Chiang Mai International Airport heeft bekend gemaakt dat 38 vluchten worden verzet of geannuleerd in verband met het Yi Peng festival tijdens Loy Krathong.

Locals laten er op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november de bekende brandende lampionnen op en die kunnen een gevaar opleveren voor vliegtuigen.

In alle delen van de stad Chiang Mai, het district Hang Dong en in enkele plaatsen in drie andere districten, is het oplaten van lampionnen verboden omdat ze in een luchtvaartveiligheidszone liggen.

In de andere districten van de provincie mogen de lampionnen alleen worden opgelaten tussen 19 uur op 31 oktober en 1 uur op 1 november.

Het aantal toegestane lampionnen wordt gecontroleerd evenals de plaatsen waar ze de lucht in mogen.

Bron: Bangkok Post

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

2 reacties op “Minder vliegverkeer Chiang Mai vanwege Yi Peng festival op 31 oktober en 1 november”

 1. laksi zegt op

  Tja,

  Het is niet “het KAN een gevaar” voor vliegtuigen zijn, maar “het IS een gevaar” voor vliegtuigen.

  Enne, het oplaten van lampionnen is verboden, omdat ze in een luchtvaartveiligheidszone liggen.
  In Thailand???? Daar houd zeker geen enkele Thai zich aan. utopie.

  Het vliegveld gaat altijd om 18.00 uur (zonsondergang) dicht, wel zo veilig.

  In San Sai, aan de overkant van het gemeente huis (weg 1001), is altijd een enorme massa die opgelaten wordt. Na eerst door priesters te zijn ingezegend, zo rond 19.00 uur.

 2. Lung addie zegt op

  Bij mijn weten is dat niet nieuw dat met het Yi Peng festival een ganse boel vluchten, te Chiang Mai, vooral avondvluchten, geannuleerd of verplaatst worden. Deze ballonnen houden wel degelijk een zeker risico in voor het vliegverkeer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website