(1000 Words / Shutterstock.com)

De eerste groep toeristen die via de speciale toeristenvisum (STV) regeling aankomen moeten 100% vrij zijn van Covid-19 anders wordt deze regeling voor onbepaalde tijd geschrapt, zegt Phiphat Ratchakitprakarn, de minister van toerisme en sport.

“Om draagvlak bij de bevolking te creëren moeten we aantonen dat toeristen die binnenkomen het virus niet verspreiden.”

“Voordat we de tweede fase ingaan op 17 november, die bedoeld is om de quarantaineperiode te verkorten, moeten we eerst de eerste fase evalueren”, zei Phiphat. Als er ook maar één besmet persoon is, kunnen we niet door naar de tweede fase.”

Een aantal toeristen uit China hebben een aanvraag ingediend voor de STV en zijn van plan om op 20 oktober Thailand binnen te komen via de luchthaven Suvarnabhumi. Er wordt verwacht dat ze eerst 14 dagen in quarantaine gaan in Bangkok.

“De eerste Chinese groep die via de luchthaven van Phuket wil arriveren, wordt verplaatst naar 26 oktober omdat we willen wachten tot na het vegetarische festival van 17-25 oktober. Dat komt beter over op de lokale bevolking”, zei Phiphat.

“Een groep uit Scandinavië wil op 1 november naar Thailand. Maar omdat die groep ook toeristen uit Denemarken bevat en dat land weer een toename van het aantal besmettingen laat zien, gaan we daar eerst nog eens goed naar kijken.”

Als de eerste fase van heropening geen nieuwe gevallen meldt, zal het ministerie van Volksgezondheid overwegen de quarantaine terug te brengen naar 7 dagen. De heer Phiphat zei dat hij een 7 + 7 plan wil voorstellen waarbij toeristen zeven dagen in hun kamer moeten blijven en vervolgens naar buiten mogen maar wel binnen een bepaalde afstand van het hotel.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

31 reacties op “Minister van Toerisme: ‘Toeristen moeten 100% virusvrij zijn anders gaat Thailand weer op slot’”

 1. Cornelis zegt op

  De uitlatingen van de Thaise overheid worden met de dag lachwekkender! 100% virusvrij is een volstrekt irreële eis, die bovendien alleen lijkt te gelden voor het Special Tourist Visa. Ik heb tenminste nog niets gelezen over het beëindigen van alle andere regelingen waarmee mensen het land binnenkomen die tijdens de quarantaine besmet kunnen blijken..,..

  • Cornelis, het probleem is draagvlak bij de bevolking. Ze hebben de bevolking eerst doodsbang gemaakt voor het virus, vervolgens laten weten dat er in Thailand zelf geen besmettingen zijn maar dat het virus wordt meegebracht door teruggekeerde Thai en buitenlanders. Daarom wil een groot deel van de bevolking (nog) geen toeristen. Ze zijn bang.

   • Cornelis zegt op

    Ja, dat begrijp ik ik, maar men blijft maar die angst in stand houden en zelfs versterken. Die verplichte quarantaine zou toch juist verhinderen dat besmette buitenlanders ‘losgelaten’ worden op de Thaise bevolking. Dat wordt kennelijk niet – of niet duidelijk – gecommuniceerd.

    • Ze hebben verkeerd gegokt met het streven naar nul besmettingen. Wellicht in de veronderstelling dat de crisis een half jaartje zou duren. Nu het langer gaat duren en de schatkist leeg raakt beseft men het probleem. Eerst angst zaaien en deze vervolgens weer proberen weg te nemen lukt niet zomaar. Communicatie in een hiërarchisch bestuurd land, is natuurlijk sowieso een lastige opgave.

     • Caspar zegt op

      Nul besmettingen zijn er niet in Thailand testen doen ze alleen bij binnen komende buitenlanders en Thai die in het buitenland gewerkt hebben.
      Er komen meer dan 5000 Thai terug uit Zweden en Finland die gewerkt hebben met het plukken van wilde bosbessen ja die worden getest en in Quarantaine gezet.
      Maar wat eruit gaat wordt niet getest bij voorbeeld bericht van gisteren .
      https://thethaiger.com/coronavirus/travellers-from-thailand-positive-for-covid-19-in-new-saliva-test-at-japan-airport
      De farangs denken dat ze veilig zijn in Thailand die vergissen zich, waar zijn die geweest die mensen die naar Japan reizen en met wie zijn ze omgegaan en wie gaat dat controleren zijn ze op een markt geweest of in Big C of Lotus wie weet mag het zeggen.

     • theoweert zegt op

      Dit speelt hetzelfde ook in Nieuw-Zeeland alleen mensen die binnenkomen, dat zijn uitsluitend Nieuw-Zeelanders waar men besmetten gevallen bij treft. Verder is Nieuw-Zeeland clean. We kunnen ons hier verder vrij bewegen, alleen niet Internationaal vliegen. Ook hier krijgt de toeristenindustrie klappen, maar de Nieuw-Zeelander mag het land niet uit, dus moet wel vakantie houden in eigen land.

      Mogelijk mag men naar Australië eind december, maar dan mag men niet meer terugkomen.
      Heb net weer zes maanden generaal pardon er bij gekregen. Wacht nog steeds op dat ik weer naar Thailand kan.

      Helaas kan ik niet voldoen aan de eis van 500.000 baht zes maanden op de bank te hebben staan.

    • Niek zegt op

     Daar dienen die z.g. ‘representatieve’ enquetes toe, waarvan de resultaten zeggen dat de helft van de bevolking de grenzen wil gesloten houden, nadat ze eerst verteld is door de overheid dat de buitenlanders het gevaar vormen.

     • theoweert zegt op

      Ook hier in Nieuw-Zeeland wilt de bevolking zelf nog geen toeristen van buiten. Dat hoor ik ook in de contacten, men is blij dat men nu normaal kan leven.

   • Johnny BG zegt op

    @Peter,
    Ik denk dat bang het verkeerde woord is. Ook hier kent men het nieuws hoe het in overspannen ziekenhuizen aan toe gaat met de vele doodskisten in korte tijd als gevolg en het is nogal tegennatuurlijk om te denken dat het dan in een land waar de zorg anders geregeld is dat het dan wel goed zal komen als de Covid echt gaat huis houden.
    Toeristen zijn leuk voor de extraatjes maar niet zaligmakend.
    Laat je grootste klant niet meer dan 20% van je inkomsten zijn geldt voor een bedrijf en voor een land niet is het niet anders. Onze ouders en voorouders hebben echt moeten afzien in oorlogen die jaren duurden en wij moeten het met een jaar of wat hooguit ongemak doen omdat we niet aan onze behoeftes kunnen voorzien…….

    • laksi zegt op

     Ik weet niet wat je allemaal vertelt en bedoelt, maar mijn familie en kennissen en buren moeten niets hebben van het open stellen van de grens voor toersten. Eergisteren nog een zeer uitgebreide discussie over gehad.

     • Cornelis zegt op

      Ja, maar zou het niets moeten hebben van het openstellen voor toeristen niet te maken hebben met de – voorzichtig gezegd – nogal suggestieve uitlatingen van de overheid?

     • Bert zegt op

      En als jij in toevallig in Nederland had gezeten, had je familie dan ook gezegd van blijf maar daar. Mijn schoonmoeder zal blij zijn als ik terug ben, maar ik vertik het om 2 weken in quarantaine te gaan.

    • Arie 2 zegt op

     Precies. De zorg is er rampzalig. Ze kunnen er echt geen covid bij hebben. Een paar jaar op een houtje bijten vinden ze niet zo’n groot probleem. Thai bekijken dingen heel anders.

     Ik hoop volgend jaar december pas weer naar thailand te kunnen, maar moet het nog zien.

 2. johank zegt op

  De eerste Chinese groep die via de luchthaven van Phuket wil arriveren, wordt verplaatst naar 26 oktober omdat we willen wachten tot na het vegetarische festival van 17-25 oktober. Dat komt beter over op de lokale bevolking”, zei Phiphat.

  Ik denk dat geen enkele Chinees zin heeft te komen op een vegetarische festival

 3. Ronny zegt op

  Ze zouden beter eens beginnen met hun eigen bevolking te testen, i.p.v. altijd kritiek te geven op buitenlanders. Verschillende mensen gaan door in Thailand naar hun thuisland, en komen aan met covid.

 4. G.J. Krol zegt op

  Wat voor de Nederlandse regering geldt, geldt ook voor de Thaise regering. Ze kunnen het nooit goed doen.

 5. willem zegt op

  100 % virusvrije toeristen? Begin eerst eens om terugkerende Thais voor de terugvlucht op covid te testen. Dan zijn ook de statistieken van covid in quarantaime veel beter. Maar eerlijkheid gebied. Daar is een quarantaine voor. Uitsluiten dat iemand met covid vrij rind loopt. Dus de uitspraken van de minister is alleen politiek gemotiveerd. Zoals zo vaak. En zoals ook zo vaak, tegengestelde uitspraken van de diverse betrokken ministeries of instanties. Praten ze wel eens met elkaar?

 6. Guido zegt op

  Ze gaan het rekken tot er een vaccin is dat wordt stilaan duidelijk.

 7. Loe zegt op

  Er is geen covid-19 in Thailand. Dat gelooft ook niemand, denk ik, als je de illegale Birmezen en Cambodjanen als ‘’gastarbeiders’’ rond ziet rijden achter in pick-up trucks.
  In Japan zijn 7 Thais die met het vliegtuig binnen kwamen positief getest op corona.
  Waar zijn die besmet? Waarschijnlijk in het vliegtuig, want in Thailand is geen corona 🙂

 8. John Chiang rai zegt op

  Dat deze minister Phiphat Ratchakiprakarn probeert zijn ongeruste landgenoten met zijn woorden,dat iedere toerist bij binnenkomst reeds 100% covid-19 vrij moet zijn gerust wil stellen ,is opzich reeds absurd te noemen.
  Iedere viroloog,ook in Thailand kan hem verzekeren, dat zelfs al heeft een toerist in zijn thuisland reeds een recente Covid-19 test doorlopen,deze op de weg naar het vliegveld of in het vliegtuig ,opnieuw besmet kan raken.
  Een besmetting die dan ondanks alle voorheen genomen maatregelen in het thuisland, en een controle bij aankomst in Thailand, eerst in de quarantaine tijd aan het licht zal komen.
  Daarom zou iedereen ,en zeker een minister van gezondheid op zijn vingers kunnen natellen,dat hij met deze belachelijke belofte,beter het hele Special Tourist Visa systeem kan afblazen.

  • Cornelis zegt op

   Daarbij komt dat die ‘toerist’ in het vliegtuig zit met terugkerende Thais die niet Covid-getest zijn voor vertrek. Mooie kans om het alsnog op te lopen……

 9. Patrick zegt op

  Ja…. als je vastgoed bezit mag je nu LOS weer in, lees dit:

  https://forum.thaivisa.com/topic/1186794-foreign-property-owners-now-allowed-to-return-to-thailand/#comments

  En laat uw bloed koken, denk om uw hart.

  • Cornelis zegt op

   Goed lezen. Naast dat vastgoedbezit moet je minstens 3 miljoen baht op een Thaise rekening hebben, plus nog de tegenwaarde van een half miljoen baht in je ‘thuisland’.

   • Cornelis zegt op

    Aanvulling: bij deze ‘regeling’ moet je een Non-B visum aanvragen/hebben, maar dat visum is toch bedoeld voor degenen die in TH willen gaan werken?
    Is er nog iemand in de zaal die het begrijpt?

    • RonnyLatYa zegt op

     Ik weet ook niet op welke basis of men zou het als een “investment” moeten zien
     Dat kan dan ook met een “B” versie nml het “IB” wat staat voor investment/Business.
     Er bestaat wel zoiets wat men dan het “Investment visa” noemt maar dan voor 10 miljoen Baht. Zie het nergens anders en weet er ook niets meer over te vertellen. Misschien een regeling enkel met de UK?

     For non-Thai who own property in Thailand
     While Thailand still puts in place travel restriction, foreigners who own property in Thailand can apply for non-B visa and the Certificate of Entry to go to Thailand.

     Required documents :
     Your passport copy
     Copy of property ownership document in Thailand, or proof of purchase of property and relevant documents
     Copy of bank statements of a Thai bank account with deposit at least 3 million baht (approx. £77,000), or Thai government bonds at least 3 million baht
     Copy of bank statement of a UK/Irish bank account with deposit at least 500,000 baht (approx. £12,800) for the past 6 months
     Declaration form
     A copy of flight confirmation
     A copy of ASQ booking confirmation
     https://london.thaiembassy.org/en/publicservice/119247-requirements-for-certificate-of-entry-during-travel-restriction?

   • janbeute zegt op

    Hoe lang zal het nog gaan duren voor ze bij de retirements visa extension ook de vereiste bedragen gaan omhoogschroeven.
    Waarom die 3 miiljoen eis.
    Ik las ook dat de prijzen van de elitekaart omhoog gaan, het laagste tarief van 3 naar 4 ton thb.

    Jan Beute

 10. FrankyR zegt op

  “Als je met een wijsvinger naar anderen wijst, dan richt je drie vingers naar jezelf”

  De Thai worden zelf niet of nauwelijks getest. Dat schijnt ook nog geld te kosten. De (politieke) boodschap is duidelijk; Buitenlanders zijn niet meer welkom zoals voorheen.

  Dat geldt niet voor de gewone Thai, maar die betaalt wél een hoge prijs…

 11. Giani zegt op

  Elke dag opnieuw een artikel die het artikel van vorige dag tegenspreekt:
  Het is een jojo-effect van artikels, maar tot op heden blijft het resultaat hezelfde:
  Grenzen niet open!
  Intenties zijn er wel maar worden niet uitgevoerd, economie naar de knoppen, regering maalt er niet om(zogezegd wel), maar “zoekt” oplossingen (misinformatie verspreiden, de macht behouden?)

  Hopen op een vaccin die dan nog veel mensen niet gaan willen nemen, tijd zal nemen om te maken en uitdelen,… afwachten op resultaat, veranderen wetten om terug “normaal” te doen,…
  Nog maanden, jaren?

 12. Luc Chanuman zegt op

  Laat wat mij betreft de grenzen nog maar wat dicht. Moest hier in Isan Covid uitbreken dan wordt het hier een slachtveld met het niveau van de gezondheidszorg hier op de boerenbuiten.

  • Giani zegt op

   Waar stel je de grenzen dan?
   Land, provincie , gemeente, je huis? Allen APPART in een eigen bunker onder de grond?
   Egoistisch en dat is geen oplossing want het virus gaat toch niet meer weg.

   • Luc Chanuman zegt op

    Ik denk dat het egoïsme zich eerder in Europa bevindt. Daar worden de regels uit egoïsme met de voeten getreden met de gekende gevolgen. Mensen die de regels volgen, wat ik hier in Thailand ook doe, moeten daar niet het slachtoffer van zijn. Het gaat hier niet over een dorpje , een straat of een huis, maar over een land van bijna 70 miljoen inwoners.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website