Mercedes-Benz heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met Thonburi Automotive Assembly Plant Co., Ltd., waarbij een contract van 10 jaar is getekend voor de productie van elektrische voertuigen (EV’s) in Thailand.

Dit partnerschap sluit aan bij de ambitie van de Thaise regering om het land te transformeren tot een regionale mobiliteitshub en ondersteunt het “Ignite Thailand”-project, dat gericht is op het stimuleren van economische en technologische ontwikkeling.

In het kader van dit initiatief heeft Mercedes-Benz een groot lithium-ion batterijcelunit geschonken aan het National Science and Technology Development Agency (NSTDA) voor onderzoeksdoeleinden. Deze unit, bestaande uit hoogspanningsbatterijcellen die eerder werden gebruikt bij de verwerkingsproeven van het bedrijf, zal volgende maand aan NSTDA worden overhandigd.

Premier Srettha Thavisin heeft zijn steun uitgesproken voor deze samenwerking en ziet het als een belangrijke stap om de positie van Thailand in de wereldwijde automobiel- en technologiesector te versterken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website