Het ministerie van onderwijs roept basis- en middelbare scholen op om waakzaam te zijn voor westerse pedofielen die solliciteren voor de functie van docent.

De waarschuwing komt na een bericht van de Britse ambassade dat veroordeelde pedofielen naar Thailand gaan om er te solliciteren naar een baan of willen werken als vrijwilliger zodat ze contact komen met kinderen.

Vorig jaar werd een Amerikaan betrapt die was gaan werken bij twee openbare scholen in Nakhon Si Thammarat en Pathum Thani en een particuliere school in Bangkok. Hij maakte daarbij gebruik van een vervalst Brits paspoort. De 47-jarige man was naar Thailand gevlucht om in de VS een vervolging wegens verkrachting te ontlopen. In Bangkok zou hij ook een vrouw hebben verkracht en mishandeld.

Onderwijsinstellingen kunnen op de website www.acro.police.uk/icpc controleren of Britse sollicitanten voorkomen in een strafregister.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/tU9BkG

12 reacties op “Thaise scholen moeten oppassen voor westerse pedofielen”

 1. Cornelis zegt op

  In tegenstelling tot wat de Bangkok Post schrijft, kunnen onderwijsinstellingen niet op de genoemde website controleren of Britse sollicitanten in een strafregister voorkomen. Het openbaar maken van strafregisters zou ook veel te ver gaan. De scholen kunnen een Britse sollicitant vragen een ‘International Child Protection Certificate (ICPC)’ te overleggen en de Britse politie geeft een dergelijk certificaat – dat het volledige eventuele strafblad van de aanvrager omvat – af op verzoek van (en aan) de betrokkene (dus niet aan een evt. toekomstige werkgever).

 2. Inge zegt op

  Ls.,

  Mijn zoon geeft les in Korat aan verschillende taleninstituten.
  Leeftijd van 3 tot in de 20 jaar.
  Het management van één van de scholen had hem gezegd dat hij uitstekend
  les gaf, maar…………… hij moest meer knuffelen met zijn kinderen.
  Mijn zoon heeft een mail gestuurd aan het management van de betreffende
  school, dat hij uit Europa komt en dat het daar strikt verboden is om de kinderen
  zelfs maar aan te raken, evenals in de VS.
  Hij heeft ook een vrouwelijke, Thaise
  onderwijsassistent van rond 30 jaar; als er zo nodig
  geknuffeld moet worden, moet zij dat onderdeel van het lesgeven maar overnemen.

  Het management van de school had begrip voor het standpunt van mijn zoon
  en hiermee was de zaak afgedaan.
  Met vr. gr. Inge

  • Simon zegt op

   Beste Inge,
   Knuffelen is in veel culturen een heel normale manier, om je genegenheid te tonen. Ook kinderen hebben de behoefte om geknuffeld te worden.
   Een teddybeer of welk ander knuffeldier is oké, maar de bevestiging krijgen ze nog altijd van een ander persoon. Zelfs in de natuur wordt er geknuffeld. Het is namelijk een, oerbehoefte.
   Knuffelen kan meerdere functies hebben:
   het bieden van troost;
   aanmoediging;
   het tonen van begrip;
   het bieden van geborgenheid;
   het delen van een emotie (zowel verdriet, onmacht, angst als blijdschap),
   acceptatie;
   uiting van blijdschap, zoals het vieren van een overwinning;
   bevestiging van een vriendschaps-, vertrouwens-band;
   begroeting en afscheid nemen.
   Spijtig te vernemen dat Uw zoon nog niet van inzicht is veranderd. Ik ben bang dat de ouders en kinderen (met name de kleintjes) de krampachtige houding van Uw zoon, niet altijd zullen begrijpen.
   Ik ben bekent met de gedachten die ze hier in Nederland hebben, als er mensen naar Thailand vertrekken. Zeker als je nog eens alleengaande ben.
   En ook begrijp ik de waarschuwingen van de Thaise minister van onderwijs, als hij gewaarschuwd word voor pedofielen uit het westen.

   Maar ik voel me op geen enkel manier aangesproken of opgelaten, bij deze waarschuwing. Het “gelijk”, komt niet altijd uit onze westerse cultuur heb ik ervaren en dat is ook een van de redenen, dat ik graag naar Thailand op vakantie ga.

 3. Rob V. zegt op

  Natuurlijk goed om altijd bedacht te zijn om misstanden maar dat gaat toch ook op voor Thaise leraren en medewerkers of leraren en andere medewerkers uit welk ander land dan ook? Ik dacht dat gezien de oplettendheid van de autoriteiten de buitenlandse (westerse) pedo’s nu naar andere landen in de regio uitwijken waar ze er makkelijker vanaf komen (omkoping etc.).

  Dus waarom niet gewone een gezonde waarschuwing aan iedereen op scholen en andere plekken waar kinderen komen zoals tempels, dat je bedacht moet zijn op het kleine risico een pedo te treffen (welke dan veelal mannen zijn maar ook een enkele vrouw!).

  In dat opzicht begrijp ik de zoon van Inge wel al moet het natuurlijk geen paranoia worden dat je een kind nooit niet mag aanraken, of altijd de deuren open als iemand (een man) met een kind of vrouw in een ruimte is., dat zijn Amerikaanse praktijken. Gezonde oplettendheid en gezond verstand lijkt me voldoende. En ook een vrouw kan foute dingen doen met kinderen (zeer zeldzaam daden van pedofolie maar lichamelijk of geestelijk misbruik kan ook).

  Ik zou aan deze waarschuwing dus uitbreiden met “mensen, iedereen die met kinderen werkt op bijvoorbeeld scholen en tempels, wees bedacht op misbruik van kinderen. Te denken aan ontuchtelijke handelingen (pedo’s) of lichamelijk danwel mentaal misbruik (mishandeling, lijfstraffen). Praat hier over, kaart het aan als je denkt dat iets mogelijk niet in de haak is” .

  In het verlengde hiervan zou een VOG (verklaring omtrent gedrag) systeem fijn zijn om mensen met een fout verleden (ontucht, mishandeling) er uit te vissen. Zowel voor Thai en andere mensen die in Thailand wonen als een VOG voor verse immigranten (aan te leveren door de ambassades aan de Thaise politie?).

 4. HansNL zegt op

  Thaise scholen moeten oppassen voor westerse pedofielen?

  En natuurlijk moet er niet opgepast worden voor Thaise pedofielen, want die zijn er toch niet?
  Onbestaanbaar.

  Overigens een fantastische miskleun van de Engelse justitie, die wild om zich heen aan het slaan is in verband met het jarenlang niet ingrijpen in “allochtone” verkrachterspraktijken, jawel, ook van hele jonge kinderen.

  Zogenaamd omdat men bang was om als racistisch bestempeld te worden.

  Neemt niet weg dat het erg genoeg is dat het mogelijk is dat veroordeelde pedofielen in Thailand op scholen aan de bak kunnen.

  Neemt overigens ook niet weg dat justitie en politie, zoals gebruikelijk, zich heftig op de borst aan het rammen zijn onder het motto : “kijk ons nu eens goed bezig zijn!.

  Weliswaar wordt door Thailand wederom, op aangeven van de Britse klassejustitie, die de laatste jaren steeds meer in opspraak komt over de miskleunen en doofpotaffaires, een stigma geplakt op “farang”.

 5. Lung addie zegt op

  Dit artikel, niet de schrijver ervan, deed me inwendig koken. Er zijn duizenden, miljoenen leerkrachten verspreid over de ganse wereld. Welke percentage daarvan zijn pedofielen of verkrachters? Er zijn duizenden, miljoenen geestelijken verspreid over de ganse wereld … hoeveel daarvan zijn pedofielen en of hoerenlopers? Waarom moet men nu juist opletten voor leerkrachten. Dit is, naar mijn mening, een laffe aanval op het beroep van leerkracht. Wil men dat het onderwijzend personeel, welke in de huidige leefwereld geen gemakkelijk beroep hebben, dat deze mensen met wantrouwen en met de nek aangekeken worden?
  Ik heb zelf avondles ( labo meettechniek ) gegeven, ter vervanging van een langdurig zieke vriend. Heb les gegeven aan toekomstige radioamateurs, zowel mannen als vrouwen. Was gastleraar in ontelbare technische scholen en dit wegens het feit dat de scholen het peperdure materiaal niet konden aanschaffen om er een paar uurtjes les over te geven. Ik deed dit steeds met volle overtuiging en had plezier in deze taak, welke ik dan meestal nog kosteloos deed op de koop toe. Als ik dit nu lees, moet ik kokhalzen…. bekeek men mijn dan ook als een potentieel pedofiel, verkrachter of wat dan ook?
  De woorden indachtig van mijn Thaise buurman en ex professor: “ik werk liever met dieren dan mensen” want het nooit goed …. zullen mij steeds bijblijven, zeker nu!

  LS Lung addie

  • Rob V. zegt op

   Volgens mij moet je het zo niet lezen dat je leraren moet wantrouwen, maar het als attendering zien dat daar waar volwassen samen met kinderen zijn (school, clubs, tempels, …) er een klein risico is op misstanden (pedo’s of andere vormen van mishandeling en misbruik) en het goed is daar bewust op te zijn zodat bij eventuele signalen je actie kunt ondernemen in plaats achteraf jezelf voor je kop te slaan “ik had kunnen weten dat daar iets gruwelijk mis was als ik beter opgelet had”. Dat nagenoeg de meeste volwassen op scholen, clubs, of privé wel normaal of zelfs met veel passie en gedrevenheid met kinderen om gaan mag duidelijk zijn.

   Ben ik het wel mee eens dat de ministerie zijn boodschap beter had kunnen formuleren, nu lijkt het of er bijvoorbeeld Thai geen risico is of dat westerlingen een reëel risico vormen… Dat is natuurlijk kolder. Maarja, Thaise ministeries en communicatie? 555

 6. Soi zegt op

  Dat TH kinderen in de leeftijd dat zij naar de basisschool gaan, en zeker ook nadien, de oerbehoefte hebben geknuffeld te worden (passief), lijkt mij een volkomen farce. Daarmee ontken ik niet dat er een behoefte is om te knuffelen (actief) en/of dat anderen een kind mogen knuffelen: maar laat dat bv eigen familie zijn, of uit de vriendengroep. Wat is er verkeerd aan dat volwassenen tov kinderen zich niet aanhalig opstellen? In TH groet je dmv een wai!

  Knuffelen is in veel culturen zeker geen normale manier om je genegenheid te tonen. Aziatische culturen bv zijn zeker afstandelijker. Niet alleen in TH, zal je publiekelijk hooguit wat jongeren zien die hand in hand lopen, soms wat ouderen, en daar blijft het bij. Dat die jongeren privé daarna aan het “knuffelen” slaan, laat zich raden, hebben wij ook gedaan, en bij die activiteit hebben zij geen oudere, laat staan een farangvolwassene, nodig. Kunne zij helemaal alleen af!

  Daarbij: bekend is, vooral in Cambodja, dat pedofielaangelegde mannelijke farang van oudere leeftijd het maar al te graag met kinderen aanleggen. Zie bv https://www.hannahboutique.nl/Stop-Kindermisbruik.html, waarbij ook gewaarschuwd wordt voor misbruik in bv Thailand, Bangladesh en India.
  Kortom: van kinderen blijf je af!!

  • ruud zegt op

   Waarschijnlijk bent u slecht op de hoogte van Thailand,
   Kinderen slapen vaak tot de leeftijd van 16-17 jaar nog met het hele gezin op 1 matras (of zonodig 2) bij elkaar.
   De jongens aan de kant van pa en de meisjes aan de kant van moeder.
   Ik ken ook gevallen, waarbij iemand bij oma in bed sliep en niet anders wilde.
   Ook niet nadat ik had opgemerkt, dat het misschien tijd werd om met een matras een plekje op de grond te zoeken.
   Niemand vindt het ook vreemd, dus het is waarschijnlijk heel nomaal.
   Intimiteit genoeg dus in Thailand.
   Verder zie ik dat jongens en meisjes van 12 -13 jaar vaak nog worden genuffeld door moeder en dicht bij elkaar/ tegen elkaar aan zitten.

   Zelfs op oudere leeftijd en volwassenen raken de Thai elkaar nog vaak aan.
   Vasthouden van elkaars hand bijvoorbeeld.

   Intimiteit is heel belangrijk in Thailand.

   • Soi zegt op

    In mijn schoonfamilie en elders komt het bij elkaar liggen van kinderen bij ouders ook voor, met dien verstande dat men van elkaar af blijft. Dat er onderling veel intimiteit is,bestrijd ik!

 7. Sjeng zegt op

  Ik vind verschillende reacties hier nogal onbegrijpelijk. Wat is er mis mee dat men waarschuwt dat er goed opgelet moet worden zodat die viespeuken geen kans krijgen om zich aan een kind te vergrijpen. En dat typisch vingerwijs gedrag zo van : ja maar die hebben dit of dat niet gedaan, dat slaat de plank volledig mis.
  Overeind blijft dat je van kinderen ( en van een ieder ander ) met je vieze klauwen vanaf blijft. Ook is dit géén aanval op leerkrachten maar ( behalve die zich om wat voor kromme reden aangesproken voelen…).
  Als je met deze waarschuwing er voor zorgt dat er maar één kind niet het slachtoffer word van die zieke geesten prima toch, of is er iemand die vind dat we het maar voor lief moeten nemen wat die viezeriken doen.
  En het gaat zich ook helemaal niet over het wel of niet “knuffelen” , ben het dan ook met Soi eens.
  Helaas heb ik persoonlijk zo’n leraar meegemaakt, Wat mij betreft is dan ook geen enkele straf zwaar genoeg voor dat soort figuren. Je bent niet capabel een relatie met iemand op hetzelfde niveau aan te gaan, ( volwassenen ) en dus vergrijp je je maar aan een kind….bizar.
  Perfecte waarschuwing, gelukkig moet een ieder die met kinderen werkt binnenkort in Nederland allemaal een bewijs van goed gedrag overleggen. Want ook in Nederland wordt gewaarschuwd alert te zijn op die viespeuken ( scholen, jeugdverenigingen, sportclubs enz. )
  Nogmaals onbegrijpelijk de kritiek die hier is….zal je kind/kleinkind maar zijn..degene die nu zo van leer trekken op de waarschuwing piepen dan wel anders

 8. Peter zegt op

  En Nederland moet uitkijken voor buitenlandse priesters, monniken en ander gespul dat naar Nederland komt om zijn bloemetje buiten te zetten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website