1000 Words / Shutterstock.com

De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) waarschuwt de bevolking langs de Chao Phraya River om vanaf vandaag tot en met aanstaande dinsdag rekening te houden met wateroverlast en overstromingen. Dat geldt ook voor negen provincies in de centrale regio. De waarschuwing is het gevolg van verwachte regenval en de waterlozing uit de Pasak Jolasid dam.

De Meteorologische afdeling voorspeld tevens zware regenval in de lagere centrale regio. De gouverneur van Bangkok, Aswin Kwanmuang, zegt dat de autoriteiten de situatie in de gaten houdt, vooral in laagliggende gebieden langs de Chao Phraya River in Bangkok.

Hij waarschuwde de Bangkok-gemeenschappen langs de Chao Phraya River, Klong Bangkok Noi en Klong Mahasawat om zich voor te bereiden op wateroverlast in de komende dagen. Er zijn in totaal 239 huishoudens in 11 gemeenschappen gelegen in de districten Bang Sue, Dusit, Phra Nakhon, Samphanthawong, Bang Kho Laem, Yannawa, Klong Toey, Bangkok Noi en Klong San.

Bewoners worden geadviseerd om hun bezittingen naar een hoger gelegen gebied te verplaatsen om zo schade veroorzaakt door stijgende waterstanden te vermijden.

Samroeng Saenphuwong waarschuwt de bevolking in negen provincies in de centrale regio zich voor te bereiden op wateroverlast terwijl de Pasak Jolasid dam meer water zal lozen.  De gebieden die mogelijk worden getroffen zijn Chai Nat, Sing Buri, Ang Thong, Lop Buri, Ayutthaya, Saraburi, Pathum Thani, Nonthaburi en Bangkok.

Bron: NNT

3 reacties op “Gemeente Bangkok waarschuwt voor overstromingen langs de Chao Phraya”

 1. Pada zegt op

  Via de link kun je de waterstand direkt volgen. Als de waterstand in het rode vlak komt is dit gevaar voor overstroming. Dit is de cam bij Pakkret.

  http://www.thaiclouderp.com/video/pakkret_water_report.html

  Groet,
  Pada

 2. PEER zegt op

  Hahaa,
  Ik kan me nog herinneren dat ‘n jaar of 12 wat Nederlandse ingenieurs naar Bangkok waren uitgenodigd om ‘n plan van aanpak te ontwikkelen.
  Dat hebben ze naar volle Thaise tevredenheid ingediend ennnnnn na 3 jaar zonder overstromingen/hoogwater was het niet meer nodig en het plan ging de bekende ijskast in.
  Ze zullen binnenkort wel weer uitgenodigd worden, want wij, Nederlanders, staan bekend als “waterweerders”

  • Manfred zegt op

   Ja, we zullen als Nederland binnenkort vast wel weer een gevraagd of ongevraagd advies uitbrengen, of het oude advies herhalen in een nieuw sausje. En dan komen er vast ook een paar mooie artikelen in diverse kranten te staan.
   En daarna? Weer De archiefkasten in? Wie zal het zeggen? Ieder land zijn eigen cultuur en verantwoordelijke instanties.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website