Nederlanders zijn dit jaar beduidend minder op vakantie gegaan. Door de economische crisis liep het aantal vakanties met 3% terug, de grootste daling sinds de jaren tachtig, zo meldt het Nederlands toerismebureau NBTC-NIPO Research.

De daling geldt zowel voor binnenlandse als buitenlandse vakanties. Nederlanders gaan niet alleen minder vaak op vakantie, ze besteden tijdens de vakantie ook minder geld.

Afname korte vakanties

De totale vakantiebestedingen daalden met 2 procent tot 15,5 miljard euro. Vooral op korte vakanties werd bezuinigd. De bestedingen voor lange vakanties bleven stabiel.

Zo’n 15,8 miljoen Nederlanders gingen afgelopen jaar één of meerdere keren op vakantie. Dat is 81 procent van de bevolking. Vergeleken met vorig jaar zijn dat 50.000 mensen minder.

In eigen land bleven de vakantiebestedingen gelijk. Dat is te danken aan de mooie zomer. Vooral de kustregio’s profiteerden daarvan. De Veluwe trok 10 procent minder toeristen.

Duitsland en Frankrijk populair

Het aantal buitenlandse vakanties daalde met 50.000 tot 18,1 miljoen. De toptien van vakantielanden wordt net als vorig jaar aangevoerd door Duitsland, gevolgd door Frankrijk.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website