Het National Office of Buddhism (NOB) gaat een lijst met tempels vrijgeven die zijn uitgerust om personen te cremeren die zijn overleden aan Covid-19, aldus Narong Song-arom.

De lijst is noodzakelijk omdat er steeds meer klachten kwamen van tempels die weigerden Covid-19 slachtoffers te cremeren. De belangrijkste reden daarvoor is het ontbreken van een gesloten systeem voor de verbrandingsgassen bij de meeste crematoria.

Narong gaf toe dat sommige tempels slecht uitgerust zijn om Covid-19-slachtoffers op te nemen, aangezien de ziektebestrijdingsprotocollen voorschrijven dat tempels het lichaam binnen 24 uur na het overlijden van het slachtoffer moeten cremeren.

“Als er eenmaal een sterfgeval door Covid-19 heeft plaatsgevonden, moeten gezinnen dit onmiddellijk melden bij hun plaatselijke volksgezondheidskantoor”, aldus de NOB-directeur.

Daarna neemt het gezondheidskantoor contact op met de provinciale tak van het NOB, die dan tempels zoekt die in staat zijn de crematie veilig uit te voeren.

Hij benadrukte dat de lichamen die met het virus besmet zijn zo snel mogelijk gecremeerd moeten worden en de nabestanden dus niet  kieskeurig moeten zijn over de tempels.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Klachten over tempels die weigeren Covid-19 slachtoffers te cremeren”

 1. Ik neem aan dat die 24 uur ook voor farang zal gelden die aan Covid-19 overlijden? Toch wel iets om rekening mee te houden want dan zal een normaal afscheid niet mogelijk zijn.

 2. KhunTak zegt op

  Het moet toch niet gekker worden, alsof men een melaatse is geworden.
  Het is diep diep triest hoe men zo langzamerhand met de medemens omgaat.
  Hoe moet het dan straks als iemand die zijn 2 vaccinaties heeft gehad en alsnog de griep krijgt.
  Worden de mensen dan in de nabije toekomst als een afvalprodukt behandeld??
  Morgen is het bevrijdingsdag, 5 mei.
  Laat dat even inzinken, waar is die vrijheid gebleven.

 3. chris zegt op

  Generally, it said, dead bodies are not infectious, but warned that some organs of a person who died during the infectious period of COVID-19 could still contain the live virus. It recommended that autopsies be performed in adequately ventilated rooms with as few people present as possible, and that they all wear appropriate personal protective equipment.
  Weer zo’n broodje Aap verhaal. Lijken van Covid-doden kunnen het virus niet overdragen. Doden ademen niet meer. Het virus kan nog wel aanwezig zijn in organen dus je moet uitkijken met autopsies. Maar die gebeuren niet in de tempel en niet door monniken.
  Dat ziekteberijdingsprotocol is dus onzin, zoals zoveel in Thailand.

  • janbeute zegt op

   Hoe zit het Chris als de overledene door het Coronavirus weer terugkomt als een geest in het Thais genoemd een Pee.
   Want vele Thai geloven hier in.
   Of na overlijden weer terugkomt in een andere gedaante.
   Is er dan ook nog gevaar voor overdracht van het virus. 5555

   Jan Beute.

  • Tino Kuis zegt op

   Beste Chris,

   Fijn dat je zoveel afweet van het schattige virusje.

   Mogelijk heeft een lijkschouwer in Thailand in april vorig jaar het virusje opgelopen bij een lijkschouwing.

   https://www.forensicmag.com/563175-Thailand-Reports-First-Case-of-COVID-19-Spreading-to-Forensic-Examiner-From-Deceased/

   Ik heb in het verre verleden vaak geholpen bij het wassen en aankleden van een lijk voor de uitvaart. Dat hanteren van een lichaam leidt vaak tot zuchten en uitademen. Het is heel wel mogelijk dat het virusje zo verspreid kan worden. Het is wel degelijk zinvol om voorzichtigheid en regels in acht te nemen bij de voorbereidingen van een crematie. Sluitend bewijs is er nog niet.

   Als je je aan de regels houdt moet een tempel geen crematie verbieden.

   • chris zegt op

    Volgens mij is en doodskist ene betere bescherming dan een masker.
    En de overledene ademt al vele uren niet meer.
    Ik doe alleen aan fact checking via internet…..

 4. Marc Dalle zegt op

  Vrijheid is geen absoluut, of onvoorwaardelijk gegeven. Gemeenschappelijke belangen zoals openbare veiligheid,, volksgezondheid e.d. primeren.
  Al is, zoals in dit artikel blijkt, idd sprake van een verwerpelijke overreactie van overheid en ook vanwege overdreven panikerende tempels


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website