(prawet puengsawangphol / Shutterstock.com)

Nu de corona maatregelen enigszins versoepelt worden maken veel Thai gebruik van de mogelijkheid om Phuket te ontvluchten. Volgens CCSA-woordvoerder Taweesilp hebben sinds 3 mei zeker 10 tot 20.000 personen het vakantie-eiland verlaten, de zorgen voor verspreiding van het virus nemen daarom toe.

De uitbraak van het coronavirus op Phuket heeft ervoor gezorgd dat veel bedrijven in de toeristensector dicht moesten, waardoor talloze Thai werkloos zijn geworden. Degenen die naar hun thuisprovincies wilden terugkeren, konden dit tot voor kort niet doen vanwege de reisbeperkingen die zijn opgelegd.

Wie nu wil vertrekken moet wel een fit-to-travel certificaat te kunnen overleggen. Volgens DDC directeur-generaal Suwannachai hebben al 30.000 personen zich geregistreerd voor een dergelijke certificaat. Verder bestaat de kans dat reizigers in quarantaine moeten als ze in een andere provincie aankomen.

Op Bangkok na heeft Phuket het hoogst aantal covid-19 besmettingen. Gisteren werden er nog 4 nieuwe besmettingen ontdekt. Het totaal aantal besmettingen op het schiereiland bedraagt nu 224, aldus het provinciaal communicable disease committee.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Massale uittocht uit Phuket baart autoriteiten zorgen”

 1. rob zegt op

  Ls,

  Het is begrijpelijk dat men weg wil. Phuket is erg duur om te wonen voor de meeste Thaise bewoners. Als er geen inkomsten zijn dan kan je beter naar je ‘thuisbasis ‘gaan.

 2. albert zegt op

  ben benieuwd wat voor cijfers men mee komt over 2 weken 🙂

 3. Bo Meekers zegt op

  Vele van die mensen zullen misschien onbewust en spijtig genoeg het virus met zich mee brengen naar de dorpen in het noorden.
  daar wonen meestal de families die arm zijn waar hun habitat is of was.
  Mijn vrouw woont in Thoeng waar momenteel geen sprake is van corona.
  Het zijn niet alleen de mensen uit Phuket maar ook uit Bangkok , Pataya en omstreken die terug keren naar de isaan.
  Deze enorme exodus zal daar wellicht verandering in brengen.

  • Meekers zegt op

   Ik woon in chiangkham phayao
   Van welke meekers ben je wellen of borgloon

   • Bo Meekers zegt op

    mijn vader was Marcel Meekers , hij had nog een zus José en een broer Walter.
    Hun ouders waren vroeger redelijk grote fruitboeren en woonden in Bevingen(S-Truiden).
    Mijn peter Walter was geloof ik hoofdonderwijzer in Loon en woonde in Kerniel.
    Ze zijn reeds alle drie overleden ,, maar dat is het leven.
    Ik denk niet dat ik hier verder moet schrijven want dat is helemaal geen onderwerp voor deze blog.

 4. chris zegt op

  Hoe kan een virus zich verspreiden van Phuket naar andere regio’s als het virus er niet is?
  Geloven we in een virus als geest?

 5. Henk zegt op

  Ik ben zelf op 4 mei terug van Phuket naar Chiangmai gereden in 2 dagen via Hua Hin. Tot Hua Hin wel checkpoints maar daarna geen enkele controle. Op 7 mei telefoontje van plaatselijk ziekenhuis met het verzoek mij de volgende dag te melden voor een gratis Covid-19 test. 3 dagen later telefoontje met mededeling dat uitslag negatief was, dus niet besmet. Wel 2 weken in quarantaine thuis in Chiangmai, maar dat werd mij in Phuket al verteld. Al met al een goede controle hier.

 6. Johan zegt op

  Als op Phuket met een eigen inwoneraantal van rond iets meer dan 400duizend mensen en een jaarlijkse aantal toeristen van meer dan 9 miljoen slechts 224 besmettingen geteld zijn over een tijdsbestek van minstens 2 maanden: waarom zou men dan moeten denken aan een mogelijk risico een besmetting op te lopen? Waar blijft het redelijk denken in Thailand?

  • Herman buts zegt op

   waarschijnlijk omdat de cijfers zwaar onderschat zijn 🙂 Je gaat niet in lockdown voor 55 doden en de regering weet dit ook .De echte cijfers krijg je waarschijnlijk nooit te zien of horen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website