Tegen de Thaise Thina V. (45) uit Venlo is door het Openbaar Ministerie 15 jaar gevangenisstraf geëist. De vrouw die als verdachte terecht staat, zou haar man Wim Vorstermans (66) met een bijl om het leven hebben gebracht.

En dag na de moord gaf Thina zichzelf aan bij de politie. Ze ging naar het politiebureau in Venlo met de mededeling dat in haar flatwoning aan de Deken van Oppensingel iets ergs was gebeurd.

Uit onderzoek bleek dat de vrouw een bijl had gekocht bij de plaatselijk Praxis en haar man tijdens zijn slaap meerdere malen op zijn hoofd en keel heeft geslagen. Na het misdrijf heeft ze het moordwapen in de Maas gegooid. De identificatie van het stoffelijk overschot was moeilijk omdat de man ernstig was verminkt.

Ziekelijk jaloerse vrouw

Begin september 2012, vlak na de moord, verklaarde een buurtbewoner dat Thina een ziekelijk jaloerse vrouw was: “Hij had al eerder met haar gebroken uit pure angst.”

De gescheiden Wim dacht in Thailand nieuw geluk gevonden te hebben bij de vrouw. Al snel kwam haar ware aard echter naar boven. “Zij kon het niet hebben dat hij ook maar iets met een andere vrouw deed”, aldus de buurtbewoner.

Het leven van Vorstermans veranderde volgens de buur in een hel. Zijn vriendin bedreigde hem doorlopend en Wim vluchtte van Thailand naar Nederland. Tot verbazing van zijn omgeving kwam Thina echter naar Nederland en trok bij hem in.

Slachtoffer was doodsbang

Vorstermans was zo bang voor zijn vriendin dat hij alle messen in huis verstopte. Hij wilde ook niet dat haar verblijfsvergunning werd verlengd. Zijn zoons wisten van de dreiging en boden hem regelmatig onderdak aan. Zijn zoon legde tijdens de rechtszaak een emotionele verklaring af.

De uitspraak is naar verwachting over twee weken.

2 reacties op “Jaloerse Thaise vrouw hoort 15 jaar cel eisen na bijlmoord op Nederlandse echtgenoot”

  1. Paul zegt op

    Dus zijn achternaam is Vorstermans en die van haar wordt weggehaald en enkel een V. getoond. Tja, dan wordt het een hele moeilijke opgave om te achterhalen wat haar achternaam zou kunnen zijn!

  2. Franky R. zegt op

    Er staat niet dat ze getrouwd waren. Verderop in het artikel wordt er gerept van ‘zijn vriendin’…Maar of ze nu wel of niet zijn getrouwd, het is tragisch dat die man zo’n foute vrouw moest tegenkomen.

    Ook raar dat de dame ‘zomaar’ naar Nederland kon komen en een verblijfsvergunning kreeg? Moest ik eens proberen met mijn toenmalige Thaise vriendin?!

    Vaag hoor!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website