Een ongeval op Kinderdag in Thailand. Tijdens een vliegdemonstratie van de Royal Thai Air Force in de zuidelijke stad Hat Yai, stortte een straaljager neer. De piloot kwam om maar verder raakte er niemand gewond.

De JAS 39 Gripen showde een vliegmanoeuvre en verloor toen plotseling hoogte, stortte neer en explodeerde. De 34-jarige piloot, Capt. Dilokrit Patawee, maakte geen gebruik van zijn schietstoel en kwam om.

Brandweerwagens haasten zich naar de plaats van de crash. Er vielen verder geen gewonden.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=vD337cuIljA[/embedyt]

9 reacties op “Thaise Gripen straaljager stort neer tijdens vliegshow Children’s Day (video)”

 1. Peter V. zegt op

  En de bluswagen van het vliegveld voldeed volledig aan de verwachting mbt de Thaise verkeersdeelnemers: die is onderweg omgeslagen.

 2. Norbert zegt op

  T Is weeral verschrikkelijk. Maar ik zie iets anders. Is dat een DC3 dat ik zie op dit vliegveld??

  Dank voor antwoord

  Norbert

  • Dirk Van Lint zegt op

   Dat is inderdaad een DC 3.

   • Fransamsterdam zegt op

    Mogelijk de 46158 Basler BT-67 (DC-3) Royal Thai Air Force.

 3. marc965 zegt op

  En waarschijnlijk ook de schietstoel vervangen door een eenvoudiger exemplaar!
  R.I.P.

 4. Rudolf zegt op

  Geen tijd on schietstoel te gebruiken.

 5. Jean zegt op

  Ik heb het maneuvre gezien. De piloot verloor de controle of er was een defecte aan de flight controles instaan. Die zever van oude schietstoel slaat op niets.
  Trouwens er zijn meer crashes dat de piloot niet springt om het toestel niet ongecontroleerd ergens in een drukke area te laten vallen.

 6. Dirk Van Lint zegt op

  Het vliegtuig voert een rol uit, die in de helft fout gaat (als het vliegtuig op zijn rug ligt!). De piloot kan dan niet ejecteren tenzij de stoel een self erect mechanisme heeft, wat betekent dat de stoel na het ejecteren zichzelf rechtzet, en dan de hoogte ingaat. Echter is het toestel voor dit maneuver reeds te laag bij de grond, en je ziet dat de piloot eerst probeert om door te rollen, maar heeft blijkbaar niet genoeg tijd hiervoor.
  RIP

 7. T zegt op

  Een andere optie is dat de piloot een eventueel gezichtsverlies niet zou kunnen verkroppen omdat hij zijn straaljager had laten crashen. En dat hij daarom de schietstoel niet gebruikt heeft om zichzelf te redden, als je weet hoe Thai tegenover gezichtsverlies staan is dit denk ik zeker een optie om te overwegen. Al zullen de Thai dat zelf niet zo snel bevestigen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website