In tegenstelling tot eerdere berichten komt het nieuwe HSL station voor Hua Hin toch in het centrum en niet zeven kilometer ten zuiden van de stad in Ban Nong Kae. Het eerdere bericht in de media zorgde voor onrust onder de plaatselijke bevolking die tegen het plan waren. 

In overleg met minister van transport Arkhom Termphitayaphaisit is afgesproken dat het nieuwe station zal worden gebouwd in het centrum van de badplaats. Het nieuwe station moet op slechts 225 meter ten zuiden van het huidige treinstation komen.

Het pittoreske en historische treinstation van Hua Hin is een bijzonder gebouw met een unieke architectuur, die oorspronkelijk diende als ontvangstruimte voor de koninklijke familie. Het wordt beschouwd als het mooiste station in Thailand en is een beroemde bezienswaardigheden in de stad.

Het nieuw station wordt aangelegd op een verhoogd deel van de 33 miljard baht kostende snelweg tussen Nakhon Pathom en Chumphon.

Bron: Der Farang


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Nieuw HSL station komt in centrum van Hua Hin”

 1. Christiaan zegt op

  Dat lijkt mij een verstandige beslissing.
  Er zijn bij ontwerpen van de infrastructuur rond Hua Hin al veel vergissingen begaan.

 2. Ko zegt op

  Het nieuwe station komt pal achter Market Village. De werkzaamheden zijn al maanden bezig, tussen soi 88 en 94. Waarom eerst de grondwerkzaamheden voor een nieuw station terwijl er nog geen meter rails ligt ontgaat me, maar het zal logisch zijn.

 3. JPSanuk zegt op

  Eerst de bodem en dan de opbouw en afwerking. Geen station geen passagiers. Geen rails geen TREIN ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website