Thailand kort nieuws

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: ,
8 augustus 2011

Ex-student gearresteerd voor majesteitsschennis

Niet alleen het schrijven van een artikel over het Koninklijk Huis is riskant, want voor je het weet word je beschuldigd van majesteitsschennis; het kopiëren van kritische artikelen vanaf internet kun je ook maar beter achterwege laten. Het ministerie van Information and Communication Technology houdt niet alleen verdachte sites in de gaten, maar kan ook achterhalen wie artikelen heeft gekopieerd. Dat merkte een inmiddels ex-student die vorig jaar toen hij nog studeerde naar zijn eigen computer een aantal artikelen had gekopieerd die als aanstootgevend voor de monarchie werden beschouwd. De jongeman werd vrijdag aangehouden.
 

Huurmoordenaar aangehouden

Nummer 11 op de lijst met beroeps huurmoordenaars die door de politie worden gezocht, is gisteren in zijn appartement in Chatuchak (Bangkok) aangehouden. In zijn kamer vond de politie een aantal BB geweren, 100 kogels en een M67 handgranaat. Tegen de man (29) liepen ook arrestatiebevelen wegens twee moordzaken en een drugszaak.
 

Rangers jagen op tijger

Ze hebben geen license to kill, maar mogen wel op het dier schieten met een hypodermic anaestehic geweer en ze mogen een net gebruiken. Rangers zijn op bevel van de provinciaal gouverneur in het bos van het district Wang Chao (Tak) op zoek naar een tijger, nadat bewoners van verschillende dorpen sporen van het dier hadden ontdekt. Sommigen hebben er foto’s van gemaakt en die als bewijsmateriaal aan de autoriteiten laten zien. Het dier heeft al slachtoffers gemaakt, want de dorpelingen zeggen honden, kippen en varkens te missen.Sommige boeren komen hun huis niet meer uit, omdat ze bang zijn voor een aanval van de tijger.
 

Mijnopruimers stappen op mijn

Twee militairen van de Explosieven Opruimingsdienst zijn ernstig gewond geraakt toen ze in Kanthalarak (Si Sa Ket) vlakbij de grens met Cambodja op een mijn stapten. Ze waren aan de oostkant van de Pha Mor 1 Dang klif in het Nationaal Park Khao Phra Viharn op zoek naar mijnen, een paar kilometer vanaf het door beide landen geclaimde gebied van 4,6 vierkante kilometer om Hindu-tempel Preah Vihear. De twee worden behandeld in het militaire ziekenhuis in Ubon Ratchatani.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website