appy Together / Shutterstock.com

Een meerderheid van de Thai denkt niet dat er begin 2019 vrije verkiezingen worden gehouden in Thailand, dat blijkt uit een Suan Dusit Poll.

Ruim 37 procent van de ondervraagden heeft er geen vertrouwen in dat de verkiezingen begin 2019 zullen plaatsvinden. Nog eens 21 procent denkt dat er in 2019 überhaupt geen verkiezingen worden gehouden. Slechts 25 procent denkt dat er in de periode van februari tot mei 2019 daadwerkelijk verkiezingen worden gehouden.

Op de vraag of men denkt dat de politiek zal veranderen door de verkiezingen, zei 52 procent dat verkiezingen de politieke situatie en de economie zullen verbeteren Zo’n 42 procent denkt dat er niets zal veranderen en 6 procent is van mening dat de situatie zal verslechteren en de problemen onopgelost blijven.

Suan Dusit Poll interviewde van 25 tot 30 juni 1.136 Thaise burgers.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Meerderheid Thai gelooft niet in verkiezingen begin volgend jaar”

 1. slagerijvankampen zegt op

  Er komen pas verkiezingen als de heersende elite ervan overtuigd is dat hun kandidaten de meerderheid zullen behalen.

  • Koos zegt op

   Dat betekend de komende jaren geen verkiezingen.

 2. teun zegt op

  Die verkiezingen komen er niet. Tenzij Mr.P. zeker weet, dat hij zal winnen of dat een marionet van hem wint en hijzelf weer terugkeert naar het leger en van daaruit aan de touwtjes van de marionet kan blijven trekken.
  En mocht er intussen nog een relevante Royal overlijden (zelf invullen) dan zal er de komende 2 jaar geen verkiezing plaatsvinden.

 3. TheoB zegt op

  Ik denk dat er pas verkiezingen gehouden worden als de drie-eenheid (heersende elite, adel en legerleiding) geen smoezen meer kan bedenken om ze weer uit te stellen. Hoe langer het uitstel, hoe meer tijd om de (politiek) strategische posities te zuiveren van tegenstanders en te versterken ten behoeve van machtsbehoud na de verkiezingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website