Vriend en vijand zijn het er wel over eens, de politie is de meest corrupte overheidsdienst in Thailand. Tijd om de bezem er door te halen zou je denken. Dat wil de militaire regering ook. Toch blijft de hervorming voorlopig steken bij forensische onderzoek. Dat zou de vervolging van criminelen moeten verbeteren.

De hervormingen zijn ingegeven door artikel 258 van de nieuwe grondwet. Hierin staat dat Thailand hervormingen moet doorvoeren op het gebied van de rechtspraak, politiek, nationaal beleid, onderwijs en economie. De nieuwe grondwet vereist ook het samenstellen van een hervormingscommissie bij de politie.

Vertegenwoordigers van het ministerie van Justitie en de Royal Thai Police zijn inmiddels begonnen met gesprekken om de reorganisatie door te voeren. Volgens permanent secretaris Charnchao van Justitie moeten de hervormingen er voor zorgen dat het vertrouwen van de bevolking in opsporing en berechting van criminelen groter wordt.

Forensisch onderzoek is een belangrijk onderdeel van het strafrechtelijk onderzoek, zegt directeur Wallop van het Office of Justice Affairs. Daarom is het voor de politie noodzakelijk om dit onderdeel als eerste aan te pakken.

Forensisch onderzoek bestrijkt een breed terrein van bewijs in strafzaken. Hervormingen zijn te verwachten op het gebied van procedures, personeel, uitrusting en budgetten. Eind volgende maand praat men verder over de hervormingen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website