‘Minder Russen naar Thailand?’

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws, Nieuws uit Thailand
Tags: ,
7 augustus 2014

De toeristensector in Rusland maakt zware tijden door. Sinds de crisis uitbrak in Oost-Oekraïne zijn er 30 tot 50 procent minder buitenlandse vakanties geboekt door Russen en de ene na de andere touroperator gaat failliet.

Het is een indirect gevolg van de sancties tegen Rusland. De kans is groot dat daardoor ook minder Russen naar Thailand zullen reizen.

Volgens de NOS zijn het vooral de slechte en onzekere economische vooruitzichten, de daling van de roebel met 10 procent ten opzichte van de dollar en de gedachte dat Russen niet welkom zijn in het buitenland of dat het er zelfs gevaarlijk is, die er voor zorgen dat Russen niet meer naar het buitenland willen voor een vakantie.

De Russische overheid is zelf eigenlijk ook de aanleiding voor de ineenstorting van de reisbranche. Toen de eerste sancties werden uitgevaardigd, was de reactie van Rusland een verbod voor mensen die werken bij hulpdiensten, politie of het leger om naar het buitenland te gaan. Vooral naar landen die een uitleveringsverdrag hebben met grote vijand Amerika. Ze zijn bang dat er geheime informatie in die landen terechtkomt. Dat gaat overigens om miljoenen Russen.

In Nederland boeken reizigers een vakantie op internet maar in Rusland doen ze dat vooral via reisbureaus. In Rusland slagen touroperators erin heel goedkope aanbiedingen te doen die je niet via internet kunt vinden. Daarom boekt de meerderheid van de Russen nog altijd zo’n all-inclusive vakantie via een touroperator. Door de huidige leegloop zijn al veel touroperators en reisbureaus failliet gegaan. De verwachting is dat het einde nog lang niet in zicht is.

Bron: NOS.nl

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “‘Minder Russen naar Thailand?’”

 1. Rik zegt op

  Ik kan nou niet echt zeggen dat ik hier heel verdrietig van kan worden hoor.
  Ik heb deze Russische toeristen in meerdere landen mee gemaakt maar overal het zelfde liedje, onbeschoft en ongelooflijk onaardig tegen de lokale mensen. Dus haal de Russische borden, menukaarten etc. maar weg ruimt lekker op.

 2. Khun Peter zegt op

  Klopt, maar ze zijn lastig uit elkaar te houden met de BBB-ers: Bolle-Buiken-Brezjnev’s. Die eten kleine kinderen als dessert, maar verder zijn ze wel aardig.

 3. willem zegt op

  Als de Junta ook nog eens de Russische maffia in Thailand gaat aanpakken dan heeft de crisis toch nog een heel positief effect.

 4. dirk zegt op

  Minder Russen naar Thailand ? he,wat vervelend nou !!!!

 5. Moderator zegt op

  Gezien de vele voorspelbare reacties, zette wij de reactiemogelijkheid uit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website