De Thaise politie heeft maandag een Russische maffiabaas gearresteerd die in Rusland gezocht wordt voor betrokkenheid bij moorden en andere criminele activiteiten. Dit heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

Aleksandr Matoesov (52) werd in Sattahip (bij Pattaya) voor een supermarkt opgepakt. De bende van Matoesov met de naam Tsjelkovo, zou zich tussen 1995 en 2009 hebben ingelaten met moord, afpersing en ontvoering in Moskou en Sint-Petersburg, zei een Russische diplomaat in Bangkok.

De misdaadbaas kwam volgens de Thaise politie in 2009 naar Thailand. Bekeken wordt of hij zal worden uitgeleverd.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Kopstuk Russische maffia in Thailand gearresteerd (video)”

 1. chris zegt op

  We schrijven nu 2014. Meneer Matoesov kwam al in 2009, 5 jaar geleden dus, naar Thailand en heeft inmiddels zijn visum 4 keer moeten verlengen. Daarvoor moet hij persoonlijk naar het immigratiekantoor.

  In al die 5 jaar is er bij niemand in Pattaya een lichtje gaan branden omtrent het verleden van deze man?
  Nooit heeft er iemand op het vliegveld de gemaakte foto, het paspoort, het paspoortnummer vergeleken met internationale bestanden van gezochte misdadigers of vermiste paspoorten?
  Nooit heeft er iemand op het immigratiekantoor zich afgevraagd op welke titel een 49-jarige, 50-jarige, 51 en 52-jarige Rus een visum aanvraagt en het ook krijgt?
  Nooit heeft iemand van het ministerie van Werkgelegenheid nader onderzoek gedaan of het werk dat meneer Matoesov deed in Pattaya of Sattahip niet ook door een Thai gedaan kan worden zodat hij geen werkvergunning kan krijgen?
  Nooit heeft meneer Matoesov geld of goederen aangeboden aan diverse overheidsambtenaren om rustig en ongezien zijn boodschappen te kunnen doen in Sattahip?

  Ik denk dat meneer Matoesov niet blij is met Phrayuth…….

  • Jan Hoekstra zegt op

   Weer een crimineel minder maar nu niet doen of generaal Prayuth hier iets mee te maken heeft. Als je geld hebt is een stempel toch zo te regelen, dat was vroeger zo en ook in de toekomst, daar verandert een coup niets aan.

 2. David H. zegt op

  @chris
  Op vele van uw vragen , zal waarschijnlijk het invoeren van de automatische vingerafdruk controle vlugger een gepaste reactie opleveren ….,.nu misschien dat onbetaalde boetes in thuisland e.d. ook hier geind kunnen worden ,dus bijwerkingen mogelijk (lol)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website