Hotelbezetting op Koh Samui naar dieptepunt

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
17 december 2019

De hotelbezettingsgraad op het eiland Samui is tijdens het laatste kwartaal van dit jaar gedaald tot 30%. Vorige jaar was dat nog 50% in dezelfde periode, aldus Vorasit Pongkumpunt, voorzitter van de Vereniging voor Toerisme op Koh Samui.

Hij schrijft de lage cijfers vooral toe aan de sterke baht. Veel Chinese toeristen kiezen voor goedkopere strandbestemmingen in Vietnam, de Filippijnen en Indonesië. Hij verwacht dat de dip in het toerisme zal aanhouden in het eerste kwartaal van volgend jaar (het hoogseizoen op het eiland).

Vorasit laat verder weten dat de situatie in het komende jaar verder zal verslechteren omdat er minstens 1.000 hotelkamers bijkomen van nieuwe grote hotelketens op het eiland en dit terwijl het aantal toeristen alleen maar afneemt. Dat zal mogelijk leiden tot een prijzenoorlog bij de hotels. Er is nu al een overvloed van 30.000 kamers. Uiteindelijk zal dit leiden tot ontslagen in de hotelsector en andere sociale problemen.

Dagelijks worden er door Bangkok Airways ongeveer 40 vluchten, met 3.000-4.000 passagiers naar de luchthaven van Samui uitgevoerd. Dit verbleekt in vergelijking met Phuket, dat 200 vluchten per dag heeft. Vorasit wil dat de luchtvaartmaatschappij goedkopere vliegtickets gaat aanbieden om meer toeristen naar Koh Samui te trekken, vooral tijdens het laagseizoen van oktober-november. Hij stelde ook voor de landingsrechten op de luchthaven te verlagen om zo meer gecharterde vluchten mogelijk te maken.

Ongeveer 40% van de toeristen bezoekt het eiland via de lucht via de luchthaven van Samui, terwijl de rest gebruik maakt van veerdiensten vanuit Surat Thani.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Hotelbezetting op Koh Samui naar dieptepunt”

 1. Jasper zegt op

  Doet mij denken aan al die treurige hoogbouw langs de spaanse costa’s die leeg kwam te staan nadat Spanje ingeruild werd voor respectievelijk Griekenland, Turkije en Egypte… Allemaal landen die goedkoper eenzelfde, of authentiekere ervaring konden bieden.

  Vooralsnog blijven de prijzen in de toeristenplekken voor een koffietje, een biertje veel te hoog: op het Leidsenplein in Amsaterdam betaal ik minder.
  De baht zal dus eerst moeten devalueren (ik zie de euro niet duurder worden) en de attitude van de Thai misschien wat bijgesteld – vriendelijkheid is vaak ver te zoeken.
  En dan nog is het zo dat je in omliggende landen daar voorlopig een hoop meer krijgt voor je zuurverdiende euro.

 2. chris zegt op

  Hier weer hetzelfde, ongenuanceerde en zelfs onware excuus van de sterke Baht.
  Waarom niet: veel te hoge prijzen in vergelijking met het gebodene (en dan nog niet vergeleken met andere toeristische bestemmingen in de regio) en het monopolie van Bangkok Airways dat absurde bedragen vraagt voor een vliegticket vanaf Bangkok. 200 tot 400 Dollar (enkele reis) is geen uitzondering maar regel. Voor een bedrag van 6000 Baht vlieg ik zeker 4 keer naar UdonThani.

 3. Wim zegt op

  Nou wat een verassing toch weer.

  Bangkok Airways heeft het alleenrecht op vluchten naar Samui, m.u.v. 2 dagelijkse SilkAir vluchten van Singapore.
  De prijzen zijn navenant. Goedkoopste retourtje is meer dan €200 en doorgaans rond de €300. Voor iemand die uit Europa komt op een €500 ticket is dat toch nog even 40-60% extra voor 2x een uurtje vliegen. Veel mensen zullen dat dus gewoon niet doen.
  Hier helpt alleen overheidsingrijpen aangezien Bangkok Airways eigenaar is van de luchthaven en dus heel makkelijk de concurrentie buiten houdt.

 4. Carlo zegt op

  Vorig jaar betaalde ik voor een vlucht Bangkok-Phuket met Asia-Air 23€, alles inbegrepen?? Wat een verschil met Samui.

 5. Sylvia zegt op

  Nou ik kom er net vandaan en als je ziet wat een bouwplaats het is overal dan wil je er niet eens naar toe .
  Wat een tegenvaller als je denkt dat je naar een eiland gaat, waar je je schaamt dat de mensen van het eiland ziet pootje baden in de drek van afval wat in de zee aan de kust drijft .
  Ook nergens is er meer een plekje waar je de zee in kan omdat alles vol is met hotels die alles kapot maken van het mooie eiland .
  Ik heb het hele eiland rond gereden en overal was het een zooitje .
  Maar zo gaat het ook in phuket ze blijven geld pompen in hotels en de buren vallen om .
  Jammer van zo,n mooi land als thailand .
  Ik ga er niet meer naar toe .

 6. Peterdongsing zegt op

  Prima toch, er moesten er nog minder komen en dat hoop ik voor heel Thailand..Wanneer ze zo doorgaan komt dat er heus wel een keer van..
  Nu zelfs de Chinezen weg blijven, zal er toch wel eens iemand zich gaan afvragen wat te doen.? Of gaan ze wachten tot alles op z’n gat ligt..
  De vraag is alleen, wanneer gaan ze iets aan de koers van de Bath doen en wanneer schaffen ze de hele flauwekul rondom de visa af. Natuurlijk moeten er regels zijn, maar wel regels waar van te begrijpen is dat ze er zijn…. Net zo goed dat er in Nederland regels niet zijn, waarvan ik ook niet begrijp dat ze er niet zijn…
  Ik had in December al problemen met een touristen visum in Den Haag. Vliegticket voor 88 dagen en een visum voor 60 dagen kon plotseling niet meer. Ik zei, ik verleng het ter plaatse, doe ik altijd. Okay, maar dan wel even met bankafschriften terug komen. Ik zei, bankafschriften? Nooit gedaan. Nu wel en anders geen visum.
  Het wordt steeds idioter hier…

 7. Ans zegt op

  Er komen 30% minder toeristen naar Samui en 1000 hotelkamer bij. De prognose is tegelijkertijd slecht. Van mij mag dit in heel Thailand de komende jaren de trend zijn. Hopelijk dat de grote hotelketens dan stoppen met bijbouwen en dat toeristen weg blijven. Dit land is (nog) goed zoals ze is, en het wordt slechter als het op dezelfde manier maar doorgaat. Er zijn vele landen om Thailand heen die ook bezienswaardig zijn.

 8. fred zegt op

  De 3 redenen waarom de meeste mensen naar Thailand komen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Mensen kwamen graag opdat Thailand niet duur was…..nu zijn veel dingen niet meer goedkoper zelfs duurder dan in Europa.
  De vriendelijkheid van de Thai. Wie de Thai gekend heeft tot een 15 tal jaren geleden ondervindt dagelijks dat die vriendelijke Thai eerder een arrogante Thai is geworden. Blijkbaar hebben ze ons niet meer nodig. Doet me denken aan de Spanjaarden….einde jaren 80.
  De relaxte sfeer . Wie denkt vandaag de dag nog iets terug te ervaren van het relaxte Thai sfeertje van weleer zal het nu moeten doen met een opgefokt sfeertje waar alleen de kleur van het geld nog van enig belang is.
  Over de visa poppenkast zullen we maar niet beginnen.
  Ook vind ik het al lang niet meer dat mooie land van weleer. Overal is er datzelfde zooitje met niet de minste vorm van ruimtelijke ordening. Ze hebben met Bangkok de eer de meest vervuilde stad ter wereld te hebben. Ieder land pakt op één of andere manier zijn luchtkwaliteit ernstig behalve Thailand. .
  Het is op veel plaatsen ronduit vuil met zwerfafval overal en een ongelofelijk gebrek aan respect voor natuur en milieu om nog maar te zwijgen van de afval stranden.
  Het veranderd overal maar in tegenstelling tot vroeger vind ik nu toch een heleboel landen een pak leuker mooier en zeker niet duurder om te vertoeven dan Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website