Een strafoverplaatsing omdat hij verdacht rijk zou zijn of een overplaatsing om hulp te bieden bij het beheren van een budget voor herstelwerkzaamheden?

Zeker is dat Supoj Saplom, permanent secretaris van het ministerie van Transport, overgeplaatst is naar een inactieve post op het kantoor van de premier. Zeker is ook dat de National Anti-Corruption Commission (NACC) onderzoek naar hem doet.

Het begon allemaal met een inbraak in zijn woning op 11 november, waarbij 12 miljoen baht zou zijn buitgemaakt. De inmiddels aangehouden inbrekers zeggen een bedrag tussen 700 miljoen en 1 miljard baht in zijn huis te hebben aangetroffen. Ze zouden 200 miljoen baht (€ 4.768.000,-) hebben meegenomen. De politie heeft tot nu toe 9 miljoen baht achterhaald.

Volgens vice-minister-president Yongyuth Wichaidit heeft Supoj’s overplaatsing niets te maken met de grote hoeveelheid geld die in diens huis zou zijn aangetroffen. Hij is overgeplaatst naar het kantoor van de premier om hulp te bieden bij het beheer van het flood recovery budget van het ministerie van Transport ter waarde van 40 tot 50 miljard baht.

Supoj zegt dat de bewering over het geld bedoeld is om hem in diskrediet te brengen. Het geld dat hij als gestolen had aangegeven, was de bruidsschat van zijn dochter, maar hij weigert te zeggen hoeveel dat is. Op de dag van de inbraak woonden Supoj en zijn gezin de bruiloft van zijn dochter bij. Alleen een dienstbode was in het huis.

De NACC onderzoekt of Supoj een valse verklaring van zijn vermogen heeft overlegd (bij zijn benoeming), of hij ongewoon rijk is en of hij betrokken is bij corruptie.

Tharit Pengdit, hoofd van het Department of Special Investigation, wijst erop dat er op dit moment alleen beschuldigingen zijn gedaan door de verdachten. Verklaringen van verdachten zijn niet definitie betrouwbaar, aldus Tharit.

[Van dit soort verhalen kan ik nu smullen. Bangkok Post opende er vandaag de krant mee. De functie van permanent secretaris lijkt me vergelijkbaar met die van een Nederlandse directeur-generaal. Dat de bruidsschat is gestolen, lijkt me sterk, want die wordt tijdens de huwelijksvoltrekking op de grond uitgeteld, zodat iedereen goed kan zien hoe hoog het bedrag is.]

www.dickvanderlugt.nl

5 reacties op “Hoge Thaise ambtenaar mogelijk verdacht rijk”

 1. Chang Noi zegt op

  Aha 1 van de reeks volgende zetten in het schaakspel “Thailand” met als hoofdprijs “beheer van de schatkist”.

  Chang Noi

  P.s. In hogere kringen zoals deze wordt een bruidschat niet uitgeteld maar zichtbaar gemaakt in condo’s, zeer dure sierraden en zeer dure autos.

  • dick van der lugt zegt op

   Maar volgens Supoj is de bruidsschat gestolen, een bedrag in geld. Heeft de Boeddhistische huwelijksvoltrekking dan al eerder plaatsgevonden en was er alleen maar een receptie op de avond van de inbraak?
   Wat bedoel je met Aha 1?

   • Chang Noi zegt op

    Ik denk dat deze inbraak in spel is gezet om de betreffende persoon zwart te maken en dat dit een zet in het schaakspel is die nog steeds wordt gespeeld tussen verschillende clan’s in Thailand.

    Let wel op, deze post is de meest begerenswaardig omdat er het meest geld in omgaat, waardoor er het meest kans is om tea-money te verzamelen.

    Chang Noi

 2. Ferdinand zegt op

  Bij het noemen van een dergelijke bruidschat hoort een foto van de dochter vind ik. En een hoge ambtenaar verdacht rijk ?, kan ik me niet voorstellen.

  • cor verhoef zegt op

   Ferdinand, die laatste opmerking druipt van het sarcasme, hoop ik.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website