Chinese toeristen

Chinese toeristen

Het Ministerie van Toerisme en Sport wil een reisbubbel met China als nieuwjaarscadeau voor de toeristenindustrie. De Chinezen mogen dan tijdens het Chinees Nieuwjaar, als de eerste groep naar Thailand reizen zonder verplichte quarantaine.

Het ministerie zal een vergadering beleggen met de Chinese ambassade om het reisplan te bespreken, aldus de minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn.

China heeft 22 provincies met een laag risico (800 miljoen Chinezen), die al meer dan 150 dagen geen nieuwe lokale besmettingen hebben gemeld. Voor de reisbubbel een feit is, moet wel eerst een bilaterale overeenkomst inzake toerisme worden gesloten door premier Prayut Chan-o-cha en de Chinese president Xi Jinping.

Het ministerie van toerisme verwacht in november geen nieuwe toeristen uit Europa voor de speciale toeristenvisumregeling (STV). Zeker nu verschillende Europese landen weer in lockdown zijn gegaan.

Het ministerie wil ook toeristen uit Zwitserland interesseren om via Thailand Longstay Company naar Thailand te reizen met een non-immigrant OA visum.

Een ander plan is om meer alternatieve opties voor lokale quarantaine (ALSQ) aan te bieden. Concreet is het plan voor een golfquarantaine, om zo golfers uit Japan, Taiwan, China en Zuid-Korea te lokken, die normaal gesproken in de winter naar Thailand reizen om daar de golfsport te beoefenen.

Bron: Bangkok Post

Rating: 1.71/5. From 7 votes.
Please wait...

3 reacties op “Nieuwjaarscadeau voor de toeristenindustrie: ‘Chinese toeristen zijn welkom in Thailand’”

 1. chris zegt op

  Het Chinese Nieuwjaar staat gepland van 12 tot 26 Februari 2021.
  Op vakantie gaan naar een land betekent niet alleen een vliegtuigticket boeken en dan instappen maar een interessant toeristisch produkt bestaat uit verblijf, voer, vervoer en vermaak. Daarnaast bestaat de voldoening ook uit de diversiteit van ervaringen en het ontmoeten van andere mensen, veelal van een andere nationaliteit.
  Met de teloorgang van vele kleine en zelfstandige middenstanders, naast de zzp-ers met mobiele winkeltjes is het toeristisch produkt in de echte toeristencentra absoluut onder de maat en minder dan wat men verwacht. Zelfs een paar duizend Chinezen veranderen daar niks aan. Het kan ook nog wel eens tegen je gaan werken als toeristisch Thailand overvoerd raakt met alleen Chinezen.
  Wat te doen nu? Om teleurstellingen te voorkomen moeten die Chinezen niet naar Chiang Mai, Phuket of Pattaya maar naar UdonThani, Yala, Chumporn en Petchabun. Kan gemakkleijk want ze hoeven niet in quarantaine. Spreiden en ze niet de teloorgang van het toerisme laten zien. En de laatste twee dagen naar Bangkok voor het Grand Palace.
  De echte toeristenoorden moeten helaas wachten tot iedereen weer op vakantie naar Thailand mag.

 2. Giani zegt op

  Dat is “goed” nieuws want ze beginnen aan de top te beseffen dat ze naar de afgrond gaan.
  Die +/-22% van het bbp die Thailand nu mist kan ook niet uitgegeven worden in andere sectoren, die dan ook minder inkomsten hebben en dat is een sneeuwbaleffect.
  De wereld zou moeten kalmeren, zelfs met een vacin gaat het nog jaren doorgaan, gaan we dat onze industie aandoen, al het menselijk leed, mensen zijn sociale dieren die elkaar nu al 9 maanden moeten mijden?
  Gewoon bij belangerijke grootse dingen: concerten, vliegreizen, alles waar een enorme samenkost is: 72u op voorhand een pcb test en bij aankomst een sneltest, dan haal je er mogelijks 90% uit en samen met contractracing zou dit volgens mij de wereld weer vrijlaten en een veel rappere oplossing zijn.
  En mensen zijn zeker bereid om bij bv een reis naar Thailand de meerprijs van die testkosten op zichzelf te nemen.
  Zou wat geld kosten, maar wat alle regeringen nu betalen voor hun lockdows daar tegenovergezet?

 3. Jozef zegt op

  Bram,

  Zoals het er nu in Europa voorstaat en zeker in Nl en Belgie zal het nog vele jaren duren eer we 150 dagen geen besmettingen hebben.
  Ik heb de oplossing niet in petto, maar er moet toch een andere manier zijn om het reizen terug op een “normale” manier mogelijk te maken.
  Denk even aan de vele farang die een jarenlange relatie hebben met een Thaise maar niet gehuwd zijn, die mensen missen elkaar reeds 8 maanden, toch niet normaal allemaal.
  En ik kan mij niet van het gedacht ontdoen dat de Chinese cijfers niet waarheidsgetrouw zijn.
  Voor de rest : duimen, hopen en volhouden, komt ooit wel goed.
  Jozef


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website