Subodh Agnihotri / Shutterstock.com

Het ministerie van Transport gaat voorstellen om het openbaar vervoer in het gehele land weer volledig te hervatten. Er geldt wel een uitzondering voor provincies die nog een lockdown hanteren. Het voorstel heeft betrekking op interprovinciaal bus- en treinvervoer en op alle binnenlandse vluchten.

Morgen zal de CCSA het voorstel bespreken. Naar verwachting neemt de regering het voorstel over. Vanaf zaterdag zal dan al het openbaar vervoer weer rijden volgens de normale dienstregeling.

Omdat er voor 19 provincies nog lockdown maatregelen gelden, gaan de transportautoriteiten overleggen hoe ze daar het openbaar vervoer weer kunnen opstarten. Mogelijk dat deze provincies zich aansluiten bij de heropening, zodat zij ook op zaterdag weer volledig operationeel zijn.

De dienstregeling is wel afhankelijk van de vraag bij reizigers en het aanbod van de exploitanten, zegt adjunct secretaris Anont van het ministerie van Transport. Het kan dus zijn dat e minder bussen reizen dan voorheen.

Adjunct directeur-generaal Thani van het Department of Land Transport denkt dat vervoersbedrijven hun tarieven gaan verdubbelen vanwege de social distancing regels, waardoor de capaciteit gehalveerd wordt. Om te voorkomen dat passagiers nu met hoge tarieven worden geconfronteerd, wil het departement de extra kosten te subsidiëren zodat de tarieven niet verhoogd hoeven te worden.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website