Ongeveer een vijfde van de Thaise bevolking, dat zijn ruim 13 miljoen mensen, hebben in meer of mindere mate last van psychische problemen of stoornissen zoals stress- en angststoornissen. Dit blijkt uit onderzoek de afgelopen drie jaar bij zorginstellingen.

Volgens Narong Sahametapat, permanent secretaris van het Openbaar Ministerie van Volksgezondheid, blijkt dat in 2011 meer dan drie miljoen Thais zich medisch wilde laten behandelen in verband met psychische stoornissen.

“Het aantal patiënten zal naar verwachting verder stijgen door urbanisering”, zo laat Narong weten. “Mensen die in de stedelijke gebieden wonen moeten veel zelfstandiger zijn en hebben weinig steun van anderen. Dit in tegenstelling tot het platteland waar Thai kunnen terugvallen op hun familie of buren”.

Narong laat verder weten dat er 1.090.000 patiënten zijn behandeld in 17 psychiatrische instellingen in Thailand, de rest werden behandeld in de algemene ziekenhuizen.

Bron: The Nation

3 reacties op “Steeds meer Thai met psychische problemen”

 1. Willem van Doorn zegt op

  De Thai verwestert. Van voeding tot -niet los daarvan- ziek worden (dik, suikerziek, en. en .. psychisch)

 2. HansNL zegt op

  Mijn kameraad sprak de woorden:

  Slechts een vijfde?

 3. dre zegt op

  Het zal er in de toekomst niet op verbeteren. Ben totaal geen expert in het verklaren van het fenomeen wat betreft de psychische problemen bij vele Thai’s. De ” verwestering ” speelt daar denkelijk een grote rol in. In die zin dat de snelheid om te verwesteren zo rap gaat, tegenover de mogelijkheid van een Thai, om daarin te volgen. Ik kan me wellicht even beter uitdrukken aan de hand van een eigen opgedane ervaring, enkele jaartjes geleden. Toen ik voor de eerste keer Tesco -Lotus binnen stapte en van het eerste moment, die koele aangename lucht, uitnodigend in mijn gezicht blies, dacht ik : en nu ga ik eens heerlijk shoppen. Even weg van die drukkende warmte, alles eens hier bekijken wat er zoal te bieden valt. Doch, toen de 2é schuifdeur open ging en ik de ruimte betrad, waar ik dacht dat hét nu ging gebeuren, sloeg mijn nieuwsgierigheid al snel om in een grote verbazing. Was ik nu in een supermarkt binnen gestapt, of had ik me van deur vergist ? Ik voelde me net als een klein kind die men in een snoepwinkel had gedropt. Ongeloofelijk. Hier was zoveel te koop, en goedkoop. doch hoe dieper ik me in dat “koopjespaleis” bevondt, merkte ik dat er aan de meer luxe dingen toch een behoorlijk prijskaartje hing en dat er maar weinig kooplustige Thai’s zich in die area bevonden. Hoe kan het ook anders, met het inkomen dat ze, al naar gelang, hebben. Laat me eerlijk zijn, De Thai wordt hier overdonderd van de reclame, zowel op straat ,als op tv en radio. Die agressieviteit van de reclamespots komen me soms de strot uit. Ge kunt verdorie nog niet deftig naar een film kijken, want om de 10 min krijg ik een reclamaspot van zalfjes en produkten om je huid te bleken aangesmeerd EN IK BEN AL EEN BLEEKSCHEET. Telkenmale moet ik die marteling ondergaan. Ik begon er ook ’n beetje troetel van te worden. Het gaat voor ’n Thai té snel. Dat is mijn bescheiden mening. Té snel en té hevig. Ik kan het beter vergelijkgen alsvolgt ; in San Fransico kan je zonder kleerscheuren op de rijdende tram stappen, zonder je daarbij te verongelukken. Hier moeten de Thai’s op een TGV springen in de hoop ……….. Je zou voor minder een pilletje nemen toch ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website