Het Thaise kabinet heeft een budget van 2,28 miljard baht goedgekeurd voor de reparatie van wegen en andere infrastructuur die vorige maand tijdens twee tropische stormen zijn vernield. Het gaat om 218 wegen en infrastructuur in 24 provincies in het Noorden en Noordoosten.

Van het bedrag gaat 1,37 miljard baht naar het Highways Department om 125 reparaties te doen. Zo moeten er 5 bruggen gerepareerd worden en één brug moet totaal herbouwd worden. Het Rural Roads Department krijgt 908 miljoen baht voor de reparatie van wegen, bruggen en dergelijke, waaronder een waterdrainage project en een project om erosie te stoppen.

Het RID heeft bekend gemaakt dat het waterpeil in de rivier Moon in Ubon Ratchathani weer normaal is, maar de Council of Engineers Thailand waarschuwt de bewoners van de zwaar getroffen provincie voorzichtig te zijn. er kunnen nog steeds ongelukken gebeuren wanneer het water zich terugtrekt. Bewoners wordt geadviseerd om elektriciteit af te sluiten en controleer het dak en vensters op barsten.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Kabinet maakt 2,28 miljard baht vrij voor reparatie infrastructuur na overstromingen”

  1. l.lagemaat zegt op

    Als nu eens de infra structuur grondig en gedegen aangepakt worden, dan spaart dat uiteindelijk veel geld en ellende.
    Maar liefst 218 wegen en de infrastructuur in 24 provincies, die voor reparatie in aanmerking komen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website