode vrouwtjes tijger en twee van haar welpen gevonden vlakbij het karkas van een hert.

– De media hebben het weer eens gedaan. Wat hebben ze gedaan? Ze hebben gemeld dat separatisten in het Zuiden spandoeken ophangen en teksten op de weg kalken waarin het vertrek van het leger wordt geëist. En met het verspreiden van die berichten moeten ambtenaren en de media stoppen, zegt kolonel Banpot Pulplean, woordvoerder van het Internal Security Operations Command. Die berichten sturen een verkeerde boodschap naar de internationale gemeenschap.

Zo is er een tekst die zegt dat politieagenten op Thai-moslim leraren schieten. En er wordt ook gesuggereerd dat de twee onderwijzeressen die woensdag omkwamen bij een bomaanslag, door kogels van politieagenten zijn getroffen en daardoor om het leven kwamen.

– Van het budget van 350 miljard baht voor waterwerken is al 30 miljoen baht besteed, ondanks het feit dat de bestuursrechter heeft bevolen dat eerst openbare hoorzittingen en milieu-effectrapportages dienen te worden gehouden. De 30 miljoen baht is uitgegeven aan een waarschuwingssysteem plus de bijbehorende hardware, zegt vice-premier Plodprasop Suraswadi. Maar een bron bij het National Water and Flood Management Policy kantoor zegt dat het geld is besteed aan herbebossingsprojecten, wegen en vloedmuren.

– Drie passagiers zijn gewond geraakt bij een aanrijding in Non Sung (Nakhon Ratchasima) tussen een lorry en een stadsbus. Beide voertuigen belandden naast de weg. De vrachtwagenchauffeur nam na de aanrijding de benen.

– Een trein op het station in Aranyaprathet begon gisteren spontaan achteruit te rijden. Alle dertig passagiers zagen kans tijdig uit de trein te springen, die na een kilometer op een niet meer in gebruik zijnd spoor tegen een boom tot stilstand kwam. Twee van de vijf treinstellen liepen uit de rails.

– Thailand komt 140.000 vrachtwagenchauffeurs tekort en wanneer de Asean Economic Community van kracht wordt, loopt dat aantal op tot 200.000. De Land Transport Federation of Thailand zegt dat vrachtwagenchauffeurs overstappen naar gemakkelijker en beter betaalde baantjes op minibusjes, motorfietstaxi’s en taxi’s.

Volgens minister Chadchat Sittipunt (Transport) moeten chauffeurs lange uren werken om het tekort op te vangen. Hij zei dit naar aanleiding van het fatale ongeluk in Saraburi, waarbij 19 passagiers van een tourbus om het leven kwamen. De chauffeur van een vrachtwagen was in slaap gevallen, waardoor zijn wagen door de middenberm reed en op de bus botste.

– De twee badmintonspelers, die zondag een robbertje vochten tijdens de Canada Open, zijn respectievelijk voor twee jaar en drie maanden geschorst door de Badminton Association of Thailand. Bodin Issara had bijna een levenslange schorsing gekregen, maar omdat hij toegaf te zijn begonnen, streek de organisatie de hand over het hart. Maneepong Jongjit, die Bodin had uitgescholden, mag drie maanden met zijn duimen draaien.

Verder deelde de badmintonbond nog schorsingen uit aan de coaches van beide ‘bad boys’, zoals de krant ze noemt. Bodin’s coach kreeg een schorsing van zes maanden en Maneepong’s coach drie maanden.

De club van Bodin, Granular, heeft Bodin voor de rest van het jaar op non-actief gezet, zonder betaling. Bondspresident Charoen Wattanasin denkt dat dit wel eens het einde van Bodin’s carrière kan betekenen. ‘Na zo’n lange schorsing is het voor een speler niet gemakkelijk om terug te komen.’ Bodin kan nog in beroep gaan tegen de straf . De voorzitter van Granular gaat bij de landelijke bond pleiten voor een lagere straf.

Maneepong moet volgende maand de World Championship in China missen. Hij en zijn partner Nipitphon Puangpuapech waren er als veertiende geplaatst.

De twee vechtersbazen begroeven gisteren de strijdbijl en lieten zich handenschuddend fotograferen voorafgaand aan de vergadering van de bond, waarin het schorsingsbesluit viel. Maneepong gaf toe dat hij deels schuldig was aan het gevecht omdat hij zijn middelvinger had opgestoken.

– Worachai Hema kreeg gisteren niets dan lof van oud-premier Thaksin tijdens een lunch ter gelegenheid van Thaksin’s verjaardag in Hong Kong. Twintig Pheu Thai-parlementsleden, aangevoerd per chartervlucht, mochten een vorkje met de in 2008 gevluchte oud-premier mee prikken. ’s Avonds vierde Thaksin met nog meer parlementsleden, supporters en echtgenotes zijn verjaardag in het Empire restaurant aan de Victoria Bay.

Thaksin prees Worachai vanwege het amnestievoorstel dat hij heeft ingediend en dat op 7 augustus door het parlement wordt behandeld. Wanneer het voorstel wordt aangenomen – en dat ligt wel in de lijn der verwachtingen gezien de stemverhoudingen in het parlement – worden alle nog gevangen zittende roodhemden vrijgelaten. Thaksin zelf zegt dat hij er niet van profiteert, aldus een bron bij Pheu Thai.

Thaksin riep de regering op om zich niet te laten opnaaien door oppositiepartij Democraten (woordkeus DvdL). Die probeert de regering in diskrediet te brengen. Oppositieleider Abhisit zei gisteren bezorgd te zijn over het vooruitzicht van hevige politieke conflicten wanneer Pheu Thai de amnestie doordrukt. ‘Het land zou in vrede zijn als die kwestie er niet was.’

Woordvoerder Anusorn Iamsa-ard wuift kritiek op de chartervlucht weg. Hij zegt dat de feestgangers de vlucht uit eigen zak hebben betaald. ‘Ze wilden iemand ontmoeten die ze missen. Het bezoek betekent niet dat ze de mensen in eigen land in de steek laten.’

Varia

– Ik mag graag het redactioneel lezen van Sumati Sivasiamphai, de hoofdredactrice van Guru, de vrijdagbijlage van Bangkok Post. Ze heeft een soort humor die Engelsen ‘tongue in cheek’ noemen. Afgelopen vrijdag somde ze een aantal merkwaardige voorvallen op.

 • In augustus 1999 toonde de schermen met vluchtinformatie op Don Mueang gedurende zo’n 20 seconde een pornoplaatje. Misschien dat de passagiers er geen aanstoot aan namen, schrijft ze, maar de directie stuurde de man die hiervoor verantwoordelijk was, de laan uit. En dat in een land met Patpong, Nana, Ratchada.
 • Het ministerie van Handel meldde in april dat de export met 176,6 procent was gestegen. Moest zijn 12,6. De fout was te wijten aan een beambte die als waarde van een exportproduct naar Hong Kong niet 300.000 maar 30 miljard baht had ingetikt.
 • KFC Thailand kreeg een lading kritiek over zich heen toen het op Facebook een dag na de aardbeving op 11 april 2012 voor de Indonesische kust het bericht plaatste: Let’s hurry home and follow the earthquake news. And don’t forget to order your favorite KFC menu.
 • Ten slotte was er ook nog een parlementariër die tijdens een parlementsvergadering betrapt werd toen hij op zijn mobieltje een pornografisch fotootje bekeek. Zijn excuus: Zijn vriend had het gestuurd. Hij was ge-tagged.

Commentaar

– Bangkok is recent twee keer in de prijzen gevallen. Voor het vierde achtereenvolgende jaar was het ’s werelds beste stad (volgens het Travel + Leisure tijdschrift) en het was de beste stad voor toerisme in de Global Destination Cities Index van MasterCard.

Bangkok Post signaleert in haar hoofdredactioneel commentaar van zaterdag dat ondanks deze lof de donkere kant van Bangkok steeds donkerder wordt: toenemende verkeerscongestie, een hoog niveau aan geluidsoverlast en luchtverontreiniging, trage vuilnisophaal, stinkende khlongs, trottoirs die worden geblokkeerd door straatverkopers, inefficiënte politie en een stuitend gebrek aan groen. De inwoners van Bangkok moeten het met 3,9 vierkante meter per persoon doen tegen Londenaren 33,4.

Sommige toeristen lijken de chaos van Bangkok aantrekkelijk te vinden. Eén online internationaal lifestyle tijdschrift geeft de hoofdstad daarom een ‘must visit’ aanbeveling.

De krant wijst erop dat Thailand niet meer een goedkope bestemming is en dat Bangkok en Chiang Mai tot de 50 duurste steden in Azië behoren. Phuket kan niet ver achterliggen.

Wat de conclusie van de krant is, ontgaat me. Doorgaans lees ik sterkere commentaren.

Economisch nieuws

– Projectontwikkelaars van condominiums worden het hardst getroffen door mislukkingen, zegt het Agency for Real Estate Affairs. Van de 18.404 wooneenheden die het eerste halfjaar zijn uitgesteld, waren 8.567 (47 procent) condo’s. De overige waren vrijstaande huizen (25 pct) en stadswoningen (13) en 9 procent betrof de toewijzing van land.

Van 89 van de 1.378 projecten werd de verkoop uitgesteld en die vertegenwoordigen een waarde van 45,8 miljard baht. Maar dit aantal is nog niet zorgwekkend, want het nam met 18 procent af, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal eenheden en de projectwaarde ging ook naar beneden met respectievelijk 18 en 19 procent.

De condo’s die de lijst van uitgestelde projecten aanvoeren, zijn condo’s die tussen 1 en 2 miljoen baht zijn geprijsd. Hoofdoorzaak is een gebrekkige marktverkenning. Bij de vrijstaande huizen en stadswoningen ging het mis door slechte ontwikkelingsplannen.

Potentiële huizenkopers wordt door president Sopon Pornchokchai van het vastgoedbureau geadviseerd een escrow account [?] te gebruiken bij de transactie. ‘Wanneer die worden gebruikt, is de woningmarkt sterk en houdbaar. Dat komt projectontwikkelaars ten goede en creëert gelijke concurrentie tussen grote en kleine projectontwikkelaars.’

– Union Auction Plc, Thailand’s grootste veilingbedrijf van tweedehands auto’s, verwacht volgend jaar een toestroom van tweedehands wagens en een verdere daling van de marktprijzen. Voordeel tussen aanhalingstekens: De toestroom biedt een kans voor handelaren die veel liquide middelen hebben.

Directeur Thepthai Sila denkt dat er volgend jaar klappen gaan vallen bij het eerste-autoprogramma van de regering. Kopers die een wagen hebben aangeschaft, komen dan in de problemen met hun afbetaling. Nu al, zegt hij, worstelen kopers met de financiële last, maar ze durven hun auto nog niet af te stoten, omdat de prijzen van tweedehands wagens al sinds vorig jaar gedaald zijn.

Het programma van de regering voorziet in teruggave van de betaalde belasting voor kopers van een eerste auto. Er zijn 1,3 miljoen wagens verkocht, maar al enkele maanden na beëindiging van het programma eind 2012 begonnen kopers hun aankoop uit te stellen of ze annuleerden hun bestelling. Het programma maakte ook enkele slachtoffers bij dealers van tweedehands auto’s, toen door de belastingteruggave nieuwe auto’s even duur bleken als gebruikte wagens.

Nu de vraag en de prijzen zijn gezakt, biedt dat bedrijven de kans auto’s goedkoop op te kopen. Net als in 1997, zegt Thepthai, zijn mensen bereid hun eigendom tegen elke prijs te verkopen, zelfs met een groot verlies.

– Het populaire spelletje Angry Birds heeft een eigen soft drink gekregen. Het is in Thailand gelanceerd en is verkrijgbaar in de 7-Eleven winkels. Drie figuren uit het spelletje staan op de blikjes. Ze representeren de smaken fruit punch, sinaasappel en aardbei.

– De Private Sector Collective Action Coalition against Corruption (een mondvol) gaat bouwbedrijven benaderen om zich bij haar initiatief aan te sluiten en een eind te maken aan corruptie. Thans zijn alleen nog buitenlandse bouwbedrijven lid van de CAC, een gezamenlijk initiatief van acht leidende groepen uit de particuliere sector.

Vrijdag sloten 51 verzekeraars zich bij de CAC aan, waardoor het aantal leden naar 225 steeg. Uit een onderzoek van de CAC eerder dit jaar is gebleken dat corruptie de afgelopen twee jaar is toegenomen naar een zeer bedenkelijk niveau.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Nieuws uit Thailand – 28 juli 2013”

 1. TAK zegt op

  De krant wijst erop dat Thailand niet meer een goedkope bestemming is en dat Bangkok en Chiang Mai tot de 50 duurste steden in Azië behoren. Phuket kan niet ver achterliggen.

  Ik ben heel benieuwd wie dit onderzocht heeft. Chiang Mai komt in diverse onderzoeken uit de bus als een zeer mooie locatie voor pesionados o.a. door de lage kosten van levensonderhoud. Ik vlieg om de twee maanden vanuit Phuket naar Chiang Mai en zie dat de prijzen gemiddeld op de helft van Phuket liggen. Phuket is al jaren de duurste provincie van Thailand. Zelfs een stuk duurder dan BKK. Daarom betalen hotels in Phuket dan ook hogere salarissen aan hun personeel dan in BKK omdat het levensonderhoud van Phuket gewoon weg duurder is. Dat geld t absoluut voor ferang maar ook voor de gewone Thai.

  Zoals ik al tijden op dit blog voorspeelde komt de lawine van nieuwe twee hands auto nu echt opgang. Allerlei mensen die de vette kluif van 100.000 baht van Mevrouw Yingluck niet aan zich voorbij konden laten gaan. Terwijl hun maandelijkse inkomsten ter nauwenood de vaste lasten zonder auto dekten, moest er toch ineens een auto gekocht worden. Met veel moeite en lenen van familie en kennissen het deposit bij elkaar geschrapt en na een tijdje komen ze in de problemen. Ik krijg de laatste maanden regelmatig vragen om geld te lenen of om auto over te nemen. De auto wordt door de bank of financiering maatschappy in beslag genomen. Je bent je deposit en alle betaalde termijnen kwijt. De bank en de autohandel met voldoende liquide middelen varen er wel bij. Uiteindelijk zal dit leiden dat de absurd hoge aanschafprijs van tweede hands auto gaat dalen naar een realistisch prijspeil.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ TAK Bangkok Post noemt geen bron bij de bewering dat Bangkok en Chiang Mai tot de 50 duurste steden in Azië behoren.

   Je opmerking ‘absurd hoge aanschafprijs van tweedehands auto’s’ is in strijd met wat Thepthai Sila van Union Auction Plc daarover zegt in de krant. Volgens hem zijn de prijzen van tweedehands wagens al sinds vorig jaar gedaald. Evenals jij voorspelt hij dat er klappen gaan vallen. Hij denkt pas volgend jaar, maar als ik jou goed begrijp, dreigt dat nu al te gebeuren. Dat lijkt me niet onwaarschijnlijk. Wat een ongelooflijk dom initiatief, dat eerste-autoprogramma.

   • TAK zegt op

    De prijzen bij de dealers en handelaren voor tweede hands autos zijn nog steeds absurd hoog. Dat geldt ook voor motorbikes. Normale afschrijving percentages zoals we
    in Nederland kennen, gelden hier in Thailand absoluut niet. Het zou deels te maken kunnen hebben met de lage kosten van auto onderdelen in geval van een lokaal gefabriceerde auto en de lage arbeidskosten.

    Ik zie vaak dat een auto van een 3-5 jaar oud en toch behoorlijk wat kilometers maar 25%30% minder kost dan een nieuwe auto. Je weet ook niet de geschiedenis van zon tweede hands auto. en gezien het aantal ernstige ongelukken is dat toch wel belangrijk. Ik koop om die redenen dan liever mn auto of motorbike nieuw of van een goede bekende.

    Er zit een zekere vertraging in het markt mechanisme. Nu komen de eerste mensen die niet meer kunnen betalen en de auto wordt in beslag genomen en gaat de handel weer in.
    Daar verdienen nu de banken en autohandel dik aan omdat de auto voor een deel al was afbetaald en er sprake is van hoge prijzen van tweede hands autos aan consumenten. De auto handelaren met grote voorraden en minder courante autos en weinig liquide middelen krijgen eerst een probleem, want zij kunnen niet profiteren van deze nieuwe handelaarsprijzen. Uiteindelijk volgt er een Tsunami van jonge tweede hands autos die in beslag genomen worden en weer de handel in gaan. Daardoor zakken de handelaarsprijzen steeds verder en wordt dit uiteindelijk vertaald in lagere prijzen voor de consumenten die opzoek zijn naar een auto.

 2. Bacchus zegt op

  Dick, een escrow account is een soort derdenrekening, in Nederland beheerd door bijvoorbeeld een notaris. In Amerika veel gebruikt bij onroerend goed transacties. Wanneer nu bijvoorbeeld in de door jouw beschreven situatie een projectontwikkelaar zijn afspraak niet nakomt, te weten de oplevering van een woning, is de koper niet meteen (al) zijn geld kwijt.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Bacchus Bedankt. Ik leer vandaag veel. Weet nu ook wat een skimmer en een boom is (zie bericht over olievlek en de reactie van Marcus).

 3. J.Vlaanderen zegt op

  Moderator: Wij plaatsen jouw vraag als lezersvraag.

 4. TAK zegt op

  In Nederland kennen we in plaats van een escrow account het welbekende bouwdepot, waaruit de aannemer betaald wordt in fases overeenkomstig de voortgang van de bouw.

 5. Jan beute zegt op

  Wat lees ik nu weer .
  Thailand komt vrachtwagens chauffeurs , zeg maar Truckers te kort .
  In Holland goede en ervaren Truckers die niet aan de bak komen .
  Misschien een goede gelegenheid van Nederlandse transporteurs , om eens in Thailand te gaan kijken .
  Hier is veel werk aan de winkel , en wij zijn ook hier de betere in Europa , incl logistiek .
  Het hele weg transport systeem in Thailand is zwaar verouderd van A tot Z .
  En dan durf ik nog niet eens te praten van de techniek .
  EURO 3 is modern hier ,
  Wij zijn al bezig in Holland met EURO 6 .

  Mvg wederom Jantje uit Pasang

  • Franky R. zegt op

   Beste Jan,

   Je verwoordt wat ik al dacht bij het lezen van dit nieuws. Ik heb alle rijbewijzen plus diploma´s op het gebied van logistiek.

   Doch is het een teken aan de wand dat de Thai overstappen naar minibusjes, motorfietstaxi’s en taxi’s.

   Maar wat zou het mooi zijn om de kost te verdienen als [zelfstandig] vrachtwagenchauffeur in Thailand…Helaas staat deze job op de lijst van beroepen die NIET mogen worden uitgeoefend door buitenlanders…

 6. pascal zegt op

  @ Bacchus: tenzij escrow en ondernemer via verschillende tussenpersonen en constructies infeite dezelfde persoon is, vandaar de wrange nasmaak bij “escrow” het komt ook vaak voor bij oplichting.

  Maar in een normale transactie heb je gelijk en is bv een notaris een soort derdenrekening (zeg maar tussenpost). In Belgie en Nederland lukt dat ongetwijfeld perfect. Cfr. cashtransacties worden al moeilijker maar ik kan me voorstellen dat als je denkt in Oost-Europa of Azie dezelfde garanties te genieten. . .. .

  Ik zou kunnen besluiten : In china doen ze het op “woord” geen papier nodig 😉

  • Bacchus zegt op

   Pascal, je hebt gelijk dat er mogelijkheden tot oplichting zijn, maar waar geld valt te verdienen, heb je altijd “slimme” oplichters. Voorbeelden genoeg, ook in Nederland! Volgens mij bestaat er niet zo iets als een notaris in Thailand, dus hoe je dat hier zou moeten regelen………… Overigens zijn er in Nederland de afgelopen jaren ook al wat notarissen door de mand gevallen die het niet zo nauw namen met hun beroepseer en eed en ook derdenrekeningen hebben geplunderd.

 7. egon wout zegt op

  Een uiterst interessant bericht heb ik tot nu gemist op het blog.In Matichon las ik dat Al Queda een doodvonnid heeft uitgevaardigd tegen taksin vanwege zijn rol in de dood van muslims in het zuiden van Thailand toen hij pm. was.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Egon Zie Nieuws uit Thailand van vandaag. Vermoedelijk is de video namaak. Daar zijn wel serieuze aanwijzingen voor.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website