Foto: Bank of Thailand

De nationale bank van Thailand brengt op 28 juli 2018, de verjaardag van koning Rama X, nieuwe biljetten van 500 en 1.000 baht in omloop.

Op de achterkant van een biljet van 1.000 baht staat de afbeelding van koning Maha Vajiralongkorn en zijn vader koning Bhumibol (Rama IX). Op de achterkant van de 500 baht biljet staat koning Ananda Mahidol (Rama VIII) met koning Prajadhipok (Rama VII). De voorkant is ongewijzigd.

De bankbiljetten worden met speciale technieken beschermd tegen vervalsing, waaronder een magnetische 3D inktdruk techniek die een 3D illustratie toont wanneer het biljet vanuit verschillende hoeken heen en weer wordt bewogen.

Op dit moment zijn bankbiljetten met het beeld van koning Rama X te zien op biljetten van 20 baht, 50 baht en 100 baht. Deze werden uitgegeven op 6 april, de 236e verjaardag van de Chakri-dynastie.

Bron: DerFarang

2 reacties op “Nieuwe bankbiljetten op de verjaardag van Koning Rama X”

  1. George Mioch zegt op

    Hoe lang blijven de oude biljetten geldig?
    Mvg. George Mioch

  2. brabantman zegt op

    Zou ook we prettig zijn als er grotere waardes dan een 1000 baht biljet uitgebracht zou worden.
    Hoeven de mensen niet meer met een plastic zak met papier over straat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website