Op 28 juni kwamen de vertegenwoordigers van een tiental westerse landen en de Thaise autoriteiten in Bangkok opnieuw bijeen.

Tweemaal per jaar komen de partijen bij elkaar om over oplichtingspraktijken van toeristen te praten. Toeristen worden vaak slachtoffer van ‘scamming’ bij jetski- en motorverhuur en taxi’s.

Tijdens de bijeenkomst op 28 juni werd aangedrongen op een vroegtijdige ontmoeting over de plannen van de Thaise overheid om verplichte verzekeringen voor toeristen in te voeren. Ook werd gesproken over de verbetering van het vestigingsklimaat voor langer verblijf in Thailand.

De Thaise autoriteiten erkennen steeds meer dat er maatregelen en controle nodig zijn om ‘scamming’ van toeristen terug te dringen. Tijdens het gesprek werd weer bevestigd dat het innemen van paspoorten van toeristen door verhuurders van motoren en jetski’s e.d. illegaal is en dat het in openbaar vervoer in Phuket onacceptabele praktijken plaatsvinden. Er werd aangekondigd dat de aanpak van deze oplichtingspraktijken bij de centrale autoriteiten hoge prioriteit heeft.

Bron: Nederlandse ambassade Bangkok

4 reacties op “Nederlandse Ambassade Bangkok: Toeristenveiligheid blijft hoog op de agenda”

 1. martin zegt op

  Uitstekend dat dit thema nog steeds boven aan de agenda staat. Daar kunnen de politieker niet hard en niet vaak genoeg op blijven drukken en navragen. Mijn lof voor onze ambassadeur die dit thema behandeld. Het word tijd dat elke Thai, en speciaal die korrupten, eindelijk in de gaten hebben, dat dit land voor de hoofdzaak op de tourisme draait en al lang niet meer als rijst leverancier nr. 1 van de wereld.

  • phangan zegt op

   Toerisme is ong 6% van de Thaise economie dus om nou te stellen dat de Thaise economie op toerisme draait is een beetje erg overdreven. Daarmee wil ik niet zeggen dat de genoemde praktijken in het artikel niet uitgebannen moeten worden.

 2. jm zegt op

  Ik woon al een aantal jaren hier in Thailand heb in Phuket gewoond en voor mijn werk een jaar in Pattaya, sinds jaar en dag lees je over toeristen die bedonderd worden door jet ski verhuurders en motorbike verhuurders. Jetski verhuurders geven ook nog een hele hoop overlast op het strand, er zijn zelfs speciale “vakken” waar binnen je moet zwemmen om niet overvaren te worden.
  Het politie buro wordt tijdens het hoogseizoen waarschijnlijk plat gelopen met klachten over scamming door dit soort gasten. Let wel in Pattaya is het buro direkt op het strand ik geloof meneer de hoofdcommisaris kan precies vanuit zijn burootje zien wat er gebeurt op het strand maar doet of zijn neus bloedt want hij deelt waarschijnlijk mee in dit soort praktijken.
  Er is dan zogenaamd overleg met jetski verhuurders dat ze zich netjes moeten gedragen maar na een paar dagen wordt het lijntje al weer wat minder strak aangehouden. Zolang er corruptie met deze zogenaamde verhuurders in het spel zijn ze niet uit te bannen.
  En dan komen er delegaties van een tiental landen hier naartoe om er op aan te dringen dat dit soort praktijken onacceptabel zijn en ingeperkt moet worden, dit is een grote farce om maar niet te spreken van verspilling van belasting geld, en dat 2 maal per jaar, en hoe lang komen deze delegaties al hier ? 4,5,6 7, jaar ? ER IS NOG STEEDS NIETS VERANDERD…… ik wil maar zeggen .

  • TAK zegt op

   We dronken een glas en we deden een plas en alles bleef zoals het was !!!

   groeten uit Phuket
   TAK

   PS; Patong is volkomen onbegaanbaar. Zelfs de paar goede wegen hebben ze
   nu ook open gebroken


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website