Belgische toerist verdrinkt na boottocht in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: ,
5 oktober 2014

Een Belgische man (26) is in Thailand overleden toen hij uit een boot viel tijdens de oversteek van het eiland Koh Tao naar Koh Phangan in de Golf van Thailand, dat schrijft Phuket Wan.

Het bootje had ongeveer dertig passagiers aan boord en was vertrokken van het eiland Koh Tao. Ergens tussen Koh Tao en Koh Phangan ging het mis. Volgens de plaatselijke politie maakte de 26-jarige man foto’s aan de achterzijde van de boot, toen hij in het water viel. De man werd bij aankomst aan land nog gereanimeerd door de hulpdiensten, maar zonder resultaat.

De politie zal onderzoeken waarom de man geen reddingsvest droeg. Toeristen zijn volgens de Thaise wet verplicht een reddingsvest te dragen bij boottochten.

6 reacties op “Belgische toerist verdrinkt na boottocht in Thailand”

 1. henk zegt op

  Is die wet betreffende die reddingsvesten al lang van kracht? Kan mij tijdens de speedboot tochten van Koh Samui naar Koh Phangan of van Koh Samet naar het vasteland niet herinneren een vest aangeboden gekregen te hebben.

  • b zegt op

   Henk ,

   ben al meerdere malen met de boot geweest & je krijgt altijd een vest aangeboden … of je hem aan doet …

   UP TO YOU … maar dat ke je ongetwijfeld wel 😛

 2. Farang tingtong zegt op

  Triest, ik wens de familie sterkte met het verwerken van dit grote verlies,

  Bij Krabi zijn ook 2 toeristen uit India verdronken toen ze uit een longtail boot vielen tijdens een storm. De mannen droegen ook niet de verplichte zwemvesten.

  Toeristen zijn volgens de Thaise wet verplicht een reddingsvest te dragen bij boottochten.

  Ik vraag af is het dragen van de zwemvesten ook voor de River Express verplicht?

  Deze Chao Phraya Express (bootservice) die als een soort buslijn opereert tussen Nonthaburi in het noorden van Bangkok tot aan het zuidelijkste puntje in Bangkok, dit zijn tenslotte ook booten.
  Ik weet wel dat het haast onmogelijk is om toeristen op deze bootbus dit te verplichten maar weet iemand hoe of dit in de wet is geregeld?

 3. Jasper zegt op

  Ik heb nog nooit iemand een zwemvest zien dragen in Thailand. Wel hangen ze vaak aan het plafond, of over de rugleuning van de stoel. Ik ben eens met zwaar weer (windkracht 7/8 op kop) naar Koh Kood gevaren. Mijn vrouw en ik (gewezen zeegaande) vonden het een goed idee de reddingsvesten aan te trekken – de boot maakte water, en regelmatig grote slagzij. Wij werden UITGELACHEN door de bemanning. 3 maanden later is deze boot overigens verongelukt op dezelfde route.

 4. piet zegt op

  Naar Samet hebben de kids en mn vrouw wel 1 gedragen net als de rest behalve farangen die denken dat ze kunnen zwemmen ,maar kom je ongelukkig te water b.v. hoofd stoten of met grote pons onverwacht kan dit grote gevolgen hebben ;schrikreaktie en je ademd jaja water in !

  Blijf je gewoon op je plek zitten niks loos, maar vraag mij af hoeveel met behoorlijke slok op of onder andere invloed weten waar ze mee bezig zijn.

  Tevens vergis je niet aan de soms erg sterke stroming , het kan moeilijk zijn ff terug te zwemmen naar de boot als die voor anker ligt !!
  Zelf meegemaakt dat een goeie zwemmer doodsblij was dat hij terug aan boord was
  Tevens bij bezoekje koh Phai zelf zwemvest aangedaan (vind het makkelijk bij snorkelen) en terugweg klein stukje ; mijn vest heb gegeven aan iemand die het te zwaar had, echt maar meter of 50 wel dikke stroming.

  Draag gewoon zo’n zwemvest ;doet geen pijn !! en zeker bij snorkelen erg makkelijk !

 5. henk J zegt op

  Vooraf aan een boottocht behoort er uitgelegd te worden waar de reddingsvesten cq reddingsboot ligt. Tevens wie verantwoordelijk is bij een ongeval
  . Een reddingsvest wordt in Nederland ook niet gedragen op tochten of veerboot. Indien het noodzakelijk geacht wordt kan de bemanning het verplichten.
  Echter het is geen wet zoals we kennen van bv het dragen van veiligheidsgordel.
  In Nederland wordt vooraf gemeld aan de kustwacht hoeveel personen er aan boord zijn zodat in geval van nood er met de juiste hoeveelheid reddingsboten etc uitgerukt kan worden en men weet naar hoeveel mensen er gezocht moeten worden. Dit op de waddenzee en noordzeekust binnenwater gelden andere regels maar wederom geen verplichting tenzij de organisatie dit verplicht.
  Op de boottochten op de chao phraya (de taxi boot) liggen de reddingsvesten onder de stoel. Onvoldoende voor alle mensen. Echter overboord hangen, foto’s maken en vallen is dramatisch maar gebeurd incidenteel ook op de grote cruise schepen.

  Echter het aantal accidenten ligt aanmerkelijk lager dan op de weg met een taxi of tuk tuk. Van wie in een Thaise taxi stapt doet ook bijna niemand zijn gordel om.
  Zowel in een vliegtuig als op een boot gelden veiligheid protocollen. Echter je hebt vaak geen tijd meer om hier aan te voldoen. Helaas voor de nabestaanden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website