De bedrijven en lokale gemeenschappen in Hua Hin zijn volgens de Kamer van Koophandel van provincie Prachuap Khiri Khan (nog) niet klaar om volgende maand weer open te gaan voor het internationaal toerisme. Men wil in Hua Hin niet dezelfde fout maken als bij de Phuket Sandbox.

De gemeente stelde aanvankelijk een tijdlijn vast om vanaf oktober de toeristische sector opnieuw op te starten, en dat zonder quarantainevereisten. De Kamer van Koophandel betwijfelt of het plan doorgang kan vinden.

Niphon Suwannawa, adviseur van de Kamer, zegt dat Hua Hin volgende maand niet klaar zal zijn om weer aan de slag te gaan, omdat veel lokale bewoners zich onvoldoende inzetten voor de heropening. Ook hebben de meeste hotels en restaurants meer tijd en geld nodig om hun activiteiten aan te passen aan de strengere eisen en normen op het gebied van de volksgezondheid, terwijl overheidsinstanties in de problemen kunnen komen bij de handhaving van de Covid preventie regels.

Niphon zegt dat de gemeente bezorgd is over het feit dat een te haastige heropening leidt tot dezelfde de fouten als in Phuket. De Phuket Sandbox die in juli werd gelanceerd om volledig gevaccineerde buitenlandse bezoekers weer toe te laten, liet ondanks de strenge maatregelen dagelijks veel besmettingen zien, vooral onder de eilandbewoners.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “‘Hua Hin kan (nog) niet open voor internationale toeristen’”

 1. S.a.a. zegt op

  Ja hoor, daar gaan we alweer. En wat boeien die besmettingen nou? Helemaal niets. Er beland in Phuket nagenoeg niemand in het ziekenhuis. Dit is toch niet meer vol te houden zo. Gooi gewoon onderhand alles maar open. Ik heb mijzelf altijd overal aan gehouden en alles met respect opgevolgd maar het is nu onderhand klaar hoor. Ik word ook niet goed van al die leugens in de Nederlandse en Thaise media over lockdowns, controles etc. Zowel in Europa als Thailand reis je moeiteloos het hele continent door zonder ook maar 1 keer gecontroleerd te worden. Deze week nog 2 vrienden die van Loei naar Phuket zijn gereden (Ja, dat is echt heel, heel lang rijden) geen controle gezien of gehad. En begin over Europa maar helemaal niet. Bangmakerij is het.

  • janbeute zegt op

   Het is geen bangmakerij, het is een grote komedie.
   Mijn stiefzoon starte afgelopen Zaterdag morgen vroeg met zijn auto om naar Bangkok te rijden.
   Voor een eerste vaccinatie die hij hier in Pasang niet kon krijgen en een bezoek aan zijn vriendin.
   Geen kontrole oid onderweg gezien.
   Maar mocht hij met het vliegtuig of de bus of de trein zijn gegaan, dan moet je dit bewijs overleggen zus en zo.
   En komt over 3 weken weken, na de tweede vaccinatie weer met de auto terug naar huis.
   Daarom het is een grote show van onzinnig veel papierwerk.
   Net als bij al die zogenaamde kontroles bij de ingang van grote winkel ketens, slapende en mobieltjes glurende medewerkers.

   Jan Beute.

   Jan Beute.

 2. Tino Kuis zegt op

  S.a.a. ,

  Er belandt nagenoeg niemand in het ziekenhuis in Phuket? Dat is niet waar. Het gaat niet om bangmakerij maar het spreken van de waarheid.

  Zie dit verhaal van 5 september jl. op ThaiPBS

  https://www.thaipbsworld.com/phuket-hospitals-are-nearing-full-capacity-as-new-infections-surge/

  Citaat:Phuket’s provincial governor and health officials are sounding the alarm, saying that the COVID-19 pandemic on the popular resort island is approaching a critical level, with all the hospitals beds now 80% occupied and those remaining likely to be filled soon, with new infections averaging over 200 a day.
  In order to cope with the potential shortage of hospital beds, the meeting agreed that asymptomatic patients should be treated in home isolation, under the care of health and local officials, so there is space in hospitals to accommodate those who need urgent treatment.

  The meeting also agreed to open community isolation facilities at two hotels, which can accommodate up to 390 patients, and a community isolation facility is to be opened at the provincial prison, to accommodate infected inmates.

  • TheoB zegt op

   Waarde Tino,

   In het artikel wordt gezegd dat 85% van de besmette mensen geen klachten heeft en 12% heeft milde klachten. Mijns inziens hoeven die categorieën niet in het ziekenhuis opgenomen te worden en in de meeste landen gebeurd dat niet.
   Er wordt niet expliciet gezegd dat die categorieën in het ziekenhuis zijn opgenomen, maar omdat in het artikel gezegd wordt dat een commissie van bevoegde autoriteiten heeft besloten dat die 97% voortaan in thuisquarantaine moeten of in isolatielocaties opgenomen worden leid ik af dat (97% x 0,80 =) 77,6% van de bezette bedden vrijgemaakt kan worden voor ernstige(r) gevallen.

   Wat ik veel belangrijker vind is dat ze genoeg personeel, apparatuur en medicijnen hebben om de ernstig zieken succesvol te behandelen. Veel effectiever qua kosten en baten dan ziekenhuisbedden vullen met niet zieke mensen.

   • Tino Kuis zegt op

    Dat is waar, TheoB. Te veel mensen zonder ernstige klachten worden in Thailand in een ziekenhuis opgenomen, geheel onnodig. Dat kan beter. Toch liggen veel ziekenhuizen redelijk vol met ook ernstige gevallen, en ik reageerde alleen op ‘nagenoeg niemand opgenomen’.

    • Chris zegt op

     Ik heb er nooit de cijfers op nageslagen maar zou het ook kunnen liggen aan de (niet groeiende) capaciteit van de ziekenhuizen in relatie tot een vergrijzende Thaise bevolking dat ze zo vol zijn?
     Hoor of lees zelden van de opening van een nieuw ziekenhuis.
     De enkele keer dat ik in een ziekenhuis kom is het propvol met vooral oudere mensen. De laatste keer dat ik zelf wat mankeerde (pijnlijke pees in mijn pols) werd ik naar huis gestuurd omdat er ergere gevallen waren dan ik die dag.

 3. Philippe zegt op

  Wat is nu de bedoeling van al de gedoe ? Ik begin stilaan te geloven dat de Mr. Prayut en zijn aanhang niks in de pap te brokken hebben en dat alles achter de coulissen gedirigeerd wordt door Thaise miljonairs die geduldig afwachten tot al die kleine landgoed eigenaars het (moeten) begeven en dus verplicht zullen zijn hun goed gelegen eigendommen te verkopen … Blijkbaar is het nu nog iets te vroeg, de prijzen moeten nog zakken tot ze het voor een appel en een ei kunnen kopen. En dan zijn we weg … en zal het geld die de toeristen uitgeven op beperkte rekeningen terecht komen en niet meer in handen van Jan met de pet (en zelfs “farangs”) die al jaar en dag een doorn in de ogen van die milj… zijn of waren.
  Vergeet niet 15 à 20% van het BNP een pak geld is… Het water vloeit steeds naar de zee.
  Ondertussen is het allemaal show om niet onmiddellijk de indruk te geven van wat zich werkelijk afspeelt.
  Uiteraard hoop ik zwaar verkeerd te zijn – The future will tell.

 4. Ron zegt op

  Ik kreeg de indruk dat zodra je positief bent er een bed in het zkh voor je klaar staat … Dan kan ik me voorstellen dat het volloopt … Maar hoeveel mensen zijn er zo ziek dat er zkh opname nodig is ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website