Noknopp / Shutterstock.com

Jammer voor de mensen die van nostalgie houden maar treinstation Hua Lampong in Bangkok krijgt een ander rol. Het nieuwe centraal station wordt het Bang Sue Grand Station. Hua Lamphong blijf bestaan als station voor de uitbreiding van de Red Line, die Phaya Thai, Makkasan, Hua Mak en Hua Lamphong verbindt. Mogelijk wordt het oude station deels een spoorwegmuseum.

Het Red Line project bestaat uit drie fases:

  1. De bouw van centraal station Bang Sue, de Chatuchak terminal, een onderhoudsfaciliteit en de aanleg van wegen en spoorwegovergangen.
  2. De aanleg van spoorbanen tussen Bang Sue en Rangsit, de constructie van bruggen over de spoorbanen en een waterdrainage systeem, dit is zo goed als gereed.
  3. De installatie van elektrische en mechanische systemen op de lijn Bang Sue-Rangsit.

Even wat achtergrondinformatie over het Bang Sue centraal station:

  • De onderste verdieping is bestemd voor parkeerruimte van 1.700 voertuigen.
  • Op de begane grond komen de loketten voor de kaartverkoop en reserveringen, een lounge voor passagiers en winkels.
  • De eerste etage bestaat uit vier perrons voor Red Line treinen en acht perrons voor lange-afstandroutes.
  • De tweede verdieping krijgt tien perrons voor regionale treindiensten en twee voor HSL-treinen en toekomstige ARL-diensten.

Een voetgangersbrug verbindt het Red Line station van Bang Sue met de Bang Sue Blue Line. De bouw van het Bang Sue Central Station is inmiddels voor 60 procent gereed.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website