De invoering van de Mangmoom kaart, vergelijkbaar met een OV-kaart, is met een maand vertraagd. Op 1 november moet de kaart werken in Bangkok en omstreken.

De vertraging is het gevolg van de te late levering van kaartlezers bestemd voor de 2.600 bussen van de BMTA. Nu kan de mangmoom (spider card) alleen gebruikt worden op de Blue en Purple Line van de MRTA.

Het ministerie van Transport overweegt draagbare kaartlezers in te zetten als blijkt dat de kaartlezers er eind oktober nog niet zijn.

De Mangmoom card moet op termijn alle verschillende betaalsystemen van bus, tram, metro, skytrain en ARL in Bangkok vervangen. Ook is kaart te gebruiken op de tolwegen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Invoering Thaise OV-kaart met een maand vertraagd”

  1. Tino Kuis zegt op

    Mangmoom is in het Thais แมงมุม uitspraak mae:ng moem (lange, korte klinker; twee midden tonen) en betekent ‘spin’.

  2. janee zegt op

    Veel bussen hebben al die kaartlezers, want die waren nodig voor de arme-luidjes kaarten met reistegoed. Helaas werken ze, het is en blijft Th en regerings-zaak, bijna nooit goed. En ontdekte de BMTA dat die machines het goed deden bij testjes in de garage met stilstaande vehicles, maar in het BKKse verkeer, tja, dat is een andere zaak.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website