Airports of Thailand heeft op drie luchthavens 158 vluchten geannuleerd in verband met de viering van Loy Krathong. De maatregel is genomen omdat de de hete lucht lampionnen een gevaar vormen voor vliegtuigen omdat ze in motoren terecht kunnen komen.

Het gaat om de luchthavens van Chiang Mai, Chiang Rai en Hat Yai. Vandaag is Loy Krathong, maar in het Noorden duren de festiviteiten drie dagen.

De AoT heeft de bevolking gevraagd om geen wensballonnen en lampions op te laten. Het afschieten van vuurpijlen en laser lichtstralen is ook erg gevaarlijk voor het vliegverkeer.

De gemeente Bangkok heeft 88 steigers langs de Chao Phraya en stadskanalen gesloten omdat deze niet veilig zijn voor het publiek. Bij de andere steigers worden borden neergezet met het maximum aantal personen. Ambtenaren, vrijwilligers en politie controleren dit.

Direct na middernacht wordt begonnen met het schoonmaken van de waterwegen en vijvers in dertig publieke parken.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Loy Krathong: 158 vluchten geannuleerd om veiligheid”

 1. Laksi zegt op

  Tja,

  De AoT heeft de bevolking gevraagd om geen wens ballonnen en lampions op te laten.
  Dat is het zelfde, als een aan dove vragen, om niet te luisteren.

  Hoewel er al langere tijd op Chiang Mai Airport staat, dat het vliegveld op 22 en 23 november om 18.00 uur sluit, steeg toch om 18.43 uur nog een vliegtuig op van NokAir, dat had wellis waar om 17.40 moeten opstijgen. Totaal onverantwoord vindt ik dat, want er waren al diverse ballonnen in de lucht.

  Ik vindt dat we hiervoor de AoT en NokAir, voor moeten op aanspreken.

  • chris zegt op

   De AoT en Nok Air hierop aanspreken is hetzelfde als een verongelukte Thaise jongen aanspreken op het feit dat hij in een dronken bui, veel te hard en aan de verkeerde kant van de weg reed.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website