Boeing AH-6i light attack helicopter (Thor Jorgen Udvang / Shutterstock.com)

Legercommandant Apirat heeft gisteren zijn plan verdedigd om in de VS acht Boeing AH-6i helikopters met bijbehorende uitrusting te kopen. Met deze order is een bedrag van 12 miljard baht gemoeid.

Hij laat weten dat de aankoop noodzakelijk is. Volgens hem zijn de helicopters belangrijk om de defensie van Thailand te versterken.

De Boeing AH-6i is een lichte tweepersoons aanvals- en verkenningshelikopter.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Legercommandant wil helicopters in de VS kopen voor 12 miljard Baht”

 1. teun zegt op

  Heli ziet er vervaarlijk uit. Mocht China plannen hebben dan zullen ze zich daar wel 2 x achter de oren krabben. En nog wel 8 stuks. Dat zal Myanmar, Cambodja en Laos ook wel voldoende afschrikken.

 2. KLAAS zegt op

  Ook nodig om proviand naar de submarines te vliegen. Die kunnen immers niet de haven in.

 3. Gerrit Tienkamp zegt op

  Ze kunnen dat geld beter aan ”Education” besteden.
  Dan leren ze nog eens hun naam in een common language te schrijven.

 4. Rob V. zegt op

  Harstikke nodig die speel.. wapens. Tegen wie zijn die wapens de laatste decennia veelal ingezet? Niet tegen een vreemde mogendheid…

 5. Henk zegt op

  Het is de bedoeling om bij overstromingen de heli in te zetten. Om in problemen zittende arme mensen te helpen, toch? Anders zou ik niet weten waar die dingen voor gekocht worden. 12 miljard baht. Pffff. De eerstkomende 50 jaar zullen er nog vele overstromingen plaatsvinden. Ze zullen best wel 50 jaar meegaan die helikopters voor dat geld denk ik.

  • teun zegt op

   Er kunnen maar 2 man in. Transport van goederen is ook niet echt mogelijk. Dus….

 6. Vincent zegt op

  Hoeveel corruptiegeld is er mee gemoeid ?

 7. Caspar zegt op

  Het Nation / Asia News Network
  Maandag 25 juli 2011
  Een derde helikoptercrash in slechts negen dagen eiste nog drie levens en verwondde gisteren één soldaat in het district Kaeng Krachan in Phetchaburi.

  De tragedie vond plaats voordat de doden van twee eerdere helikopters deze maand hun laatste rustplaats konden bereiken.

  Het bracht het totale aantal dodelijke virtuele back-to-back helikoptertragedies op 17. Bron Nation/Asia News network.

  Ik kan me dat nog goed herrinneren is wel wat jaren geleden maar toch!! ze hebben te weinig helicopters dat is waar toen vielen ze als de vliegen naar beneden .

 8. leon1 zegt op

  In 2017 zijn er contracten afgesloten met China voor aankoop van tanks, boten en duikboten.
  Na het opheffen van de sancties tegen Vietnam van Amerika is in de zelfde periode een bestelling van oorlogsmateriaal geplaatst voor miljarden bij China door Vietnam, wat Amerika niet leuk vond.
  Leger commandant Apirat is al meerdere keren met nep nieuws in het nieuws gekomen, in april j.l maakte hij nog bekend dat hij stopte zijn politieke mening te uiten, wat zeer verstandig is van hem, want niets is zo vergankelijk van je bestaan als in Azie.
  Grote broer China zal heus wel wat vragen gaan stellen via de ambassades.

  • Ger-Korat zegt op

   Denk dat het met instemming van deze en gene is. Thailand heeft een groot handelsoverschot met de VS en knijpen hem als een kat in het donker dat Trump op een ochtend opstaat en Thailand op de kaart gaat zoeken. Idem geldt dit voor Vietnam. Door legermaterieel aan te kopen laat je zien dat je een bondgenoot bent van de leverancier. Het is wat de Nederlanders ook graag doen namenlijk niemand voor het hoofd stoten en met iedereen vriendjes proberen te blijven. Vandaar deze aankoop in de VS, naast de andere aankopen in China en daarnaast warme betrekkingen met de Russen. En de aankoop is dus goed voor de handelsbalans, een beetje dan en denk daarom om symbolisch om Trump te pleasen.

 9. willem zegt op

  Amerika heeft de exportvergunning voor de verkoop van de Boeing AH 6i aan Thailand al verleend:

  https://www.pilootenvliegtuig.nl/2019/09/25/boeing-vindt-eerste-klant-voor-ah-6i/

 10. Yan zegt op

  Als men nu al die miljarden voor (overtollige) duikboten die in de ondiepe wateren niets kunnen uitrichten, en voor helicopters die als vliegen uit de lucht vallen eens zouden besteden aan een fatsoenlijk irrigatie en afwateringssysteem…Dan was de jaarlijks weerkerende miserie voor duizenden gezinnen die steeds weer uit de modder moeten kruipen voorbij. Maar dan moeten de Thai samenwerken met buitenlandse ingenieurs die veel slimmer en niet corrupt zijn…en daar wringt het schoentje.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website