Pinnen zonder kosten? Het kan tussen 31 december – 4 januari in Thailand. Een cadeautje van het ministerie van Toerisme en Sport en bedoelt om het toerisme, lees de economie, te stimuleren.

De lokale banken in Thailand zullen zullen tijdens de feestdagen afzien van de gebruikelijke interregionale en interbancaire kosten bij het pinnen.

Maar dat is nog niet alles, er zullen ook 1.300 tankstations op grote en kleine wegen worden ingericht als lokale toeristische informatie centra. Ook de reisverzekering voor toeristen van 650 baht die de Tourism Authority of Thailand (TAT) in juli samen met drie verzekeringsmaatschappijen – Muang Thai Insurance, Chao Phaya Insurance en Siam City Insurance heeft ontwikkeld, wordt extra gepromoot.

Thailand wil het vertrouwen van de toeristen terugwinnen en dat is hard nodig. In de eerste 10 maanden van dit jaar daalde het aantal buitenlandse toeristen die naar Thailand afreisde met 8,7% naar 9,7 miljoen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Geen ATM kosten tijdens de nieuwjaarsvakantie in Thailand”

 1. Pim zegt op

  Is dit weer een list van de bankrovers ?
  Dit is toch echt om te lachen als ze denken door die paar dagen geen extra geld te vragen er meer toeristen komen .
  De baht is gewoon de laatste jaren al helemaal te duur geworden dan bij de banken meestal nog eens 180 baht er bovenop om te mogen pinnen tot een beperkt bedrag .
  Bij de AEON was het lange tijd nog vrij en nu 150 baht .
  Hier op het blog heb ik al gelezen in een reactie dat er zelfs al banken zijn die 200 laten betalen .
  De naam heb ik vergeten ,het was dacht ik zoiets als A.L. Capone .

  • Frans Nico zegt op

   Ik ben het met Pim eens dat dit besluit niet zal leiden tot meer toeristen in die paar dagen. Ik zie het meer als een charmeoffensief voor de trouwe toerist.

   Wel een correctie. De Thaise Bath is niet duurder geworden. De Euro is door het afgenomen vertrouwen in die munt in waarde gedaald, dus goedkoper geworden. Daardoor kost buitenlandse valuta ons meer (zo’n 20% sinds de crisis). Of anders gezegd, we krijgen minder Thaise baths. Daaraan heeft Thailand geen schuld. De Thaise prijzen kunnen door een lagere Eurokoers niet zijn gestegen. Sterker, import van Europese producten zullen voor Thailand goedkoper zijn geworden, althans als die daling aan de consument doorberekend wordt. Anderzijds is export naar Europa duurder geworden wat voor Thailand als rijstproducent weer ongunstig is.

   De kosten die Thaise banken doorgaand berekenen heeft dus niets te maken met een koersontwikkeling van een valuta. Overigens is het een tendens dat banken kosten voor bepaalde diensten ten laste van de verstrekte dienst doorberekenen en niet op een andere manier verrekenen. Dat is transparanter. Weten waar je voor betaalt. Dat maakt de consument kritischer in zijn betaalgedrag. Bovendien wordt voor pinbetalingen en geldautomaten een girale koers van dat moment gehanteerd en die is doorgaans gunstiger dan de contante wisselkoers.

 2. philip zegt op

  Deze week in Phom phen een atm gevonden waar 9 dollar kosten aangerekend werden. Gelukkig is hier in Cambodia, Canadia gratis.
  Er zijn dus nog grotere dieven dan de Thaise banken.
  Grt Philip

 3. rob zegt op

  tussen 31 december en 4 januari? dus 1, 2 en 3 januuari, of wordt bedoeld vanaf de 31ste tot en met de 4de?
  graag iets duidelijker
  groeten,
  rob

  • Simon Borgers zegt op

   Kijk daar worden wij echt niet betervan .ze zijn wel erg zuinig een paar dagen maar niet betalen atm kosten.wat zullen er veel touristen komen dit is een aanfluiting.

 4. JanW.deVos zegt op

  ” Thailand wil het vertrouwen van de toeristen terugwinnen en dat is hard nodig. In de eerste 10 maanden van dit jaar daalde het aantal buitenlandse toeristen die naar Thailand afreisde met 8,7% naar 9,7 miljoen”

  Hier wordt natuurlijk het aantal toeristische “in-reizen” mee bedoeld .
  Als het aantal ” korte bezoeken” ,vanuit de Aziatische markten stabiel is gebleven ,dan moet de markt voor “longstayers ” wel erg sterk gedaald zijn.
  Dat alles zou betekenen dat het aantal toeristen in Thailand veel sterker gedaald is .
  Het wordt weer lekker rustig in Thailand .

  • Frans Nico zegt op

   Als het aantal (korte) bezoeken vanuit Aziatische landen stabiel is gebleven, dan is het aantal (korte) bezoeken uit andere (lees Westerse) landen gedaald. Dat heeft dus niets te maken met “longstayers”.

 5. janbeute zegt op

  Nu ontgaat mij iets .
  Ik lees er zullen ook 1300 tankstations op grote en kleine wegen worden ingericht als lokale informatie stations .
  Grandiooooos idee , hoe bedenken ze het .
  Rijst echter bij mij nog een vraag ????
  Kunnen ze daar dan wel Engels spreken of verstaan .
  Er was ook eens een hele grote luchtballon opgelaten , dat bij ernstige problemen kalamiteiten oid , een toerist naar een willekeurige 7 – eleven shop kon gaan in Thailand en daar dan zijn verhaal kon doen en verder geholpen kan worden .
  Helaas bij de meeste 7 – eleven shops daar waar ik woon is het al moeilijk voor de staf , om ook maar 1 woord Engels te kennen of te verstaan .
  Amazing .

  Jan Beute .

 6. willem scheveningen. zegt op

  Geen ATM kosten:
  Ik kan me nog herinneren dat ik voor 1000euro-50.000bath kreeg.Die tijden zullen[helaas]niet meer terugkomen.Daar”De Thai”inmiddels ook wat slimmer zijn geworden,worden de prijzen systematisch opgedreven,zowel in horeca als hotels.De klantvriendelijkheid naar de gast in hotel is ook minder,zeker toen ik me beklaagde over een Rus die zich bij het ontbijt asociaal gedroeg,het nieuwe virus aldaar!
  Willem Schevenin…

 7. Sjaak S zegt op

  Tja, dan zou ik zeggen: meteen al het geld dat je kunt pinnen opnemen en hier op je bank zetten. Bespaar je toch al weer 10 Euro of zo?
  En alsjeblieft, houd eens op over “hoge” prijzen in Thailand. Het is misschien niet meer zo goedkoop als vroeger, maar dat is Nederland ook niet. Zelfs als de prijzen van levensmiddelen hier net zo duur of duurder dan in Nederland zijn, bespaar je toch een hele hoop op water en energiekosten, geen of nauwelijks huizenbelasting, woonwaardeforfait, auto en wegenbelasting, gemeentelijke belasting, afval kosten, transportkosten en nog tal van andere onkosten, die ik nu vergeet. Of betaalde niemand van de klagers dit in Nederland?

 8. Ary Bry zegt op

  “De lokale banken in Thailand zullen zullen tijdens de feestdagen afzien van de gebruikelijke interregionale en interbancaire kosten bij het pinnen.”
  —-
  Wat hier ontbreekt is internationale transacties, ‘k Zou er niet zomaar vanuit gaan dat je op die dagen Baht’s zonder de ‘normale’ kosten kunt pinnen van je NL-se bankrekening. Eerst ff checken.

 9. Pim . zegt op

  Begrijp ik het verkeerd of ben ik weer eens gepakt ?
  Ieder jaar betaal ik wegenbelasting voordat ik verzekerd de weg op kan moet dat betaald zijn .
  Na 5 jaar heb ik mijn huis weggegeven of ik even over die jaren 100.000.-baht als eerste aan de belasting wilde betalen voor de overschrijving een feit zou zijn .
  Dat noemden ze onroerend goed belasting ,het is voor mij ontroerend .
  Daarbovenop ook nog eens 50.000.- baht overschrijvingskosten .
  Enkele weken later weer het zelfde verhaal toen het door is verkocht .
  Dit vergeet ik nooit meer.

 10. Frans Nico zegt op

  De lokale banken in Thailand zullen tijdens de feestdagen afzien van de gebruikelijke interregionale en interbancaire kosten bij het pinnen. Het lijkt mij duidelijk dat kosten die buitenlandse banken in rekening kunnen brengen daar niet onder vallen.

  Natuurlijk kan deze geste niet leiden tot meer toeristen specifiek in die paar dagen. Er is geen enkele toerist die zich door deze geste zal laten leiden in zijn afweging al of niet naar Thailand te gaan..Ik zie het meer als een geste aan de toeristen die Thailand trouw zijn gebleven en zich niet hebben laten afschrikken door de coup. Deze trouwe toeristen heeft Thailand hard nodig, al is het maar om in hun thuisland te vertellen dat een vakantie in Thailand geen enkel risico vormt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website