Het lijkt er op dat Bahrein een beruchte bestemming is voor jonge Thaise vrouwen die onder valse voorwendselen naar het kleine eilandstaatje in de Perzische Golf worden gelokt en daar in handen vallen van mensenhandelaren.

Er zouden volgens het Employment Department 126 Thai gevangen zitten, de meesten omdat ze hun toeristenvisum van 14 dagen hebben laten verlopen en illegaal in Bahrein werkten.

Vorige maand zijn twee Thaise vrouwen onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen. De 21-jarige Katnipa overleed in een ziekenhuis nadat ze van een gebouw in de hoofdstad Manama was gesprongen en het lichaam van de 24-jarige Wichuda, moeder van drie kinderen uit Surin, werd een week later in een hotelzwembad gevonden. De families van beide vrouwen zeggen dat zij mogelijk vermoord zijn.

Wichuda was naar Bahrein gegaan om er te werken als masseuse en Katnipa als receptioniste in een bar. De tussenpersoon van Katnipa had gezegd dat ze daar 400.000 tot 500.000 baht kon verdienen in de eerste drie maanden, maar ze moest wel eerst 190.000 baht bemiddelingskosten betalen. Na haar aankomst werd haar paspoort afgepakt en werd ze opgesloten. Het lukt haar om haar moeder een paar berichtjes te sturen. Een Thaise vrouw zou haar helpen te ontsnappen, maar ze verdronk onder verdachte omstandigheden.

Een staflid van de NGO Alliance Anti Traffic denkt dat honderden Thaise vrouwen zijn verleid om in Bahrein te werken. Malafide tussenpersonen bieden een goedbetaalde baan aan, maar bij aankomst worden paspoort en geld afgenomen en vervolgens worden ze gedwongen als prostituee hun geld te verdienen.

Bron: Bangkok Post

19 reacties op “Mensenhandel Bahrein: Twee jonge Thaise vrouwen overleden”

 1. Pat zegt op

  Verschrikkelijk nieuws, maar dat jonge en mooie vrouwen zonder expertise, diploma’s, of specifieke talenten anno 2017 nog trappen in het verhaaltje van werken in het buitenland, kan ik maar niet begrijpen.

  Dus “onder valse voorwendsels” staat voor mij gelijk aan “weten wat je zal moeten doen en toch het risico nemen”.
  Uiteraard is het hier serieus ontspoord, dus hopelijk volgen er strenge straffen voor de dader!

  Maar ‘valse voorwendsels’, daar trapt een 16-jarig Westers meisje nog niet meer in…!
  Tenminste als ze duidelijk werd gemaakt in haar opvoeding hoe de wereld in elkaar steekt.

 2. eduard zegt op

  Is bekend verhaal toch laten nog veel zich in Thailand door zwendelaars zich overhalen om naar het buitenland te gaan, Japan, Korea ect.. misbruik van vertrouwen door gehaaide Thaise ????

 3. Roger zegt op

  Wel, 400 a 500.000 bath verdienen in drie maanden. Zijn mensen nog steeds zo goedgelovig? Spijtig voor de betrokkenen en hun familie uiteraard.

  • Fransamsterdam zegt op

   Ik ken een Thaise schone die in Bahrein een bruto omzet van 350.000 Baht per maand draait.

 4. Jacques zegt op

  Weer zo’n triest verhaal dat in de media komt. Probeer je eens in te leven wat je daar onder die omstandigheden zoal meemaakt. Er zitten er nog velen in den vreemde waar je niets van verneemt, maar die wel onder erbarmelijke omstandigheden worden uitgebuit en mishandeld. Het moge toch duidelijk zijn dat er negatieve reisadviezen moeten worden afgegeven en waarschuwingen om niet op dit soort voorstellen in te gaan. Zeker in Arabische landen is een vrouw niets waard. Een goede taak om duidelijkheid te verschaffen voor deze regering, teneinde de Thaise vrouwen thuis te houden, zou ik zo zeggen.

  Overigens is het overal ter wereld dat dit plaats vindt. Alleen het topje van de ijsberg komt in het nieuws.

  Dit praktijk voorbeeld wilde ik u niet onthouden en is waar gebeurd.
  Ik heb jaren geleden, toen Bulgarije nog niet onderdeel was van de EU een Bulgaarse dame aan het politie bureau gehad, die totaal over haar toeren was en radeloos. Zij was op voordracht van een nicht van haar, die al legaal in Nederland verbleef gevraagd te komen om te helpen in de schoonmaak van hotels in Amsterdam. De vrouw uit Bulgarije had een ziek kind en kon door illegaal te werken voor een jaar, voldoende verdienen voor een behandeling. Dit was haar afweging om te gaan.Toen zij Nederland in reisde werd zij door haar nicht ontvangen en de vriend van haar nicht nam haar het paspoort af en dwong haar vervolgens in de prostitutie. Zij werd geïsoleerd (slot op de deur) op een bovenkamertje in Amsterdam Oost en mishandeld ten einde mee te werken. In de week die volgde en dat ze daar gedwongen vastzat, kreeg zij bezoek van meer dan 80 Turkse mannen, die wel wat plezier wilde hebben met deze dame. Ondanks smeekbeden en uitleg het vooral niet te doen vonden de verkrachtingen toch plaats, want de mannen hadden op voorhand al betaald aan de man van de nicht van deze dame en dat schept verplichtingen. De nicht van deze vrouw, die aangeefster had gelokt onder valse voorwendsels, had aan de echtgenoot van aangeefster gezegd dat deze vrouw in kwestie spoorloos verdwenen was en zelf in de prostitutie haar geld wilde gaan verdienen. Zij was niet op de hoogte dat mevrouw al bij ons zat en haar verhaal al verteld had. Een weg terug naar Bulgarije, omdat haar man erg boos was dit te vernemen van die nicht was ook niet zo maar geregeld. Na bemiddeling kwam dit wel goed, maar het trauma van deze vrouw zal haar verdere leven bepalen.

  Net zoals de vrouw van mijn verhaal hebben de Thaise dames, die gelokt worden en er in trappen hun eigen trieste verhalen om mee te dragen en zoals je leest zijn er ook die het nooit meer na kunnen vertellen. Wat een wereld waarin we leven en morgen gaat de zon weer op en is het oud nieuws.

 5. Fransamsterdam zegt op

  De meeste Thaise meisjes die naar Bahrein gaan doen dat uit eigen beweging en weten heel goed wat ze daar gaan doen. De familie weet dat niet altijd. En als zo’n meisje in Bahrein in de problemen komt, zal ze ook geneigd zijn iets anders dan de hele waarheid te vertellen.
  Waarmee ik niet wil uitsluiten dat er wellicht ook meisjes onheus worden geïnformeerd, maar wat de NPO Alliance Anti Traffic ‘denkt’ is geen goede graadmeter.

  • Jacques zegt op

   Ik vind dit een reactie die mij op de borst slaat en een hoop vrouwen geen recht doet. Om deze informatie en deze organisatie zo naar beneden te halen en te stellen dat dit geen goede graadmeter is. U bent wel een goede graadmeter? Natuurlijk zijn er Thaise prostituees die het werk dat ze hier in Thailand doen, voor een aanzienlijk groter bedrag in Bahrein gaan uitvoeren. Business als usual maar niet zonder gevaren. Ze hebben daar totaal geen rechten en zijn overgeleverd aan de willekeur. Wat u stelt is echt te kort door de bocht.

   Ook in Nederland heb ik Thaise prostituees ontmoet (beroepshalve wel te verstaan) en het land uitgezet omdat ze onrechtmatig verbleven en aan het “werk” waren en voor drie maanden veel meer geld wilden verdienen hiermede.
   Maar u gaat voorbij aan heel veel leed dat er plaats vindt. Er zullen er meer zijn in Bahrein die helemaal geen geld krijgen en uitgebuit worden, want ze moeten de reis die voorgeschoteld is nog terugbetalen, met een tienvoud of nog veel meer dan dat, aan die criminele bendes. Misschien komen ze wel nooit van hun schuld af en worden misschien wel haaienvoer.
   Heel veel informatie is er al bekend, maar zeker niet bij allen en die grote som geld voorgehouden verblindt en vertroebelt het denken.

   Het is zaak dat er paal en perk gesteld wordt aan dit soort van praktijken en dat we gaan voor minder, minder prostituees en dat er veel betere voorlichting en bescherming door de Thaise regering wordt toegepast.

   • Fransamsterdam zegt op

    Er zijn twee doden aangetroffen ‘onder verdachte omstandigheden’ , verder is slechts sprake van wat de familie ervan denkt, terwijl er nog bar weinig feiten vaststaan.
    Maar de kop (al dan niet overgenomen uit de Bangkok Post) is onverbiddelijk: Mensenhandel Bahrein!
    En verder: Beruchte bestemming, valse voorwendselen, gelokt worden, in handen vallen van mensen handelaren, mogelijke moord, opsluiting en dwang, malafide tussenpersonen en een staflid van de genoemde NGO die vervolgens ‘wat denkt’.
    Dàt gaat mij te kort door de bocht en stuit mij tegen de borst!
    Ik beloof u de komende week mijn best zal doen een verhaaltje uit mijn archieven op te diepen waaruit blijkt dat het daar bepaald geen feest is, maar om aan een vermoedelijke zelfmoord en een geval van verdrinking de hele mensenhandelproblematiek te koppelen is op z’n minst voorbarig.

    • Jacques zegt op

     Beste Frans het gaat mij niet alleen over deze incidenten maar over het gehele pakket. Individuele zaken moeten nog bewezen worden maar dat is vaak niet te doen. Daar moet je tijd ruimte en medewerking voor krijgen en dat is meestal niet aan de orde. Andere belangen dwarsbomen zo’n onderzoek. Het grote geld zit hierachter en hooggeplaatste figuren. Die zijn niet bezig met individutjes. Zal ze worst wezen wat er met deze Thaise vrouwen is gebeurd. Het is all in the game. Business as usual. Het gaat erom in wat voor maatschappij je wilt leven en hoe daarin relaties plaatsvinden. Wat is aanvaardbaar en wat niet. Dat de prostitutie daar op een ziekelijke manier in aanwezig is mogelijk toch duidelijk zijn. Mensen ga toch op een gezonde manier relaties aan en gelukkig doet het merendeel van de mensheid dit wel, maar een behoorlijk deel niet en daar ligt het probleem in mijn optiek.

 6. snelle japie zegt op

  Vandaar dat je voor vrouwen vandaag de dag de hoofdprijs betaald. Stinkend rijke mannen halen ze naar hun eigen landen.

  Trouwens weten deze vrouwen best waar ze voor komen hoor, wat voor werk ze gaan doen. Alleen zijn sommige elites nog dwingender dan ze hadden voorspeld, en moeten ze dus ontsnappen.

  Verschrikkelijk dat het zo ver komt soms.

 7. fred zegt op

  In deze digitale tijden van communiceren weet iedereen van iedereen per seconde wat daar of daar te gebeuren staat. Die meisjes hangen de ganse dag aan hun smartphones en staan in verbinding met al hun vriendinnen over de ganse wereld. Dus het fabeltje dat ze niet wisten waarom ze naar daar werden gehaald is iets dat ik nog zou hebben geloofd 30 jaar geleden ….echter nu niet meer.

  Dat het niet altijd loopt zoals ze verwachtten is inderdaad goed mogelijk. Risico is aan zulke avonturen niet vreemd.

 8. Ruud zegt op

  Weten jullie nu nog niets van de Thaise cultuur. Een vrouw die aan vriendinnen bekend, dat ze is misleid en in de prostitutie terecht is gekomen, lijdt gezichtsverlies en familie en vriendinnen zullen alle banden met haar verbreken. Zelfs vrouwen in de problemen in de prostitutie zullen dit voor bekenden verzwijgen en de leugen waarmee ze gelokt zijn overeind houden, met als gevolg dat kennissen in de zelfde valkuil stappen.
  Nee verwijt de vrouwen niet dat ze het weten, maar er moet wat gedaan worden aan de Thaise ronselaars, die niet alleen commissie beuren van de buiten Thailand, maar deze vrouwen ook dik laten betalen.
  Geld dat zij veelal hebben moeten lenen met grond van ouders als onderpand en ook om die reden achteraf geen keuze hebben, gezien het risico huis en haard van ouders en kinderen te verliezen.
  Als je niets heb, wil je graag een verhaal over veel geld verdienen in het buitenland geloven. De Thaise overheid of televisie geeft geen informatie over wat er in andere landen gebeurt. Wanneer leren jullie de Thaise cultuur nu eens te begrijpen. Kijk eens om je heen i.p.v. naar je eigen Iphone.
  Dir zijn serieuze misstanden die aangepakt zouden moeten worden.

  • Jacques zegt op

   Blij te lezen dat ik nog een medestander heb in het bestrijden van het kwaad, in dit geval de vrouwenhandel die nog steeds alom aanwezig is en groot geld in het laadje brengt van de handelaars en overige leden van crimenele bendes. Mensonterd en een maatschappelijk ongewenste situatie welke zijn weerga niet kent. Een ieder die dit ontkent moet zich diep schamen en het geeft je zeer te denken. Nog even en ik krijg te lezen dat het allemaal eigen schuld dikke bult is wat de Thaise dames aanrichten en overkomt in den vreemde. Te zot voor woorden. Er zullen altijd groepen mensen blijven die in bescherming moet worden genomen, omdat ze het zelf niet aankunnen en overzien. Voor die verantwoordelijk mogen we niet weglopen want dan is het eind zoek.
   Ik heb beroepshalve de nodige strafrecht onderzoeken op het gebied van mensenhandel mogen doen in Nederland en veel infomatie is ook bekend en weet als geen ander wat voor mentaliteit er heerst bij die criminelen. Mensonterend is wat plaatsvindt en dat mag een ieder van mij aannemen. Veel vrouwen dit aangedaan, leven in een labiele toestand, waarbij angst en schaamte aanwezig is en zover gaat dat ze de mensenhandelaars en uitbuiters de hand boven het hoofd houden vanwege represailles. Eenmaal binnen gekomen vaak geen weg meer terug. Soms kan schoonheid de mensen erg parten spelen en ben je voor langere tijd voorwerp van misbruik voor ziekelijke personen die alleen maar oog hebben voor hun eigen gerief. Leve de prostitutie en mogen we er nog lang van genieten is voor velen het motto. De mensheid in zijn verscheidenheid, om misselijk van te worden.

   • Sir Charles zegt op

    Inderdaad Jacques, die mensenhandelaars zijn meedogenloos, niets ontziend. Er zal maar tegen je gezegd worden dat ze je moeder wat aan zullen doen, dat ze die wel weten te vinden in dat verscholen dorpje ergens op het platteland, die vrouwen kunnen uit angst geen kant meer op.

    Ach en al die farangmannen die menen zich in Thailand goedkoop te moeten uitleven op barladies die de leeftijd van hun dochter hebben, alsof dat geen vorm van vrouwenhandel is!

 9. Mariet Schaefer zegt op

  Echt vreselijk Dit!!!

 10. ben zegt op

  droevig dit bericht, veel mensen proberen om iets in hun leven te verbeteren voor zichzelf of voor hun dierbaren. Wat me (weer) opvalt is dat er mensen zijn die direct klaar staan met het vingertje. Tjonge tjonge, ze hadden het kunnen weten…. Als je weinig hebt klamp je je aan van alles vast (ook boot vluchtelingen b.v. ) weer het vingertje ,hadden ze kunnen weten. Wat een trieste reactie,s.
  Denk eens wat meer na.

  • chris de boer zegt op

   Je mag je toch wel afvragen waarom die Thaise vrouwen zo naief zijn en niet eerst wat inlichtingen inwinnen over het land en de stad waar zij naar toe gaan. Je hoeft maar een half uurtje te surfen op het internet om tientallen verhalen tegen te komen dat Manana (Bahrein) HET Pattaya van het Midden-Oosten is. Was Prayut vorige maand niet in Bahrein om een verdrag te ondertekenen over wederzijdse ‘handel’?

   • Kees 2 zegt op

    Als je gelokt wordt als kinderoppas, dan ga je je toch niet verdiepen in de prostitutie in Bahrein?
    Bovendien kun je je afvragen of een Thaise zo gemakkelijk informatie vindt die in het Engels is…

 11. Kees 2 zegt op

  Niet over Bahrein, maar over gedwongen prostitutie in Amsterdam: het boek van Sarah Forsyth: Mijn leven in de hel (waarin melding over een Vietnamese die doodgeschoten wordt voor een – aldus het boek’- “snuff movie”.

  Als die misleiding in Amsterdam voorkomt… dan zeker in ook vele andere plaatsen.

  Op wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/Snuff
  In 2009 bracht de onder pseudoniem schrijvende Engelse ex-prostituee ‘Sarah Forsyth’ samen met ghostwriter Tim Tate het boek Slave girl uit, in een Nederlandse vertaling ook verschenen als Mijn leven in de hel. Hierin vertelt ze hoe zij op negentienjarige leeftijd vanuit haar woonplaats Gateshead naar Amsterdam kwam. Daar was haar een baan als leidster van een kinderdagverblijf in het vooruitzicht gesteld. Ze bleek in de val gelokt door een pooier. Die zette haar direct na aankomst gevangen en aan het werk op De Wallen. Forsyth vertelt in haar boek in die tijd betrokken te zijn geweest bij de opname van een snuff-film. Volgens haar getuigenis werden zij en een Vietnamees meisje genaamd Par opgenomen terwijl ze voor een videocamera mishandeld en verkracht werden. Tijdens diezelfde opname zou Par voor Forsyths ogen door haar hoofd zijn geschoten. Par zou niet hard genoeg hebben gewerkt naar de zin van hun Joegoslavische pooier Gregor, die middels de opname alsnog grof aan haar wilde verdienen.

  http://www.chroniclelive.co.uk/news/north-east-news/life-misery-amsterdam-sex-slave-1449677


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website