De Japanse bank Mitsubishi UFJ is van plan om voor 4 miljard dollar (3 miljard euro) een meerderheidsaandeel te nemen in de Thaise Bank of Ayudhya.

Wanneer het doorgaat is het daarmee de grootste overname door een Japanse bank in Azië. Mitsubishi, een van de grootste banken in Japan, wil al een tijdje het belang van General Motors in Ayudhya overnemen, maar de Thaise toezichthouder zet vraagtekens bij de onderhandelingen.

De Thaise wet schrijft voor dat banken maar één onderneming mogen hebben dat spaargeld van het publiek ontvangt en Mitsubishi heeft al bankactiviteiten in Thailand.

Om deze bezwaren te omzeilen neemt Mitsubishi een meerderheidsbelang in de Bank of Ayudhya en zal de Thaise bank fuseren met het Japanse concern.

Een overname past in de trend onder Japanse banken om internationaal uit te breiden. Afgelopen maand kocht Sumitomo Mitsui Financial een belang van 40 procent in de Indonesische bank BTPN voor 1,5 miljard dollar.

1 reactie op “Japanse bank wil Thaise Bank of Ayudhya (Krungsri) overnemen”

  1. Jack zegt op

    De Thaise overheid zal “not amused” zijn met deze deelneming cq. overname.
    De heilige huisjes worden toch gekraakt!

    Het zou het begin zijn van de grote penetratie van buitenlandse bedrijven in Thaise ondernemingen.
    Let op de overige beursgenoteerde Thaise ondernemingen, want vele zijn hapklare brokjes voor de grote buitenlandse investeerders vandaar die grote stijging van de Thaise beurs de afgelopen 2 jaar (+60%) !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website