Nederlander vaker met Thaise

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
24 april 2012

Thai-Farang-relatie

Nederlandse mannen wonen steeds vaker samen met Thaise of Oost-Europese vrouwen. Volgens het CBS is het aantal samenwoonde relaties met vrouwen uit Thailand en landen van de voormalige Sovjet-Unie de afgelopen tien jaar verdubbeld. Ook het aantal relaties met Poolse vrouwen is sterk toegenomen.

In Nederland wonen 4,2 miljoen paren: 3,3 miljoen getrouwde stellen en ruim 800.000 stellen die ongehuwd samenwonen. Zo’n 265.000 paren bestaan uit een Nederlander en iemand uit het buitenland. Indonesisch-Nederlandse en Duits-Nederlandse paren komen het meest voor, gevolgd door Surinaams-Nederlandse koppels.

Zes op de tien

Bij zes op de tien gemengde paren gaat het om een relatie tussen een Nederlandse man en een buitenlandse vrouw. Bij Thais-Nederlandse paren is zelfs in meer dan 95 procent van de gevallen de man van Nederlandse afkomst. Ook bij relaties tussen Nederlanders en Oost-Europeanen is de man in veruit de meeste gevallen Nederlands.

Bij Turks-Nederlandse en Marokkaans-Nederlandse paren is het omgekeerde het geval: in ongeveer tweederde van de gevallen gaat het om een relatie tussen een Nederlandse vrouw en een Turkse of Marokkaanse man.

Bron: NOS

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Nederlander vaker met Thaise”

 1. j.Jordaan zegt op

  Je kan de wereld niet veranderen. Vroeger toen ik jong was ging je op de fiets naar
  naar het strand (vanaf Amsterdam) naar Bloemendaal.
  Later toen ik ongeveer 17 jaar was was een reis met de bus naar het Gardameer voor 10 dagen al heel wat. Tegenwoordig reizen we de wereld rond.. Veel mensen vrijgezel
  of een scheiding achter de rug ontmoeten in die landen hun latere partner. Het artikel
  schrijf over Nederlandse mannen, maar het gaat ook over veel vrouwen en homo relaties. Het is alleen zo jammer dat die relaties al bij voorbaat al negatief worden benaderd. Mensen met een buitenlandse relatie hebben het vaak heel moeilijk.
  Krijg ze maar eens Nederland binnen of ben je ver[licht je liefde achterna te gaan naar
  hun land van herkomst. In ons land is de tijd stil komen staan op het moment dat ik nog
  naar Bloemendaal fietste. Je mag de hele wereld over reizen, maar daar je ware liefde tegenkomen heeft geen toekomst. Je hebt misschien nog kans als je iemand tegenkomt uit een oorlogsgebied. Die moeten ze dan als vluchteling toelaten,
  maar na een aantal jaren als het weer “veilig’ terugsturen.
  Je kan maar beter weer naar Bloemendaal fietsen. Dan heb je die problemen niet.
  J.Jordaan.

 2. Lex K zegt op

  Ook als je naar Bloemendaal fietst ontkom je niet aan de problemen, regelmatig gedaan in mijn jeugd, maar op de terug weg altijd wind tegen.
  Beste redactie, dit lijkt off-topic maar ik gebruik het als metafoor, problemen kom je overal tegen, hard door fietsen en het is vanzelf opgelost

 3. Pim zegt op

  Bij het strand van Bloemendaal via Overveen rechtsaf even volhouden tot je aan de overkant zal belanden.
  Vertel ze daar maar dat je een zeemeerman bent en voor je het weet heb je een ticket Thailand waar het veilig voor je is .
  Er is dan geen weg meer terug met tegenwind met de kans op iemand die je zint .

 4. Sir Charles zegt op

  Kan me er wel in vinden in de cijfers van het CBS want in mijn kennissenkring zie ik steeds meer mannen die voorheen badinerend spraken over ‘postorderbruidjes’ toen ze nog gehuwd waren echter nu ze een tijdje gescheiden zijn toch maar een profiel -zogenaamd voor de grap…..- aangemaakt hebben op een datingsite.

  Ken er een die over niets anders meer kan praten dan over zijn virtuele Thaise vriendin daarbij allerlei adviezen inwinnend met de intentie komende zomer in het vliegtuig te stappen richting Thailand om haar aldaar fysiek te kunnen ontmoeten.

 5. M.Mali zegt op

  Het probleem ligt in het feit dat als een Nederlandse wat ouder man, alleen komt te staan, onder wat voor een omstandigheden dan ook, dat het haast onmogelijk is om weer een nieuwe relatie te krijgen in Nederland.
  Je bent te oud, hebt een buikje, ja je bent te dik en nog meer van die onzin.
  Daarbij is de Nederlandse vrouw geëmancipeerd en kan makkelijk alleen leven en voorzien in haar onderhoud.

  Wat moet je dan doen als man als je alleen komt te staan en niet alleen kan en wilt leven?
  Dan ga je toch naar Thailand en probeert een lieve Thaise vrouw te vinden?
  Dat het vele keren fout gaat, omdat de Falang niet weet hoe het werkt in Azië met de vrouwen, dat realiseert hij zich totaal niet, omdat hij denkt dat deze Aziatische vrouwen het zelfde zijn als de Europese vrouwen.

  Laat ik dit zeggen:”Soms kom je een Thaise vrouw tegen die het zelfde is als de Europese vrouw, want liefde naar elkaar toe is universeel en goed bedoelde liefde kan je overal vinden.

  het is daarom goed als Nederlanders een Thaise vrouw willen hebben, maar voorzichtigheid is wel bevolen.

 6. wally zegt op

  Tineres, Juist liefde hoeft geen grenzen te kennen, waarom is dat nodig en waarom doet men zo moeilijk over Aziatische vrouwen, kijk eens rond wat hier het meeste rondloopt, juist ja, maar dat mag niet gezegd worden zeker. komt nog bij dat inderdaad de westerse vrouw te geemancipeerd is en geen tijd meer heeft voor haar man.

 7. Sir Charles zegt op

  Grappig om op het bericht van het CBS aantesluiten.
  Serieus, echt niets aan verzonnen. Ken iemand wiens huwelijk met een Thaise stuk is gelopen en nu een relatie heeft met een vrouw uit Polen.
  Volgens hem nooit geen Thaise meer want die liggen toch alleen maar op de bank tv te kijken zoniet willen ze naar het casino. Nee dan kun je beter een Poolse hebben, dat zijn harde werkers en het spaart een duur vliegticket uit.

  Ben benieuwd als mocht die relatie ook stuklopen wat hij dan wil, wellicht dan een Zuidamerikaanse of toch maar weer een Nederlandse? 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website