Polsbandje voor toeristen in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags:
30 september 2014

Thailand wil toeristen een polsbandje geven. Zo kunnen mensen snel worden geïdentificeerd als ze in de problemen zijn geraakt. Dat heeft de Thaise minister van Toerisme en Sport, Kobkarn Wattanavrangkul, bekendgemaakt.

De maatregel volgt op de moord op twee Britse toeristen, twee weken geleden. Zij werden om het leven gebracht en teruggevonden op het strand van het eiland Koh Tao. De dubbele moord leidde tot veel ophef en de vraag werd opgeworpen of Thailand wel een veilig vakantieland is. Het toerisme is voor Thailand een belangrijke bron van inkomsten. De sector is goed voor bijna tien procent van het Thaise bbp.

Het is de bedoeling dat de distributie van de armbandjes gebeurt door de hotels. Die willen wel meewerken aan het initiatief. ‘Wat er ook met toeristen gebeurt, de autoriteiten zullen steeds hun naam, nationaliteit en hotel kennen’, zegt directeur-generaal Arnuparp Gaesornsuwan van de dienst Toerisme. Hij voegt eraan toe dat de bandjes niet meer persoonlijke informatie zullen vermelden dan nodig is.

Generaal Apichai Ti-armataya van de toeristenpolitie verduidelijkt dat het niet om een verplichte maatregel gaat. ‘Wanneer toeristen dronken zijn en op het strand in slaap vallen, kunnen wij hen naar het hotel terugbrengen.’

Hij voegt eraan toe dat het systeem ‘weldra’ zal toegepast worden op meerdere eilanden waaronder Koh Tao.

Bron: diverse media waaronder NOS.nl.

No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Polsbandje voor toeristen in Thailand”

 1. Lex k. zegt op

  In een paar woorden: dit is helemaal geen verkeerd idee, ik heb zelf genoeg dronken toeristen meegemaakt die midden in de nacht op zoek waren naar hun hotel, bij ongelukken waarbij de toerist buiten westen is, weten men tenminste wie ze zijn, voorwaarde is natuurlijk wel dat toeristen de positieve kanten van het idee zien en het bandje dragen en niet gelijk allerlei redenen gaan aandragen om vooral toch niet mee te werken.

  Met vriendelijke groet,

  Lex k.

 2. Cornelis zegt op

  Nog even en dan komt het regime met het idee alle binnenkomende toeristen al op Suvarnabuhmi van een electronische enkelband te voorzien…………….

  • erkuda zegt op

   In hetzelfde artikel in de Bangkok Post, waarin melding van dit belachelijke idee gemaakt wordt, wordt gelijktijdig al gemeld, dat een volgende stap wellicht een electronic tracking divice zal zijn.

   De door Cornelis voorziene/gevreesde? elektronische enkelband is dus al iets waar ‘serieus’ aan gedacht wordt.

 3. erik zegt op

  Geweldig (?) idee maar maak er dan een rvs bandje van dat alleen door het hotel of door de politie kan worden verwijderd. Berovingen gaan vaak met geweld gepaard en of dat dunne plastic ziekenhuisbandje dan blijft zitten….

  Typisch het paard achter de wagen spannen. Die wat aan veiligheid op straat, doe wat tegen politie die wel de andere kant op wil kijken, doe wat aan straatverlichting en zet op hot spots camera’s en doe wat aan voorlichting aan toeristen.

  Dit idee is niks. Helemaal niks.

 4. Sjaak S zegt op

  Een belachelijk idee. Misschien goed voor enkele idioten, maar ik zie mezelf nooit met zo’n bandje rondlopen. Als het op vrijwillige basis gaat, ok, maar zou je het verplicht moeten doen in Thailand, dan denk ik dat er na een tijdje bijna niemand meer op vakantie in Thailand wil zijn. Een schrijver op Thaivisa meende dat we dan meteen een grote gele T op ons T-shirt moeten laten naaien (wel erg grof). En misschien of je dan nog mag kiezen welke kleur? Rood of geel? Al naar gelang de politieke stemming? Of rose, wanneer je gay bent?
  Big brother is watching you!

 5. theoS zegt op

  Het is maar hoe je het bekijkt. Ik ben een vrije vogel en er is niemand die mij een pols of enkelband omdoet, nooit niet.

 6. chris zegt op

  Niet alleen om mensen op de straten van Thailand beter te kunnen duiden maar ook om de Thaise economie te stimuleren stel ik de volgende bandjes voor:
  – een art deco-polsbandje voor gepensioneerde expats in Bangkok en Pattaya;
  – een zwart polsbandje voor Thaise wetsovertreders/scammers/criminelen;
  – een zwart/wit polsbandje voor buitenlandse wetsovertreders/scammers/criminelen;
  – een goudkleurig polsbandje voor leden van maffia-organisaties in Thailand (rond de 100 clubs);
  – een doorzichtig polsbandje voor Thaise vrouwen die nog maagd zijn;
  – een dubbelgroot polsbandje voor Thaise vrouwen die meer dan 1 lover hebben;
  – een polsbandje met hartjes voor de Thaise vrouwen die echt op zoek zijn naar liefde;
  – een paars polsbandje voor de buitenlanders die geen som-tam lusten;
  – een rijst-wit polsbandje vor buitenlanders die in Isan wonen;
  – een rubber polsbandje voor buitenlanders die in het zuiden wonen;
  – een donker-blauw polsbandje voor buitenlanders die op een Thais eiland wonen;
  – een licht-blauw polsbandje voor ale buitenlanders die wel eens reageren op Thailandblog.

 7. fransamsterdam zegt op

  Voor zover het gaat om de vaststelling van de naam en de nationaliteit is het een overbodig idee.
  Iedereen moet immers altijd een identiteitsbewijs bij zich dragen.
  Ik zou wel wat voor zo’n bandje voelen, als ik dan mijn paspoort in het kluisje op mijn hotelkamer mag laten.

  • Jac zegt op

   misschien is het beter om bij aankomst in Thailand een oormerk te krijgen,dit doe ze in Nederland ook ,maar dan bij dieren.
   Ik vindt het een waanzinnig idee,niet van deze tijd.

 8. jozef zegt op

  Geen goed idee, neem een naamkaartje van je hotel mee naar buiten, weten ze ook welk hotel je zit. En zoals fransamsterdam al zei een ieder moet zich kunnen identificeren, dit kan natuurlijk ook met een copy van je paspoort cq id card. Mijn paspoort ligt altijd op de hotel kamer, neem ik dus nooit mee naar buiten. Mocht de politie moeilijk doen over het copy dan kun je altijd nog het origineel t.z.t. laten zien. Bij diefstal van je paspoort heb je een veel groter probleem.

  • fransamsterdam zegt op

   Nee, je kunt je met een kopie niet legitimeren. Ik heb het origineel weliswaar ook altijd op mijn hotelkamer liggen, maar dan ben je toch enigszins toeristisch ongehoorzaam. En ik ben te gast in Thailand dus ik houd mij liever aan de regels.

   • L zegt op

    Beste Frans,
    Een copy van je paspoort wordt wel degelijk geaccepteerd.
    Ik neem nooit mijn paspoort mee wel een copy en ik haal hoer zelfs geld mee of wissel geld om bij de Thaise bank.
    En verder het polsbandje vindt ik belachelijk. Nog even en je krijgt inderdaad een oormerk!
    Gedraag je gewoon normaal, doe geen dingen die je in je eigen land ook niet zou doen en je bent ook stoer en leuk wanneer je gewoon nuchter blijft!!!!

 9. loe zegt op

  Het meest stompzinnige idee, dat ik jaren van een Thaise minister heb gehoord. En dat allemaal omdat 2 Engelse toeristen op Koh Tao zijn vermoord. Die waren trouwens binnen 10 minuten geidentificeerd.
  De minister van toerisme zou zich eerder en meer moeten inspannen om de daders van die moorden op
  te sporen, en moorden en verkrachtingen zien te voorkomen, in plaats van rookgordijnen optrekken met achterlijke polsbandjes.
  Dat idee van Jac om iedereen bij binnenkomst in Thailand te oormerken moeten ze maar aan de minister van toerisme voorstellen. Ze is er gek genoeg voor 🙂

 10. Oean Eng zegt op

  Geef iedereen een kaartje (maat pinpas) met de gegevens erop (met barcode)…die kan je steken waar je wilt en ben je identificeerbaar. Dan dus ook niet meer een verplicht paspoort bij je en wat nog meer van die onzin ze hier wel es verzinnen.

  Dan zou politie in bezit van apparaat zijn wat dat ding kan scannen en klaar…maar dat is dan zeker te moeilijk/duur voor ze. Mobiel apparaat met scanner die een barcode kan scannen en dan een database kan raadplegen.

  • Theo zegt op

   Waarom zo moeilijk? Is het niet eenvoudiger om die barcode op het voorhoofd van de toerist te tatoueren direkt bij de immigratie balie?

 11. Jan Hegman zegt op

  Moderator: Graag bij Thailand houden.

 12. hansvanmourik zegt op

  vind dat heel goed zelf heb ik dit altijd bij mij op mijn borst als ik alleen gaat toeren
  ook in het thais aan de achterkant je weet maar nooit preventie

  In case of emergeny
  Bring me to
  Changmai ram hospital
  I have a healht insurance
  Please call Tiw 0895570394
  Or 053 424733
  Mijn name is F.J.A.van MOURIK

  • loe zegt op

   Het is te hopen, dat de heer van Mourik geen ongeluk krijgt in Pattaya of dronken op het strand van Phuket wordt aangetroffen (grapje) want dan is het een eind rijden naar Changmai 🙂

   Iedereen heeft wel iets bij zich om te identificeren: pinpas, credit card, rijbewijs, kopie paspoort, kaartje van het hotel, visite kaartje, mobieltje etc. etc. Een armbandje voegt niets toe.

   Bovendien als een dader niet wil, dat ze weten wie je bent, is dat er snel genoeg afgeknipt of gesneden.
   Kortom een belachelijke paniek reactie van de minister van toerisme. Zo snel mogelijk stoppen met die onzin en concentreren op voorkomen van misdaden en het vinden van eventuele daders.

 13. C.G.M. van Osch zegt op

  Misschien een idee om de mens een chip te geven net als ze bij dieren doen gewoon wereldwijd toepassen wel een chip met gprs tracering.
  Dan kan men een betere administratie bijhouden waar iedereen zich bevind en medische gegevens kan opvragen ook wat opsporen betreft wat criminelen betreft dus een chip die met gprs ook te traceren is zodat men een vliegtuig vermist met personen ook kan traceren gewoon bij de geboorte plaatsen en dit wereldwijd toepassen zodat men niet over discriminatie kan debatteren.

 14. Henk van't Slot zegt op

  Bij elke Kodakshop kan je voor een paar bathjes een copie van je paspoort en visa laten maken en op creditcard size laten lamineren,kosten 40 bath.Blijft wel een copie,maar beter dan niks,of met je paspoort rond zeulen.

 15. Lucien zegt op

  Zou het niet beter zijn om bij iedereen standaard van bij de geboorte een chip in te planten zoals men het nu al verplicht moet doen bij je huisdieren, in plaats van rond te moeten lopen met een identiteitskaart. We zijn toch in het technologisch tijdperk waarom nog gebruik maken van die papieren persoonsbewijzen. En niemand die er ooit last van zal hebben bij zo een chip, groeit met je mee. Altijd en overal traceerbaar, niet alleen in Thailand maar wereldwijd.

 16. John zegt op

  Volgens mij is een copy van je paspoort meer dan voldoende om je te legitimeren. Een orgineel paspoort hoort om misbruik, en diefstal te voorkomen in de hotelsafe,of een andere zekere plaats.
  Mocht bij een eventuele politie controle een copy niet voldoende zijn,komen ze zeker mee in je Hotel.
  Iemand die zijn orgineel paspoort iedere dag meesleept naar een strand,of een bar,neemt een groot risico dat deze gestolen wordt,en is erg dom bezig. Als iedereen een copie van zijn paspoort,of legitimatie bewijs met zich meedraagt,heeft dit de zelfde werking als een touristenbandje. Verder blijft de vraag,wie deze idiote bandjesactie gaat betalen,het kan toch niet zijn dat de algemeenheid betalen moet voor een paar dronkenlappen die zich niet legitimeren kunnen,en te bezopen zijn om zich de naam van hotel te merken.

 17. Adje zegt op

  Wat een belachelijk idee. Alsof dit Thailand veiliger maakt. Voor identificatie zijn andere ideeën. Bijvoorbeeld zoals in Nederland waar iedereen verplicht is een ID bij zicht te hebben. ( is dat in Thailand ook niet verplicht? ) Distributie van de bandjes door hotels. Maar hoe moet het dan van al die toeristen die niet in een hotel verblijven? Zoals backpackers en familiebezoekers? Hier is heel slecht over nagedacht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website