1000 Words / Shutterstock.com

Het opsporen van buitenlanders die illegaal in Thailand verblijven  is nog in volle gang. Bij invallen op 83 locaties in het hele land heeft de politie 42 arrestaties verricht. Het gaat hierbij om verlopen visums, misbruik van studentenvisums en illegale prostitutie door vrouwen uit Afrika.

De invallen vonden plaats in drie internationale scholen, twee taalinstituten en dertig gewone scholen. De verdachten kwamen uit India, Oezbekistan, Nigerië, Guinea, Myanmar, Laos, Cambodja en Bangladesh. Ook werden twee Thai aangehouden. Tot nu toe zijn 3.563 locaties geïnspecteerd, waarbij 1.162 verdachten zijn aangehouden.

Ook is een netwerk van mensenhandelaren ontdekt die vrouwen uit Oeganda ronselde. De vrouwen werden tot prostitutie gedwongen en werkten rond soi Nana in Bangkok. Ze werden in een condo in Huai Khwang gevangen gehouden en moesten hun schuld van 192.000 tot 224.000 baht terug betalen. Tegen zes Oegandese verdachten zijn dinsdag arrestatiebevelen uitgevaardigd. Eén is al aangehouden en gevangen gezet.

Bron: Bangkok Post – Foto: Soi Nana in Bangkok

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Jacht op illegale buitenlanders in Thailand nog in volle gang”

  1. Jacques zegt op

    Goed te lezen dat dit wordt gedaan. Het zou constant hoog op de agenda moeten staan, zeker voor wat betreft de vrouwenhandel en gedwongen prostitutie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website