Cbenjasuwan / Shutterstock.com

In delen van het Noorden, Noordoosten, de Centrale regio en Bangkok viel gistermiddag de elektriciteit uit. De stroomonderbreking duurde bijna een uur en werd veroorzaakt door een storing in de transmissiekabel van de Hongsa energiecentrale in Laos.

Het elektriciteitsbedrijf Egat schakelde de Wang Noi centrale in Ayutthaya), Bang Pakong in Chachoengsao en de South Bangkok centrale in Samut Prakan in om zo extra stroom te leveren. Nadat de stroom was uitgevallen, werd die op sommige plaatsen afgesloten, zodat de stroom in gebieden met een hoge prioriteit, kon blijven geleverd.

In Lop Buri zorgde de stroomuitval voor een verkeerschaos in de hoofdstad en andere districten omdat de verkeerslichten uitvielen. In ziekenhuizen, bij overheidsdiensten en in winkelcentra in de provincie raakten kwamen mensen vast te zitten in de liften. De nooddiensten moesten massaal uitrukken. De elektriciteitskantoren in de provincie werden overstelpt met telefoontjes van verontruste burgers.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Grote stroomuitval: 13 provincies getroffen”

 1. Rob zegt op

  Vreemd dat de elektriciteitskantoren overspoeld worden met telefoontjes, als ik bij mijn schoonfamilie verblijf voor 3 weken dan valt de stroom zeker 4 keer uit voor meer dan een uur.
  Maar niemand die dan gaat bellen, want ze weten dat ze dat ergens kunnen volgen en vanzelf weer opgelost wordt al duurt dat soms anderhalf, twee of 3 uur.

 2. janbeute zegt op

  Het gebeurt hier ook wel eens een enkele keer dat de stroom uitvalt , maar duurt meestal niet erg lang .
  Ik heb overigens wel een aggregaat voor noodgevallen .
  Maar voordat het spul loopt en aangesloten is , dan is meestal de elektriciteits voorziening in onze buurt al weer terug .
  Dus meestal gewoon even wachten , alles komt vanzelf weer goed .

  Jan Beute .

 3. proppie zegt op

  Hier in de Isaan, 26 km ten noorden van Chaiyaphum valt de stroom bij elke regenbui uit.
  En dit duurt vaak uren, 7 uur is het maximum wat ik heb mee gemaakt.
  Ook geen internet meer die komt pas terug na nog eens 1 of 2 uren.
  Behalve op zaterdag en zondag, dan moet je tot maandag wachten.(TOT)
  Toen ik in de stad Chaiyaphum was viel de stroom 3 keer uit, maar nooit langer dan 10 seconden.
  Je word dus gediscrimineerd.
  Nee bellen naar de electriciteits maatschappij heeft weinig zin.
  Ook bellen naar het centrale nummer van TOT heeft weinig zin, Je word weliswaar keurig in het Engels te woord gestaan, maar verder dan het registreren van je klacht komt het niet.

  Hans

  • janbeute zegt op

   Dus Proppie , in jouw geval dus de aanschaf van een aggregaat overwegen .

   Jan Beute .

 4. laksi zegt op

  Tja,

  Bij onweer vallen takken of bomen op de kabels en die trekken ze kapot (maar ook auto’s), in de elektriciteit centrale kunnen ze dat direct zien en gaan dan de stroom omleiden, dat duur dan enkele seconden. Als de stroom niet omgeleid kan worden, tja, dan moeten eerst de kabels vernieuwd worden.

  Nu is men in de grotere steden bezig deze kabels onder de grond te verstoppen. Maar… dan zijn er weer graafmachines die ze kapot maken, zo is er altijd wel iets.

  Komt wel goed.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website