Het National Communicable Disease Committee (NCDC) gaat een kortere quarantaineperiode voorstellen voor buitenlandse bezoekers, om zo de toeristenindustrie nieuw leven in te blazen en de economie te stimuleren.

Indien het voorstel wordt goedgekeurd, hoeven geselecteerde groepen buitenlandse bezoekers slechts 7 of 10 dagen in quarantaine te gaan in plaats van 14. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van het Department of Disease Control (DDC), zei dat de quarantaineperiode in eider geval wordt verkort.

De DDC wil de quarantaineperiode verkorten tot zeven dagen voor volledig gevaccineerde en RT-PCR-geteste bezoekers. Met een negatief testbewijs voor hun vlucht, worden ze op de dag van aankomst in Thailand en op dag zeven van de quarantaine opnieuw getest, alus Dr. Opas.

Niet volledig gevaccineerde bezoekers moeten 10 dagen in quarantaine en ook twee RT-PCR-tests ondergaan. De eerste bij aankomst en de tweede voordat ze hun quarantaineperiode beëindigen.

Het in beide situatie om toeristen die per vliegtuig aankomen.

De huidige quarantaineperiode van 14 dagen en twee testen, blijft bestaan voor bezoekers die over land komen en geen vaccinatiebewijs hebben, zei Dr. Opas.

De maatregelen gelden voor bezoekers uit alle landen.

Bron: Bangkok Post

43 reacties op “‘Inreisvoorwaarden voor Thailand worden versoepeld: Quarantaine wordt verkort’”

 1. Sjefke zegt op

  Leuk gebaar, maar ik denk niet dat mensen ineens met een zwembroek in de hand het vliegtuig inspringen met dit bericht. Geen quarantaine, en dan praten we verder. Wie gaat er nu een week van zijn vakantie in beperking leven?

  • ruud zegt op

   Het zal waarschijnlijk niet storm lopen, maar ik denk toch dat er wel mensen over de streep worden getrokken met een week minder straftijd.
   Dat zullen dan waarschijnlijk vooral mensen zijn die regelmatig naar Thailand gingen maar voor wie twee weken quarantaine teveel was.

  • PEER zegt op

   Nou Sjefke,
   Zo’n beperking is ‘n week niet.
   Ik ben gisteren in Phuket aangekomen en bij de hotelreceptie al de negatieve testuitslag gehad, dus mocht dezelfde avond nog ‘n biertje pakken aan ‘n strandbarretje.
   Het vliegtuig erheen zat ook stampvol!
   Vandaag motorbike gehuurd en al ‘n mooie tour gemaakt. Dus niks verplicht op je kamer zitten.
   Thailand Travel in R’dam heeft me over de streep geholpen.
   Dus er zijn meer liefhebbers om 7 of 14 dgn beetje ‘beperkt’ vakantie te vieren voordat ze nog ‘n maand extra verder kunnen reizen in Th.
   Welcome to Thailand.

   • Selena zegt op

    Beste Peer ,

    Leuk om te lezen wij vertrekken volgende week maandag ook aar Phuket, na al de negatieve reacties en commentaren van de mensne is dit wel eens leuk om te lezen.
    Wel super dat je zo snel je negatieve uitslag had ! Hopenlijk hebben we even veel geluk 🙂
    Geniet van je reis zou ik zeggen !
    Groetjes de moppies

 2. Cornelis zegt op

  Nu nog het Certificate of Entry met de verzekeringsplicht eraf en dan kom ik!

  • Dennis zegt op

   Dat valt nog te bezien.

   CoE; Kan vervallen als airlines en overheden de IATA Travel Pass accepteren. Als dat niet lukt, dan zal elk land eigen regels gaan hanteren en dat zal via (een soort van) CoE gaan. Tests op vliegvelden kunnen we vergeten; te omslachtig, te tijdrovend, teveel kosten. Tot nu toe is de IATA Travel Pass nog “by invitation”.

   Verzekering: Het is een langgekoesterde wens van Thailand om de toeristen een verplichte reisverzekering aan te smeren, naar verluidt omdat de ziekenhuizen met onbetaalde rekeningen blijven zitten. Dit is dus de gelegenheid om in het kader van Corona een verzekering verplicht te stellen. Dat zal een blijvertje worden denk ik

   • jan zegt op

    ik hoop van harte dat de verzekeringsplicht ingevoerd wordt. Het is aan al die pipo’s zonder verzekering te danken dat hospitalen beginnen woekerprijzen te vragen om die onbetaalde facturen van die onverzekerden te betalen. Het zou mij weinig kunnen schelen dat er toeristen wegblijven voor die redenen. Goed vanaf.

    • Ger-Korat zegt op

     In 2019, het laatste normale jaar, waren de onbetaalde ziekenhuisrekeningen totaal 448 miljoen baht. Dat is 11 baht per bezoeker want 40 miljoen bezoekers; dan kun je toch niet verwachten dat de Westerling bijvoorbeeld 8000 baht gaat neerleggen voor een 3 maanden-verzekering en verblijf terwijl de Westerling merendeels wel goed verzekerd zijn. Wees dan reëel en verhoog de vertrekbelasting, welke al in de ticketprijs zit met 11 baht, zeg maar 30 Eurocent ( 0,30 Euro) dat is wat better te slikken dan een tarief van 200 Euro voor een overbodige want extra verzekering voor iemand die wat langer verblijft en de Thaise economie al goed steunt door vele (belasting)betalingen zoals de Thaise BTW. De buitenlanders spenderen 2000 miljard baht, zeg maar zo’n 50 miljard Euro en misschien wel meer, dan vallen die onbetaalde rekeningen toch in het niet.
     En ik lees dat de prive-ziekenhuizen al een opslag hanteren ter dekking van onbetaalde rekeningen van een ander en weet ook dat een staatsziekenhuis een buitenlander al 3x zoveel laat betalen als een Thai wat voorgeschreven werd door de autoriteiten.

     • Ger-Korat zegt op

      Hierbij nog een link waar mijn getallen ook staan:
      https://www.pattayamail.com/latestnews/news/destitute-foreigners-in-thailand-and-unpaid-hospital-bills-360259

   • Cornelis zegt op

    Natuurlijk staat dat nog te bezien – de Thaise overheid is nu eenmaal volstrekt onvoorspelbaar.
    Overigens heb ik er geen enkel probleem mee dat je verzekerd moet zijn, maar wèl met het feit dat je zaken dubbel zou moeten verzekeren, zoals dat nu het praktische gevolg is van het Thaise ‘beleid’,

   • HenryN zegt op

    Dat van die onbetaalde ziekenhuis rekeningen heb ik ook lang geleden al eens gelezen. Echter je hoort daar al maanden niets meer over en denk er het mijn ervan. Het wordt zo even de wereld ingeslingerd om weer iets af te dwingen( in dit geval verplichte verzekering).Het kan zijn dat iemand z,n rekening niet voldoet en verdwijnt maar uit eigen ervaring weet ik dat ik het ziekenhuis niet uitkom (zelfs als goed verzekerde) voordat de verzekering de rekening bij in patient heeft goedgekeurd.

 3. Sylvia zegt op

  Nou Ik maak onze koffers klaar nu want wij staan echt te popelen om die heerlijk zon weer te voelen op onze botten .
  Nu alle papieren nog in orde maken en laten we hopen dat het,( voor dat hier de sneeuw komt in oktober,)snel geregeld is .
  Lieve vrienden wij komen eraan dan kunnen we weer 6 maanden plezier hebben .

 4. willem zegt op

  Rustig aan. We kennen Thailand toch allemaal. Eerst zien en dan geloven. De plannen, voorstellen zijn dagkoersen. Niets is zeker voordat het in de Royal gazette staat en de Thaise ambassade de nieuwe regels uitvoerd.

  • Cornelis zegt op

   Ter illustratie:
   Ik zag zojuist op de website van de Thaise Ambassade in Wenen dat ze de afgifte van het Certificate of Entry tijdelijk geschorst hebben. E.e.a. in afwachting van de concretisering van de aangekondigde wijzigingen.

 5. Andre zegt op

  Dit is een stap in de goede richting ,vraag: wanneer gaat dit in? en is dan een week Phuket Sandbox dan nog mogelijk of moet er rechtstreeks op Bangkok gevlogen worden? Er zijn al heel wat datums genoemd 1 Oktober en 15 Oktober ook nu weer geen datum van ingaan. Wil nu graag trug ook de Thai Ambassade kan mij nog niet informeren dus wacht ik maar af op het volgende bericht.

  Vriendelijke groet,

  Andre.
  .

 6. John Chiang Rai zegt op

  Het is natuurlijk beter dan niets,maar er is in principe geen werkelijke verbetering gekomen die veel meer toeristen bewegen zal, nu plotseling naar Thailand te komen.
  Het feit dat men als reeds gevaccineerde nog steeds in verplichte quarantaine moet, testen en zich om een CoE te krijgen, extra verzekeren moet etc.,blijven gewoon bestaan.
  Dit blijven samen voor velen nog steeds de grote obstakels om voorlopig nog niet naar Thailand te komen.
  Een haast vrij reizen van reeds gevaccineerden,zo dit in Europa via een Q-code op je smartphone gaat,is gewoon niet mogelijk omdat Thailand zelf nog ver achter loopt met de vaccinatie van hun eigen bevolking.
  De achterstand op vaccinatie die de Thai zelf hebben,is veel meer de reden dat reeds gevaccineerde toeristen zich opnieuw bij hun kunnen aansteken als andersom.
  Terwijl ze met hun verplichte poespas nog steeds de indruk proberen te wekken dat het grootste gevaar van buiten komt.

 7. Rob zegt op

  Dag toeristen, welkom in Thailand, ik mag u verwelkomen in ons prachtige land maar U moet nog wel even minimaal 7 dagen in een hotelkamer gaan zitten waar u niet uit mag en waar u het eten dient te eten van het hotel, het hotel moet u ook zelf betalen, ik hoop dat u een fijne tijd heeft in ons land.
  Wat denkt die man nu eigenlijk?

  Ik vrees zolang die verplichte opsluiting aan het bezoek vasthangt dat er niet veel toeristen zullen komen, hooguit een paar expats die een paar maanden blijven en die hun liefje tezeer missen, nou, veel plezier hoor.

  • Mark zegt op

   De wens is de vader van de gedachte … en de moeder van de teleurstelling.
   Dat geldt zowel voor de Thaise autoriteiten als voor diegenen die terug naar Thailand willen reizen.

   Ik wil dolgraag terug naar mijn familie in Thailand reizen, maar niet onder de knotsgekke condities die vandaag door het regime gesteld worden. Een mindshift bij ’s lands leiders is écht nodig om buitenlandse gasten zich terug écht te gast te laten voelen.

 8. reiziger zegt op

  Ik zie dit als een positief bericht. Zeker omdat onder het artikel staat dat het streven is dat het volgende maand effectief is. Ik weet niet hoe snel wetgeving in Thailand goedgekeurd kan worden. Misschien kan ik er nog net van profiteren want ik wil eind oktober/begin november gaan. Een week quarantaine is voor mij geen hindernis. Ben je in ieder geval goed uitgerust en zonder jetlag voordat je aan je Thailand reis begint.

 9. Eric zegt op

  Dit bericht is – geheel in overeenstemming met de gebruiken en gewoonten in Thailand – in tegenstrijdig met ideeën als Phuket en andere sandboxen. De bedoeling was toch geen quarantaine, maar een regionale beperkte bewegingsvrijheid? Bijvoorbeeld eerst 7 dagen Phuket dan wel Bangkok en dan het land in. In Phuket zit je nu toch ook niet eerst 7 dagen op je kamer!
  Lekker duidelijk weer in dat land.

 10. Johnny BG zegt op

  Het kan geen kwaad om ook naar de Thaise situatie te kijken. Om mij heen in Bangkok ken ik meer mensen die niet eens eenmaal gevaccineerd zijn ondanks de cijfers die men opgeeft. Als een Thai of ik de Sjaak is qua besmetting dan ben je 28 dagen afgeschreven op deelname aan de samenleving en dat mag men zelf bekostigen. Als blijkt dat gevaccineerde bezoekers wel anderen kunnen besmetten en zeker met de Delta variant is het dan raar om nog even voorzichtig te zijn?

  • Mark zegt op

   Niet als die buitenlandse gast volledig gevaccineerd is, negatief getest is voor vertrek en negatief test bij aankomst. Wat is de kans dat die in Thailand nog iemand gaat besmetten? Het omgekeerde is overigens veel plausibeler omdat vaccins geen volledige bescherming bieden.

   Nu zouden volgens jou volledig gevaccineerde buitenlandse gasten voorzichtig moeten zijn omdat de Thaise autoriteiten grof nalatig bleven door veel te laat in te zetten op vaccinatie. Rare hersenkronkels Johnny BG. Besmet door een kwaadaardige vorm van Thainess?

   Je vergeet even te vermelden dat die “gevaccineerde” bezoekers dubbel negatief moeten testen om in die ASQ hotelkamer te mogen blijven of op dat SHA+ eiland rond te struinen.

   • Johnny BG zegt op

    @Mark,
    Het enige wat ik mij afvroeg was of het verstandig is om gevaccineerde mensen die hier de Delta variant oplopen en er geen of minimaal last van hebben tussen de ongevaccineerden te laten rond lopen. De toerist zal het worst wezen maar een Thaise resident die positief getest wordt kan 28 dagen opdraaien voor de kosten.
    Als die vraag een kwaadaardige vorm van Thainess is dan heb je echt niets maar dan ook helemaal niets begrepen van de impact van deze crisis op dit land veroorzaakt door een paar figuren op de apenrots maar ten koste van de gewone man. Moet de laatste dan nog maar een keer de dupe worden omdat iemand denkt het voorrecht te hebben om ongehinderd een land te bezoeken? Enig idee hoe ze het in Nieuw Zeeland doen?

    • Mark zegt op

     @Johnny BG zowel gevaccineerden als niet gevaccineerden kunnen een Covid-19 besmetting oplopen, ook met de Delta-variant. Bij gevaccineerden is de kans kleiner dat de besmetting leidt tot ernstige ziekteverschijnselen of erger, al is dat ook niet geheel uitgesloten.

     De kans dat volledig gevaccineerde buitenlanders die dubbel negatief testen zijn (cfr. incubatietijd) Thailand besmet binnenkomen is bijzonder klein. Om de onzekerheid van de incubatietijd uit te sluiten hoef je helemaal geen 15 nachten opgesloten in hotelisolatie. De vigerende Thaise Q-maatregelen zijn in die zin van de pot gerukt. Ze dateren van vorig jaar toen de strategie nog was Covid buiten Thailand te houden. Een strategie die sinds Songkraan, dit voorjaar, niet meer houdbaar is. De strategie is nu ook in Thailand vaccineren om te beschermen tegen ernstige complicaties bij te veel mensen.

     Ik ben volledig gevaccineerd. Waarom moet ik dan nog gestigmatiseerd worden door het Thaise regime met 15 nachten hotelisolatie, of verbanning op een eiland? Omdat ik een witneus ben? Omdat de vrienden van het regime mijn euro’s willen inpikken? Omdat leidende figuren van het regime de Thaise bevolking bang willen maken van ons farrang? (Ai farrang)

     Zowel volledig gevaccineerden, als een deels gevaccineerden, als ongevaccineerden kunnen het virus oplopen, ook de delta-variant. De kans op complicaties is voor de 3 groepen echter verschillend.

     De kans dat gevaccineerde buitenlanders die ook nog eens dubbel negatief testen significante impact hebben op de pandemie in Thailand lijkt me eerder klein. De kansen dat hun terugkeer helpt voor economische herstel, in eerste instantie direct voor de toeristische sector, maar ook indirect, lijkt me eerder groot.

     Het siert je voor de lijdende Thai op te komen, maar dat doe je niet door ineffectieve en inefficiënte quarantaine maatregelen van de leidende Thais te papegaaien. Integendeel.

     Sorry, van New Zeeland weet ik niet veel, maar van Thailand toevallig wel.
     Misschien kan je een posting doen op Nieuw-Zeelandblog 🙂

 11. HenryN zegt op

  Het blijft een vreemde zaak dat Thailand maar blijft vasthouden aan de onbetrouwbare pcr test,
  De FDA geeft m.i.v 31-12-2021 geen toestemming meer voor deze test aangezien men nu toegeeft dat er teveel vals positieven zijn en het geen onderscheid kan maken tussen griep en corona.

  Dan moet je nu getest worden op de eerste dag van aankomst: stel je bent negatief waar moet je later dan mee besmet worden als je alleen in je hotel kamer zit??

  • Cor zegt op

   Dat heeft te maken met de incubatietijd. Als je bvb op de heenvlucht of een paar dagen daarvoor besmet raakte, duurt het nog enkele dagen vooraleer het virus incubeert. Pas dan ben je – al dan niet symptomatisch – geïnfecteerd.
   Cor

   • willem zegt op

    https://www.reuters.com/article/factcheck-fda-pcr-test-idUSL1N2P51XC

  • willem zegt op

   Je bericht is niet juist. De FDA wil een nieuwe test waarin in 1 test covid of griep kan worden vastgesteld. Met de huidige test is niets mis mee het stelt covid prima vast. En ja iedere test kent een percentage betrouwbaarheid. Nu moet iemand die negatief test op covid alsnog een griep test doen en dat wil de FDA anders. De huidige test is zeker niet door de FDA afgekeurd. Ken de feiten en verspreid geen onzin aub.

 12. fred zegt op

  ik kan je niet helemaal ongelijk geven Johnny BG, maar helaas, al die woorden van khun ‘die’ en khun ‘dat’ zijn in mijn ogen gewoon zoethoudertjes. Om verwarring uit te sluiten kunnen ze beter wachten, totdat ze wat definitievere antwoorden hebben. aan ‘misschien’ en ‘bijna’ koopt nietmand wat voor.

  wel net mijn visa opgehaald in Den Haag 🙂 we konden onze reis niet langer uitstellen ivm een trouwerij van ons nichtje

 13. Ger-Korat zegt op

  Een ieder die naar Thailand wil dient zich voor vertrek te laten testen en 1x bij aankomst en een 2e keer later. Dit betekent flink wat kosten. Een verzekering zoals ge-eist voor een COE, ook extra kosten. Quarantaine minimaal 7 dagen: extra kosten. En nu wil men in Thailand graag de toeristen terug. Nou ik kan ze vertellen dat dit niet gaat lukken, hooguit een miljoen Europese toeristen die het kunnen veroorloven alsmede, het allerbelangrijkste, er de tijd voor hebben. Want van de 40 miljoen toeristen in 2019, voor de Corona, kwamen er 11 miljoen uit China, 6 miljoen uit overig OostAzie (Japan, Zuid Korea, Taiwan), 11 miljoen uit Asean-landen, uit India en Oceanië 3 miljoen etc. En slechts 7 miljoen uit Europa waaronder 1,5 miljoen Russen.
  Ga de 33 miljoen toeristen afkomstig uit Azië even vertellen dat ze met hun jaarlijkse 5 dagen vakantie er minimaal 7 dagen in quarantaine moeten alsmede veel kosten mogen maken voor een verzekering en verplichte hotel , voordat ze gewenst zijn. Nog nergens in het nieuws iets gelezen over de overgrote meerderheid uit Azië voor welke het onmogelijk is om nog naar Thailand te komen. En men wil zo graag de toeristen terug, ja ja ze zijn in Thailand even vergeten te doen wat ik ook heb gedaan en reeds wist en dat is ten eerste kijken wie de toeristen nu eigenlijk zijn.
  Denk dat men na 2 maanden versoepeling zich begint af te vragen waarom er nog steeds geen toeristen binnenkomen behalve wat Westerse en dan gaat het lampje misschien branden en vervalt de quarantaine en de verplichte verzekering. Dit is wat ik verwacht voor begin 2022.

  Hierbij een link met info over bezoekers per regio en land in 2019:
  https://m.thaiwebsites.com/tourists-nationalities-Thailand.asp

  • Stan zegt op

   De cijfers over de toeristen uit de ASEAN-landen geven een vertekend beeld. Mensen uit buurlanden die even een dagje de grens overgaan om bijvoorbeeld te winkelen worden al als toerist geteld. Als ik even de grens met Duitsland overga om te tanken en boodschappen te doen ben ik toch ook geen toerist?

   • Ger-Korat zegt op

    Ja dat klopt, dat zijn 7 miljoen binnenkomsten uit Laos, Maleisië en Cambodia. Hiervan zijn de meesten degene die hun maandelijkse boodschappen inkopen omdat dat aanzienlijk goedkoper is( uit Laos) of lekker uit eten gaan, drank en wat meer in Zuid Thailand. Stel dat dit 4000 baht per persoon is dan is dit toch zo maar 30 miljard baht , 750 miljoen Euro. En dat zijn de misgelopen inkomsten alleen al uit de directe buurlanden, wat denk je wat de rijkere Aziaat uit Japan, Zuid Korea en de overige landen wel niet spenderen aan merkkleding, bezoek aan de warenhuizen en restaurants in Bangkok, verblijf in 4 en 5 sterren hotels. Kortom een enorm verlies aan inkomen want ook de Aziatische bezoekers wordt het vrijwel onmogelijk gemaakt met 7 tot 14 dagen opsluiting en veel extra kosten.

 14. Will zegt op

  Hi. Kan iemand mij verduidelijken wat het verschil is tussen een PCR en een RT-pcr wat nu vereist is,ook qua ko stprijs. Puket sandbox moet ge wel verplicht landen in puket en niet via Bangkok. Rt- PCR 72 uur voor vertrek of voor aankomst in Thailand?. Want op sommige websites van ambassades staat het verschillend. Graag reaktie. Thanks.w

  • Fred zegt op

   Wil, ik moest 3.800 bht betalen voor een pcr test in het Bangkok hospitaal in Pattaya.

   Fred

 15. Ludo zegt op

  Ik begrijp echt niet waarom je nog in quarantaine moet als je volledig gevaccineerd bent. In heel Europa mag je zonder quarantaine rondreizen als je volledig gevaccineerd bent. En trouwens staan ze in Thailand ver achter met de vaccinaties, dat is ook een reden dat het virus nog volop circuleert. Thailand gooit het kind (toerisme) met het badwater weg. Ze storten hierdoor zichzelf financieel de dieperik in.

  • Dennis zegt op

   Mee eens.

   Covid zal blijven en op termijn zal het vaccin wel beter (effectiever) worden, maar dat kost tijd (jaren). Thailand kan zich niet veroorloven om nog langer gesloten te blijven. Het zal toeristen weer moeten toelaten, anders is de financiële nood straks torenhoog.

   Ik vrees zelfs dat het wellicht al te laat is. Het Chinese Evergrande (groot Chinees vastgoedbedrijf) valt om, omdat het de rente op z’n schuld van 260 miljard (!!!!) niet kan betalen. Het gevolg is een financiële crisis in China en Azië en dus ook merkbaar in Thailand (mogelijk zelfs ook in de VS en Europa). De Thaise economie heeft het al zwaar en geld lenen wordt duur. Dat maakt het ook kostbaar of wellicht onmogelijk om geld te lenen voor Thailand (z’n bedrijven en particulieren). De Thaise overheid zal hiervoor niet z’n valuta-reserves aanspreken en de rijkste man van het land zeker niet.

   Hotels hebben geen klanten meer, hotels kunnen aflossingen niet meer doen, kortom faillissementen aan de lopende band. Ondertussen heeft de Thaise regering weinig tot niets gedaan om die situatie te voorkomen, sterker nog, ze heeft er alles aan gedaan die situatie te creëren.

   Thailand heeft dus keihard toeristen nodig en dan kun je maar beter de groep die het kleinste risico vormt (de gevaccineerden) toelaten. En natuurlijk zelf vaccineren op volle kracht en niet zoals nu op zondag een rustdag nemen.

   • Jomel17 zegt op

    Er wordt hier in Khon Kaen geen rustdag genomen wat betreft de vaccinaties.
    Morgen (zondag 29-9) krijg ik mijn tweede prik.
    3 weken geleden ook op zondag mijn eerste

 16. ruud zegt op

  Hoe moet de Thaise overheid aan de bevolking verkopen, dat buitenlanders niet in quarantaine hoeven, maar de Thai in eigen land wel?

  Covid heeft het dorp bereikt, en op een flink aantal huizen zit een plakkaat, dat betekent 14 dagen thuis blijven voor het hele gezin.

  • Ger-Korat zegt op

   Thailand is meer dan de dorpen, in de grote steden is het een komen en gaan van mensen en onmogelijk te controleren wie waar vandaan komt, in een dorpje zal dat wel gaan maar als iemand terugkeert in er andere grote plasts uit bijvoorbeeld Bangkok onmogelijk. Zag het een paar maanden geleden overal in de stad Korat, daarnaast was ik in Pak Chong (Khao Yai) in mijn eigen provincie waar het druk was met mensen uit Bangkok op weg naar hun vakantiehuisje of een dagje uit en dat terwijl Bangkok donkerrood was en reizen niet mocht, maar ja geen controle daarop. De enige die controleren zijn volgens mij de dorpshoofden, daarbuiten niet.

 17. Mark zegt op

  Antwoord op de vraag die je stelt namens “de Thaise overheid”: Omdat volledig gevaccineerde Thai nationals niet onder de quarantaine maatregel vallen.
  Dus blijft de vraag waarom volledig gevaccineerde buitenlanders die Thailand inreizen wel nog 15 nachten quarantaine opgelegd krijgen, terwijl ze ook nog eens dubbel negatief testen?

  • peter zegt op

   Quarantaine is verplicht voor iedereen die vanaf het buitneland inreist, ook voor die met de Thaise nationaliteit. Of heb jij andere informatie?

 18. Mark zegt op

  Ja, en is die 15 nachten hotelquarantaine dan doelmatig en consequent? Staat die dan niet haaks op de binnenlandse praktijk voor volledig gevaccineerden?

  En neen, ik associeer doelmatig en consequent al heel lang niet meer met Thais overheidsbeleid.

 19. keespattaya zegt op

  Ik heb best begrip voor het feit dat Thailand enkele voorwaarden stelt aan het bezoeken van het land. Zoals CoE , PCR test , Verzekeringen Quarantaine etc. Dat is geheel de verantwoordelijkheid van de Thaise regering. Net zoals het MIJN beslissing is of ik wel of niet hier aan mee wil werken. En ik heb voor mezelf besloten dat ik alleen ZONDER voorwaarden pas weer naar Thailand ga. Enige uitzondering is dat ik wel gevaccineerd ben. Voorwaarden up to Thailand. Mijn vakantie in Thailand houden up to me.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website