De Mekong River Commission ontving US$ 2.170.000 van het Koninkrijk der Nederlanden ter ondersteuning van haar MRC Strategisch Plan 2016-2020, dat onder meer de Flood Management in het stroomgebied van de Mekong rivier behelst.

Het Strategisch Plan richt zich op vier belangrijke resultaatgebieden:

 • verbetering en versterking van de regionale samenwerking;
 • verbetering van het toezicht op en de communicatie van de omstandigheden in het stroomgebied;
 • verbetering en aanpassing van nationale plannen en projecten;
 • verbetering van de MRC als een meer effectieve stroomgebied organisatie.

De MRC en Nederland zullen ook nauwer samenwerken om de efficiëntie van het waterverbruik in de landbouw te bevorderen.

Sinds 1997 heeft Nederland meer dan US$ 16 miljoen bijgedragen aan de MRC voor activiteiten met betrekking tot wetland biodiversiteit en flood management.

Meer informatie over de MRC en het strategisch plan vindt u op: www.mrcmekong.org

Bron: Facebook pagina van de Nederlandse ambassade in Bangkok.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Nederland ondersteunt strategisch plan Mekong rivier”

 1. nico zegt op

  tja,

  Ik heb er geen verstand van, maar die rode streepjes zijn dat allemaal stuwdammen?

  Enne, waarom is er geen aftakking gemaakt, naar het vaak verdroogde land van de Isaan?
  Enne, bij veel regen in de Isaan zou je het water naar de rivier kunnen laten lopen, of denk ik nu te simpel?

  Wie er vertand van heeft, mag het zeggen…………

  Groetjes Nico

 2. Khun Peter zegt op

  Misschien ben ik wat cynisch maar men stuurt vanuit Nederland een grote zak geld naar erg corrupte landen. Het zou mij niets verbazen als een belangrijk deel van dat geld in de zakken van corrupte bestuurders verdwijnt. Daar komt bij dat China zich nergens wat van aantrekt en vrolijk dammen in de Mekong bouwt die het ecosysteem vernietigen.
  Ik denk dat het geld wel beter besteed zou kunnen worden.

  • Gerrit Tienkamp zegt op

   Nederlanders naar de #Voedselbank

  • Petervz zegt op

   Ik herken de MRC niet als een corrupte organisatie. Het is voor zover mij nog bekend met name een ‘think tank’ die voorstellen maakt en aan capacy building doet. Geen uitvoerende organisatie en in ieder geval voorheen werd het belang van de MRC nauwelijks erkend door de politieke macht van de 4 landen, om over China maar niet eens te praten. Het feit dat de waterbeheersing in de Mekong de laatste jaren eerder is verslechterd, geeft al aan dat dit een organisatie is die geen vuist kan maken.

  • Fransamsterdam zegt op

   16 miljoen al, allemaal voor verbeteren toezicht, communicatie, samenwerking, effectiviteit organisatie, bla bla, leuter leuter, ping pong, ting tong.

 3. Henk zegt op

  Of het geld good besteed wordt is even vraag. Vermoedelijk komt er niets van terecht. De financiele bijdrage is waarschijnlijk besteed aan andere zaken.
  Waarom nederland moet bijdragen is zowiezo en lastig verhaal.
  Wat krijgen we er voor terug? Nee voor wat hoort wat geldt niet voor ons.
  Lastig gedoe voor visa. Een papieren wereld om dit te regelen met steeds wisselende formulieren.
  Nee deze link mag niet gelegd worden . Nederland staat graag vooraan om geld uit te delen aan ontwikkelingshulp.
  Of mag je hier niet spreken van ontwikkelingshulp?
  Gewoon een bijdrage aan de corruptie daar er de afgelopen jaren geen resultaat bereikt is om de wateroverlast in te dammen.

 4. Marijke zegt op

  Ik zal wel te simpel zijn in nederland is nergens geld meer voor.Waar halen ze toch al dat geld voor het buitenland vandaan.Maar ja daar kunnen ze natuurlijk mooie sier mee maken.En hier maar alles afbreken walgelijk.

 5. PEER zegt op

  Ja Khun Peter, dat is niet cynisch maar de realiteit. China is met z’n 23e stuwdam bezig. En dat straatarme Cambodia hangt aan de laatste mem. Het Mekongwater wat er eigenlijk nu had moeten stromen komt waarschijnlijk, nadat het Chinese gigawatts heeft opgeleverd, dus rond 2027 langs de Tonlé Sap rivier bij Phnom Penh.

 6. Hendrik van Geet zegt op

  Zonde van het geld, beter Stuur mensen met ervaring om eea te regelen. Ging toch ook fout na de overstromingen in Bangkok?

 7. Ger zegt op

  Ik vind het wel interessant en ben als Nederlander wel een beetje trots dat Nederland een project ver weg van het eigen land financiert. Als je een beetje verder kijkt dan de landsgrenzen weet je dat het goed voor een land is om positief in het nieuws te komen. En vergeet ook niet dat Nederland honderden jaren andere landen als wingewest heeft gebruikt. Gelukkig is Nederland nu een welvarend land en kan andere landen of organisaties in het buitenland financieel, organisatorisch, adviserend of anderszins ondersteunen.

  Misschien weet iemand meer projecten in Thailand die vanuit Nederland ondersteund worden ?

 8. T zegt op

  En wat krijgt Nederland en de Nederlandse onderdanen in ruil terug voor al die goedheid van al die landen rond de Mekong.
  In zowel Laos,Cambodja,Vietnam betalen Nederlanders zich nog blauw aan visum kosten, ook in Thailand hoeven we niets extra’s te rekenen. Maar we mogen wel voor al dat filantropen werk betalen als hardwerkende belastingbetaler…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website