Het Thaise kabinet heeft haar goedkeuring gegeven aan de ontwikkeling van twee light-rail lijnen in Chiang Mai en Phuket. De exploitant van de metro (MRT) in Bangkok gaat de lijn aanleggen en exploiteren.

De lijn in Phuket loopt van het Tha Noon spoorwegstation in Phangnga via de luchthaven naar Chalong junction. De lightrail wordt later doorgetrokken naar Surat Thani.

In Chiang Mai komt de lijn tussen de luchthaven en het centrum waar ze aansluit op ander openbaar vervoer. Doel is het verkeer in het centrum af te laten nemen.

De lijnen worden door een PPP-constructie gefinancierd (public-private partnership).

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Kabinet geeft toestemming voor twee light-rail lijnen in Chiang Mai en Phuket”

 1. Cornelis zegt op

  Volgens het betreffende artikel in de Bangkok Post gaat het bij het het plan voor Chiang Mai om een ‘light rail transit network’ dat drie verschillende lijnen omvat. De ‘Red Line’ loopt van het Chiang Mai Government Centre via het vliegveld naar Big C Hang Dong. De ‘Blue Line’ van Chiang Mai Zoo naar Don Chan/Promenenada Chiang Mai, en de ‘Green Line’ van Mae Jo naar de luchthaven.

 2. Janus zegt op

  tja,

  Alles bij elkaar wel een raar verhaal, want men is al lange tijd aan het praten om de luchthaven te verplaatsen naar San Khamphaeng.

 3. Daniel VL zegt op

  Men is voor het ogenblik gronden aan het verwerven om een nieuwe luchthaven te bouwen in Banthi (Lamphun) en voor promenada is het goed voor de shopping niet meer voor immigration. die verhuizen tegen Kerstmis naar de nieuwe gebouwen op de oude plaats bij de luchthaven 24 Dec


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website