Een groep van 39 Chinese toeristen uit Shanghai is dinsdagavond met de nieuwe speciale toeristenvisum op de luchthaven Suvarnabhumi aangekomen.

De groep kreeg plastic beschermende kleding aan en ze moeten 14 dagen in quarantaine in de hoofdstad. Daarna mogen ze naar hun bestemming reizen.

Yuthasak Supasorn, gouverneur van de Tourism Authority of Thailand, zei dat de meerderheid van de toeristen, die in totaal 30 dagen in Thailand mogen verblijven, hun wens hebben geuit om naar het strand te gaan nadat de quarantaine is afgelopen.

Om toestemming te krijgen het land binnen te reizen, moeten de toeristen twee keer negatief testen op het virus. Ze moeten allemaal ook een tracking-app op hun smartphones installeren.

Een tweede groep van ongeveer 100 toeristen uit Guangzhou in Zuid-China, komt maandag aan in Bangkok, gevolgd door meer toeristen uit China en enkele Europese landen, aldus de heer Yuthasak.

Bron: Bangkok Post

27 reacties op “Na 7 maanden weer de eerste toeristen in Thailand”

 1. RonnyLatYa zegt op

  “hun wens hebben geuit om naar het strand te gaan “. Hopelijk gaan ze dat strand dan weer niet afsluiten 😉

  • george zegt op

   Ja het strand van Pattaya om vandaar uit te kijken welke gebouwen te koop staan en we weten wel waarom.

 2. Osen zegt op

  Ik begrijp hier dus helemaal niks van. Waarom zou je in godsnaam vrijwillig 14 dagen van je vakantie in quarantaine besteden om daarna de resterende dagen op een aangewezen locatie door te brengen. Zou toch denken zonde van je tijd en geld. Hebben deze mensen echt geen andere keuze of hebben ze soms andere plannen onder het mom van vakantie. Kan iemand dit toelichten?

  • Dennis zegt op

   Persoonlijk denk ik niet dat het “toeristen” zijn. Het zijn voornamelijk mannen (geen stellen of families).

   Misschien is het een PR-stuntje van/ voor zowel China als Thailand; China als 1e land waar het COVIV-19 virus opdook laat dan zien dat zij weer “gezond” zijn en Thailand kan laten zien dat het toerisme weer opgang komt, hoewel 39 mensen natuurlijk helemaal niks voorstelt.

   Misschien ook dat de “toeristen” militairen zijn of ambtenaren die door China “vrijwillig verplicht’ naar Thailand worden gezonden. Dan is het dus voor hen werk. Ik kan me ook niet voorstellen dat dit mensen zijn die komen om lekker uit te rusten en eerst 14 dagen willen worden opgesloten in een hotelkamer.

  • Branco zegt op

   Dit begrijp ik dus ook niet. Het STV zou voor 90 dagen zijn met de mogelijkheid voor twee verlengingen van 90 dagen ieder. In totaal dan 270 dagen. Op 270 dagen kan je die 14 dagen quarantaine nog op de koop toenemen, maar op 30 dagen is dat toch totaal onlogisch? Zeker voor gezinnen met (jonge) kinderen.

   Persoonlijk krijg ik het vermoeden dat het ingehuurde figuranten zijn in de Thaise “goed nieuws show”.

  • Louvada zegt op

   Wees maar zeker dat die geen 14d in quarantaine zullen verblijven. Lees wel, en dat is tussen haakjes, ze moeten 2x negatief testen dus…..maar die hebben beslist andere (financiële) plannen.

  • B.Elg zegt op

   Misschien gaat het om overwinteraars? Ik zou 14 dagen quarantaine nog wel acceptabel vinden als ik daarna de hele winter in Thailand mag/kan doorbrengen.
   Ik hoor dat hotels goed voor hun “quarantaine-klanten” zorgen. Als je een beetje leuk (meestal duur, helaas) quarantaine-hotel boekt schijnt de quarantaine nogal mee te vallen.
   14 dagen quarantaine is overigens overdreven lang, medisch gezien zou 10 dagen ruimschoots volstaan.

 3. Bertje zegt op

  Wat een farce. En de noodtoestand wordt (waarschijnlijk) weer verlengt tot 30 nov. (BKKpost)

  • Geert zegt op

   Inderdaad, is ondertussen al zo : https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2005935/state-of-emergency-to-continue-until-nov-30

   Gegroet,

 4. Oscar zegt op

  Las dat het bijna alleen maar mannen waren. Wellicht investeerders??

  • Ing zegt op

   Dat dacht ik ook … die kunnen nu alle hotelletjes en restaurants opkopen van Thai die over de kop gaan. Als ik complotdenker was geweest, had ik heel wat kunnen bedenken over dit chinese bezoekje.

   • Johnny BG zegt op

    @Ing,
    Chinatown@The Beach in een vrijer land. Is toch geen slecht business plan?
    Dat het niet in het westerse plaatje past is weer wat anders.

  • PEER zegt op

   “Investeerders”??
   Ik verwacht eerder graaiers die, nu het land lam ligt, denken voor ‘n grijpstuiver wat bezittingen te kunnen vergaren.
   Kijk maar wat de Chinezen in Congo, Namibië, Burundi gedaan hebben! Nu halen ze de miljoenen tonnen magnetite weg uit Zuidafrika om daarmee “Thorion-enegie” mee op te wekken.

 5. Hubert Callens zegt op

  Dat zal een zeer leuke vakantie worden ..30 dagen Thailand waarvan 14 dagen in het quarantaine hotel en daarna 14 dagen op de bus van hier naar daar !! En vermelden waar je bent.
  Begrijp niet goed dat dit een vrije keuze is …of gebrek aan doorzicht ?
  geluk ermee !

 6. Renévan zegt op

  Ik meen toch gelezen te hebben dat het STV (special tourist visa) voor minimaal 90 dagen is, wat vervolgens twee maal met 90 dagen verlengd kan worden. Het zouden dus lang verblijvers zijn wat ik zelf niet echt toeristen vindt. De 100 toeristen die volgende week komen zouden wel voor 30 dagen komen (wat voor visum), wat ik nogal raar vindt. Nu verandert de berichtgeving (o.a. aantallen) hier met de dag dus maar afwachten wat daarvan waar is.

  • RonnyLatYa zegt op

   Met een STV moet je minstens 30 dagen blijven. Niemand is verlicht om 90 dagen dan wel 2 x te verlengen
   http://www.thailongstay.co.th/stv_visa.html

   Eigenlijk kan je met elk visum 30 dagen blijven.
   Zelfs een “Visa On Arrival”. In principe 15 dagen maar wordt regelmatig uitgebreid naar 30 dagen en gratis om toerisme te promoten. Zou zelfs in deze gevallen ook kunnen gebruikt zijn. Ik geef het maar als mogelijkheid.

   Maar msschien zijn ze hier wel op uitnodiging van de Thaise overheid…

 7. B.Elg zegt op

  “gevolgd door toeristen uit enkele Europese landen”? Welke Europese landen zouden dat zijn? Zo ongeveer heel Europa is rood of oranje.
  In ieder geval vallen Belgen en Nederlanders uit de boot, vrees ik, behalve de zeldzame uitzonderingen.

  • Ing zegt op

   Welk Europees land heeft al 3 maanden geen binnenlandse besmettingen? Ik kan het niet verzinnen. Misschien Liechtenstein of Vaticaanstad? 😉

  • Jos zegt op

   Dat vroeg ik me ook af. Uit welk land die Europese toeristen dan zouden moeten komen…

  • RonnyLatYa zegt op

   Men zal waarschijnlijk de Scandinavische landen bedoelen die al eerder ter sprake kwamen, maar dat zal van de besmettingsgraad van het moment afhangen vermoed ik.

   https://www.bangkokpost.com/business/1988775/phuket-targets-long-stay-scandinavians

   Nergens wordt nog gezegd dat een land 3 maanden virusvrij moet zijn. Dat was ooit een eis dat men zou instellen maar daar hoor je niks meer van.
   Nu houdt men het op landen met een laag besmettingsgraad wat dat getal dan ook mag zijn.

 8. maryse zegt op

  Voor mij is deze actie alweer een bevestiging dat sommige toeristen knettergek zijn. En wat de Thaise regering wilt bereiken met 139 toeristen is mij ook een raadsel.

 9. fred zegt op

  Verleden jaar 40.000.000 toeristen. Ik vraag me af wat 39 toeristen dan hebben te betekenen ?

 10. Dick41 zegt op

  Aan het stelletje ongeregeld te zien zijn dit geen touristen en ben ik mee eens dat het figuranten zijn die een “hoger” doel dienen.

  • Conimex zegt op

   Dit zijn geen toeristen, dit zijn werknemers van een reisbureau voor Chinezen, deze zouden vorige maand al komen maar werden destijds plots vertraagd, deze zogenaamde toeristen gaan later de bubbels met Chinezen bij staan en wellicht begeleiden.

 11. Loe zegt op

  Als je je ogen en oren openhoudt zie je wat Thailand gebeurd. Alles wordt gefinanceerd door China. Ik informeerde naar verkoop van Condo,s, de enige kopers zijn Chinezen en wel voor 50% van de prijs voor Corona. Thailand dreigt, in ieder geval financieel, een provincie van China te worden.
  Ik vraag me alleen af wanneer het Thaise volk wakker wordt. De studenten zijn al wakker nu de rest nog.

 12. jan sondervan zegt op

  Neem nu maar van mij aan dat dit zakenlui zijn en géén toeristen

 13. Jm zegt op

  Ik denk dat dit allemaal opgezet spel is en dat alles is betaald door de Thaise regering en dat die Chinezen gratis mogen veblijven mits 14 dagen quarantaine!.
  Zeg me welke zot wil 14 dagen opgesloten zijn en daarvoor nog eens wil betalen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website