Na de vondst van enkele massagraven in het zuiden van Thailand zijn nu ook in Maleisië verschillende massagraven gevonden, met daarin vermoedelijk lichamen van slachtoffers van mensensmokkel. Mensenhandelaren smokkelen migranten, veelal opgejaagde Rohingya-moslims vanuit Birma, naar Thailand en Maleisië.

De massagraven liggen vlak bij de grens met Thailand, in de regio Klian Intan.

Honderden lichamen

Hoeveel lichamen er zijn gevonden maakt de Maleisische politie nog niet bekend. “Dat onderzoek loopt nog”, zegt de Maleisische minister van Binnenlandse Zaken Ahmad Zahid Hamidi. Verschillende media uit de regio melden dat het honderden lichamen van migranten uit Birma en Bangladesh zijn.

In het grensgebied zijn ook resten van kampen gevonden waar migranten zijn vastgehouden. Volgens Ahmad Zahid worden al zeker vijf jaar kampen gebruikt om slachtoffers van mensensmokkel te verzamelen. Morgen geeft de Maleisische politie een persconferentie.

Thailand

De regio kampt met een groot vluchtelingenprobleem. Deze maand werd ook in Thailand een massagraf gevonden. Daarin werden 26 lichamen gevonden van Rohingya-moslims uit Birma. Die worden in eigen land niet erkend als bevolkingsgroep en worden vervolgd of verjaagd. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn er zo’n 25.000 vluchtelingen door mensensmokkelaars meegenomen. Dat is een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Duizenden van hen proberen ook per boot te vluchten en willen naar landen als Thailand of Maleisië. In veel gevallen worden ze dan op zee zonder voedsel aan hun lot overgelaten.

Bron: NOS.nl – http://nos.nl/artikel/2037420-verschillende-massagraven-gevonden-in-maleisie.html


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website