De Nakhon Chum-vallei in het district Nakhon Thai (provincie Phitsanulok) is een nieuwe toeristische attractie dankzij een adembenemend uitzicht op de vallei, die met een dikke deken van mist bedekt is.

Thai trekken voornamelijk in het weekend naar Nakhon Chum om een ​​zonsopgang te zien en de mist bij de bergtop van Khao Pok Lon. Door de lage temperatuur in de winter vormt zich mist in het dal, wat een sprookjesachtig tafereel opleverde.

Wil je de ochtendmist zien dan moet je vroeg je bed uit. De beste tijd is tussen 6.00 en 7.00 uur, rond 8.00 uur ’s ochtends verdwijnt de mist. Tambon Nakhon Chum is daarmee een winterse toeristische attractie geworden.

2 reacties op “Khao Pok Lon in Phitsanulok is een nieuwe toeristische attractie”

 1. rentenier zegt op

  Ik heb 6 maanden in Chiang Sean gewoond en vaak mist of laag hangende bewolking in de bergen gezien. Soms ook heldere hemel in de bergen en mist in het Mekong dal. Ik lees bovenstaand stuk alsof de mist de attractie moet zijn. Hebben we in Nederland nog niet genoeg mist gezien dan? Dan moet men vroeg in het najaar terug naar Nederland en daar de winter door brengen, dan kan men volop genieten van ‘de kleine wereld'(mist) Als men mij verteld waar ‘Farang’ wonen in mijn omgeving om me te laten weten waar mijn ‘vrienden’ zich bevinden, vertel ik dat ik in Thailand ben om met Thai te leven, als ik ‘Farang’ wil zien, dan moet ik terug naar Europa… daar zijn er veel meer. Ik ben in Thailand voor de zon en warmte omdat ik genoeg heb van koude en vochtigheid, pijn in botten en spieren…

  • Rob Phitsanulok zegt op

   Beste , leuk stukje en het is waar dat de Thaise mensen gek zijn op dit soort natuurverschijnselen.
   Natuurlijk zijn er Farang die veel mist hebben gezien in Nederland en dat weten we dan [rentenier]nu ook.
   Echter had ik de indruk dat het artikel voor alle mensen die iets met Thailand hebben geschreven was. Bedankt daar voor.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website