Het nieuws over Bangkok Shutdown staat vandaag op Bangkok Breaking News – 13 januari 2014. Hier het overige nieuws. Foto: zie Breaking News van 04:15 uur.

– Personeel van openbare gezondheidsvoorzieningen luisteren voortaan niet meer naar minister Pradit Sintawanarong (Volksgezondheid), maar alleen nog naar topambtenaar Narong Sahametapat (foto homepagina). Het personeel, verenigd in de Public Health Community, neemt die opmerkelijke stap omdat de minister zijn permanent secretaris Narong en diens tweede man op een zijspoor heeft gerangeerd.

De affaire is ontstaan doordat de PHC en Narong een verklaring hebben uitgegeven waarin ze steun uitspreken aan de anti-regerings protesten en het vertrek eisen van de regering. Narong zat donderdag een vergadering van de PHC voor. Tegen hem zal een disciplinair onderzoek worden begonnen.

Zaterdag gaf de minister het bevel een commissie te vormen die de medische zorg aan demonstranten moet gaan organiseren, wanneer geweld uitbreekt. Narong en een van zijn adjuncten maken geen deel uit van de commissie. Volgens de PHC betekent dit dat ze in feite geschorst zijn.

Mongkol Na Songkhla, voormalig minister van Volksgezondheid, en Siriwat Tiptaradolo, voormalig permanent secretaris van het ministerie, leiden vandaag medisch personeel in een mars van het ministerie naar de protestlocatie op de Lat Phrao-kruising.

Het ministerie heeft zijn ambtenaren verboden tussen vandaag en 25 januari een vrije dag te nemen. Op 21 december verbood het ministerie ambulances en medisch personeel in provincies om hulp te gaan verlenen in Bangkok.

– De 35 ministers van het kabinet Yingluck hebben hun voorzorgsmaatregelen genomen naar aanleiding van het dreigement van de protestbeweging dat hun huizen worden belegerd en elektra en water afgesneden. Minister Anudith Nakornthap (ICT) betwijfelt of alle woningen een bezoek krijgen. Puntsgewijs enkele ministers en maatregelen:

 • Het kantoor van de Permanent Secretary for Defence aan de Chaeng Wattanaweg in Muang Thong Thani fungeert als backup kantoor voor premier Yingluck, als ze de pet van minister van Defensie op heeft.
 • Staatssecretaris Yuthasak Sasiprasa (Defensie) heeft als backup het kantoor van het Olympic Committee aan de Sri Ayutthayaweg, indien het ministerie de deuren moet sluiten. Yuthasak denkt dat zijn woning de dans ontspringt.
 • Minister Charupong Ruangsawan (Binnenlandse Zaken) blijft thuis. Wanneer zijn huis wordt omsingeld, krijgen de demonstranten water van hem. Hij laat in het midden of zijn gezin wordt geëvacueerd. ‘Suthep kan mensen naar mijn huis sturen. Maar denk je niet dat anderen zijn huis kunnen belegeren?’
 • Minister Surapong Tovichakchaikul (Buitenlandse Zaken) komt zelden in zijn huis dat sinds de overstromingen in 2011 nog steeds gerepareerd moet worden. Hij slaapt vaak bij vrienden en gaat alleen in het weekend naar zijn eigen huis voor schoonmaakwerkzaamheden.
 • Minister Chadchart Sittipunt (Transport) is van plan naar een safe house te verhuizen. Hij vertelt dat een backup van de database van het ministerie op verschillende plaatsen beschikbaar is.

– Vijf dorpen in Waeng (Narathiwat) zijn na twee dagen met zware regens onder water gelopen. Er staat 50 cm tot 1 meter water. Vijfduizend dorpelingen zijn gedupeerd. De wegen die naar de dorpen lopen, staan ook onder water maar ze zijn nog wel begaanbaar. Politie, soldaten en ambtenaren zijn naar het gebied gestuurd om hulp te verlenen.

– In een appartement in Muang (Chachoengsao) zijn het ontzielde lichaam van een agent en een vrouw gevonden. De politie vermoedt dat de vrouw de maîtresse van de man was. Bij de agent lag een vuurwapen. De lichamen werden gevonden door de echtgenote van de agent. De politie vermoedt dat schuldproblemen de reden waren waarom de agent een eind aan hun beider leven maakte.

– De fabriek van Mastex Co, die kant produceert voor ondergoed, in Nakhon Chaisi (Nakhon Pathom) is door brand verwoest. De brand begon in een droogkamer, vermoedelijk door oververhitting. De schade bedraagt 50 miljoen baht. Niemand raakte gewond.

– In de Chulalongkorn universiteit wordt deze week een driedaags symposium over cross-cultureel en cross-nationaal burgerschap gehouden. Researchers en werkers uit verschillende disciplines wisselen ideeën en kennis uit over democratie, vreedzame dialoog en milieukwesties. De keynote speech wordt gehouden door hoogleraar John Cogan van de universiteit van Minnesota.

– Vier Cambodjanen zijn om het leven gekomen en negen anderen gewond toen de wagen waarin ze zaten in Ratchasan (Chachoengsao) tegen een boom botste en van de weg af raakte.

– Een Britse DJ is in Muang (Phuket) op zijn motorfiets aangereden door een auto en overleden. De politie heeft nog niet vastgesteld wie schuld had aan de aanrijding, alhoewel de bestuurder aanvankelijk werd beschuldigd van dood door schuld. Paul Norris (46) staat bij toeristen bekend als DJ voor radiostation 91,5 FM.

– Een hedonistische seriemoordenaar: zo noemt de politie Nui, die verdacht wordt van de verkrachting van en moord op een 6-jarig meisje op 6 december in Bang Na (Bangkok). Nui maakte er een gewoonte van kinderen mee te lokken en te misbruiken. Hij heeft een levendige fantasie en weigert de waarheid te acccepteren. De politie onderzoekt nog andere gevallen van vermiste kinderen, die hij vermoord zou hebben.

– Het blijft tobben met de aanschaf van tablet PC’s voor leerlingen van het lager en middelbaar onderwijs. Het ministerie van Onderwijs wil nu de aanbestedingsprocedure wijzigen. Vorig schooljaar ging het goed, dit schooljaar hebben nog tal van kinderen geen tablet gezien. Twee bedrijven moeten nog steeds leveren en de aanbesteding voor zone 3 is geannuleerd.

Ambtenaren van het ministerie denken na over een oplossing. De voorkeur gaat uit naar een ‘smart classroom’ met tablets, een idee dat is gelanceerd door een adviseur van de minister.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Nieuws uit Thailand – 13 januari 2014”

 1. kanchanaburi zegt op

  Goedenavond , ik wil een keer eigenwijs zijn en er op wijzen dat de Vier Cambodjanen die om het leven zijn gekomen en negen anderen gewond toen de wagen waarin ze zaten in Ratchasan (Chachoengsao) eerst van de weg af raakte en toen tegen een boom botsten.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Kanchanaburi U mag eigenwijs zijn, maar zo staat het toch echt in de krant: The car crashed into the tree before veering off the road.

  • rebell zegt op

   Er schijnt dus een duidelijk verschil te zijn, of je dood gaat door eerts van de weg te geraken en dan tegen een boom te knallen, of . . eerst tegen de boom te knallen en daar door van de weg te geraken.
   Daar onstaat dan de definitie: dood is niet gelijk dood x 4. Voor mij is het nu helemaal duidellijk. Wat niet duidelijk is, is wat die boom daar deed op dat moment.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website