Een honderdtal mensen werd opgevist na de schipbreuk van een veerboot, die hen van een eiland in het zuiden van Thailand terug naar badplaats Phuket zou brengen. Dat deelde de politie woensdag mee.

De 114 passagiers waren ingescheept op de ferry tussen Phuket en het eiland Phi Phi. Toen de veerboot nabij het eiland Koh Kai, (op zo’n 25 kilometer van Phuket) water begon te maken, werd een noodsignaal uitgezonden. ‘Delen van het dek vlogen in alle richtingen. Het water stroomde binnen en we grepen allemaal naar de reddingsvesten’, zegt een van de geredde toeristen.

‘De romp van de boot werd door de hevige golven gebarsten. De boot was nochtans niet overladen, want de maximale capaciteit bedraagt 150 passagiers’, zei luitenant-kolonel Chatchai Sakdee van de kustwacht van Phuket. ‘Toen we het signaal ontvingen, stuurden we een boot om iedereen te redden.’ Toen de politieboot ter plaatse kwam, was iedereen al opgepikt door een andere toeristenboot. Er waren een honderdtal buitenlandse toeristen onder de paasagiers, maar iedereen kwam er met de schrik vanaf, voegde hij er nog aan toe. Of er Belgen op de boot waren, is nog niet duidelijk.

Elk jaar brengen miljoenen toeristen een bezoek aan Thailand, maar de veiligheidscriteria aan de stranden worden niet altijd gerespecteerd met vele ongevallen tot gevolg.

Bon: Nieuwsblad.be

[youtube]http://youtu.be/UyhPsHWo9mk[/youtube]

3 reacties op “Honderdtal toeristen opgepikt na schipbreuk in Thailand (video)”

 1. John E. zegt op

  Tijdens mijn eerste Thailandreis in het regenseizoen op een speedboot gezeten van Phuket naar de Phi Phi eilanden. Golven van 3 a 4 meter hoog, de halve boot zat over te geven, de motoren sloeg een aantal malen af, zelfs bij de Thaise bemanning was de glimlach verdwenen. Ik dacht echt dat we gingen omslaan. Uiteindelijk toch alles goed gekomen.
  Daarna in het regenseizoen nooit meer een speedboot opgegaan!

 2. Mike1966 zegt op

  Hetzelfde incident hebben wij gehad in Ao Nang,
  speedboot trip, 5 eilanden bezocht, maar na het e eiland ging het bijna mis,
  golven van 3 meter en meer, zwarte lucht, tropische regenbuien,
  mensen voorin de boot vlogen allen kanten op,
  het was echt gevaarlijk, begin regenseizoen
  De zee is echt veradelijk in Thailand, gewaarschuwd dus,
  aan wal zie je het niet

 3. Ingrid zegt op

  Ook wij hebben een hachlijk tocht meegemaakt naar Koh Tah op zo’n zelfde boot wij kwamen in noodweer terecht en daar zijn deze boten niet echt op berekend.Ga nooit meer met dit soort boten neem een catamarang of een andere grote boot maar maak met dit soort boten geen oversteek naar eilanden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website